Beleggingstip - Champagne - 4. oktober 2023

Nieuws: Salon 2013 heeft zich aangediend als een Griekse godheid Vooruitblik

99 punten voor de meest recente Salon-release, en de prijs blijft nog steeds ver verwijderd van zijn Bourgondische tegenhangers...

"De Salon 2013 is de krachtigste, meest dichte jonge Salon die ik ooit heb geproefd [...] In één woord: Magnifiek."
- Antonio Galloni, Vinous

De Salon 2013 is release nummer 44 in de 120-jarige geschiedenis van het huis en volgens Salon zelf, doet 2013 zich voor als een Griekse godheid - een "brutale schoonheid". Hoewel een gezonde dosis scepsis gepast is bij dergelijke uitspraken afkomstig van de producent zelf, ondersteunen de critici deze stelling. En dus is het een feit: Salon 2013, een Griekse god met brutale schoonheid. Nu voor het eerst beschikbaar bij RareWine Invest.

De Salon-spanning kan eindelijk worden ontladen

De wereld heeft reikhalzend uitgekeken naar de nieuwste Salon-release, wat natuurlijk komt door het feit dat Salon zijn rechtmatige plaats heeft ingenomen als producent van een van 's werelds beste Champagnes. Voeg daarbij het feit dat een Salon-release zeker niet alledaags is.

De Salon 2013 is al enkele maanden op de markt, dus waarom komt deze nu pas beschikbaar voor investering? Allereerst is Salon een publiekstrekker, vandaar dat het tijd vergt om investeringswaardige hoeveelheden te verkrijgen. Bovendien kunnen hoge verwachtingen en de vraag, met name voor de gehypte releases, leiden tot schommelende prijzen, wat prijsvorming bemoeilijkt en dus uitdagend is om te beoordelen wanneer de prijs een niveau bereikt dat geschikt is voor investering.

Wij zijn van mening dat de prijs nu het juiste niveau begint te bereiken, vandaar dat u nu de gelegenheid heeft om voor het eerst te investeren in de Salon 2013 via RareWine Invest. Het goedkoopste aanbod voor de Salon 2013 op Wine-searcher.com bedraagt momenteel € 1.054,5*. Uw prijs is € 1.000*.

*Exclusief accijnzen, btw en belastingen. In volle kisten en in perfecte staat.

De zoektocht naar een uitzonderlijke champagne

Het verhaal van Eugéne-Aime Salon heeft zijn oorsprong in een koppige persoonlijkheid gedreven door kwaliteit, die niet stopte voordat hij zijn doel had bereikt. Zo slaagde Eugéne Salon er in 1905 in om zijn eerste vintage Champagne volledig gemaakt van Chardonnay te presenteren. Het was 's werelds eerste blanc-de-blancs. Dit markeerde het begin van het avontuur van de prachtige Champagne Salon, die zijn waarde heeft bewezen als een van 's werelds absolute top Champagnes.

Eugéne was onverzettelijk in zijn streven naar een ongeëvenaarde champagne, vandaar dat slechts zeer kleine hoeveelheden werden geproduceerd om te voldoen aan de vraag naar kwaliteit boven kwantiteit. In het begin konden alleen de nauwste verwanten van Eugéne genieten van deze heerlijkheden. In de jaren 1920 begon Eugéne echter zijn Salon Champagne te verkopen aan de meest exclusieve gelegenheden in Parijs, en zijn Salon-schat werd goed ontvangen.

Salon wordt alleen uitgebracht in jaren waarin de kwaliteit van de druiven goed genoeg is. Dit was het geval toen Eugéne de productie leidde, en dat is het nog steeds. Er worden slechts ongeveer 60.000 flessen vrijgegeven wanneer de Salon-releases plaatsvinden. Salon is bedoeld voor de exclusieve groep champagneliefhebbers die het geluk heeft om in de buurt te komen, omdat de iconische groene vlokken met de gouden "s" op het etiket zeer gewild zijn.

Lees meer over Salon in het artikel: Salon Champagne Is Zo Puur Als Champagne Kan Zijn

99 Punten En Bijna Perfect

Aan het begin van dit artikel werd al duidelijk hoezeer Antonio Galloni van Vinous onder de indruk is van deze Salon 2013. Hij kent deze 99 punten toe, wat alleen wordt overtroffen door de 2008 Salon, die 100 punten scoorde, terwijl de score gelijk is aan die welke Vinous toekende aan de 1996 Salon. Richard Juhlin geeft de Salon 2013 97 punten, en Wine Advocate doet hetzelfde.

Over de drie scores heen behaalt de Salon 2013 een score van 97,7 punten, en zoals de onderstaande grafiek laat zien, behoort hij daarmee tot de top drie van de laatste 10 releases. Merk op dat Salon-releases zeldzaam kunnen zijn, wat het des te wenselijker maakt.

diagram-salon.png

De Prestaties Van Salon

Het feit dat de Salon 2013 enkele van de beste Salon-releases vertegenwoordigt, op zichzelf al een sterk argument is voor investering. Maar feitelijk heeft Salon goed gepresteerd in recente jaargangen. Dit komt uiteraard omdat er geen slechte Salon is, maar ook omdat er veel vraag is naar Salon. In 2022 was Salon, met een groei van 34,4% tussen januari en oktober, een van de grootste bijdragers aan het succes van de Champagne 50-index. Voeg daarbij het feit dat de Salon 2013 vorige week op de lijst stond van meest verhandelde wijnen qua waarde op Liv-ex.

Salon is in trek.

Volgens Liv-ex hebben de laatste 10 jaargangen* van Salon die minstens vijf jaar op de markt zijn geweest een gemiddeld rendement opgeleverd van 144,7%.

Normaal gesproken zou het ook voor de hand liggen om naar de prestaties van een vergelijkbare jaargang te kijken, maar omdat er geen 1-op-1 vergelijking is, geven we hier de vijfjarige rendementen van drie jaargangen die net onder of net boven de Salon 2012 liggen wat betreft kwaliteit.

De Salon 2007 behaalt 95 punten bij de critici, en heeft de afgelopen vijf jaar onder het beheer van RareWine Invest een rendement van 180% behaald, wat overeenkomt met een gemiddeld jaarlijks rendement van 23%.

De Salon 2002 behaalt 96 punten bij de critici en heeft in de afgelopen vijf jaar onder het beheer van RareWine Invest een rendement van 162% behaald, wat overeenkomt met een gemiddeld jaarlijks rendement van 21%.

De Salon 1996 behaalt 98,7 punten bij de critici, en heeft in de afgelopen vijf jaar onder het beheer van RareWine Invest een rendement van 150% behaald, wat overeenkomt met een gemiddeld jaarlijks rendement van 20%.

Salon presteert op deze manier over verschillende jaargangen, ongeacht de scores. En volgens Antonio Galloni bereiken sommige Champagne-prijzen het niveau van Bourgogne:

"Prijzen van een aantal wijnen [Champagnes] zijn stratosferisch geworden, à la Bourgogne, naarmate steeds meer consumenten de meest begeerde producenten en wijnen ontdekken. Sommige van deze prijzen komen op mij over als absurd, maar de markt kan zeer snel bewegen wanneer de productie minimaal is. Voor gevestigde producenten en wijnen is het wat het is." - Antonio Galloni, Vinous mei 2023.

En het punt over beperkte productie is interessant in relatie tot Salon. Er worden per jaargang slechts ongeveer 60.000 flessen Salon geproduceerd, wat vanuit Champagne-perspectief een microscopische productie is.

Salon is de beste Champagne, en als je het prijsniveau vergelijkt met dat van de beste Bourgogne, komt het prijsniveau helemaal niet overeen. Bourgogne heeft eenvoudigweg aangetoond dat er hier geen prijsplafond is. Alleen de tijd zal uitwijzen of er een in Champagne is.

*Jaargangen 2007, 2006, 2004, 2002, 1999, 1997, 1996, 1995, 1990 en 1988.

De mening van RareWine Invest

Dit is de eerste keer dat u de kans heeft om te investeren in de Salon 2013 via RareWine Invest. En hoewel we niet helemaal kunnen spreken van "vanaf het begin erbij zijn", zijn wij van mening dat het huidige prijsniveau een veel gunstiger instappunt voor investeringen weerspiegelt dan twee maanden geleden.

Salon is een parel in de Champagne. Het is zeldzaam bij de lancering en wordt dan uitgebracht met ingebouwde vraag. Salon heeft ook gepresteerd over verschillende jaargangen, wat inherent is aan het feit dat Salon ook consistent een hoog niveau van kwaliteit levert.

Maar zelfs als Salon schittert in exclusiviteit, ongeacht de jaargang, is 99 punten niet aan de orde van de dag. Voeg 99 punten prestigechampagne toe aan uw portefeuille. "Stap in vanaf een gunstig begin". De beschikbare hoeveelheden zijn natuurlijk beperkt, dus zoals altijd geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Investeren in 2013 Salon

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2013Salon750OWC3€ 1.000
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op