Beleggingstip - Champagne - 28. maart 2023

Kopersmarkt: Koop 2012 Cristal

De financiële markten zijn in rep en roer, dit creëert nu lucratieve voorwaarden voor kopers op de wijnmarkt. Wij adviseren: Investeer in Cristal

Over champagne en onrust

Cristal behoeft nauwelijks introductie - noch als Champagne , noch als beleggingsmiddel.

Cristal heeft een unieke combinatie van superieure kwaliteit en een exclusief merk dat prestige en high-class uitstraalt. Cristal heeft daarom ook solide rendementen laten zien aan Champagne-investeerders en als een van de vlaggenschepen van Champagne heeft het zowel soliditeit als kapitaalgroei opgeleverd.

Nu begint het onrustig te worden op de financiële markten en zijn er potentiële stormen aan de horizon - iets waar we niet aan gewend zijn geraakt, maar ook is het niet de eerste keer is dat we het mogelijk moeten doormaken.

De omstandigheden zijn veranderd en we bevinden ons nu in een kopersmarkt op de wijnmarkt - dit betekent dat er lucratieve kansen voor overnames zijn ontstaan, die lijken op iets dat we eerder hebben gezien.

We hebben een vuistregel die zegt dat als je op een bepaald moment vandaag Cristal goedkoper kunt kopen dan gisteren, dan is het tijd om toe te slaan.

Lees hieronder meer over onze aanbeveling voor Cristal 2012 in de kopersmarkt.

Cristal 2012: In de klasse van de groten

Voordat we ingaan op de details van de opties op de kopersmarkt, is het relevant om het formaat van Louis Roederer's prestige cuvée uit de jaargang 2012 vast te stellen.

Over de belangrijkste critici, Richard Juhlin, Wine Advocate en Vinous, scoort de jaargang 2012 gemiddeld maar liefst 97,3 punten. Dit is hetzelfde als de jaargang 2014, en wordt in feite alleen overtroffen door de jaargangen 2008 en 2002 (beide met gemiddeld 98,0 punten). Althans in de recente geschiedenis.

Het is ook vermeldenswaard dat Richard Juhlin de vintage 2012 97 punten geeft, wat hetzelfde is als hij bijvoorbeeld de 2008, 1996 en 1988 vintages heeft gegeven, die enkele van de grootste referentiejaren van Champagne zijn.

2012 Cristal behoort daarmee tot de grootste prestige cuvées die Louis Roederer tot nu toe heeft uitgebracht.

2012 Cristal

"Wees bang als anderen hebzuchtig zijn en hebzuchtig als anderen bang zijn"

Het bovenstaande is natuurlijk een citaat van de legendarische waardebelegger Warren Buffett, en hij heeft een punt terwijl de menselijke psychologie lastig te overwinnen is.

De financiële markten zijn in beroering, de wereld houdt zijn adem in terwijl we afwachten of er een nieuwe financiële crisis op komst is en de centrale banken aan de renteknop blijven draaien. Als verwacht gevolg hiervan halen schokken als deze liquiditeit uit de markten, wat natuurlijk ook de wijnmarkt beïnvloedt. Als gevolg hiervan kunnen de prijzen dalen. Onze waarderingen van wijnen onder beheer moeten ook representatief zijn voor de markt waarin we ons bevinden, en hoewel er een lange bewaarperiode is gepland, moeten de huidige waarderingen overeenkomen met het niveau van de markt.

Als gevolg van deze omstandigheden zijn we nu hebberig geweest terwijl de markt nerveus is en hebben we een hoeveelheid 2012 Cristal verkregen die u nu kunt kopen voor hetzelfde bedrag als wat ze in het najaar kosten.

En eigenlijk lijkt het op iets dat we eerder hebben gezien ...

Dit is wat er gebeurde de laatste keer dat de markt crashte

In feite is het zeer zeldzaam dat de prijs van wijn op de lange termijn daalt, daarom moet wijn worden gezien als een troef met een lange beleggingshorizon. En dit is precies waar we beleggers aan moesten herinneren toen we in 2019 met een vergelijkbare situatie werden geconfronteerd.

Bovenop een recordjaar voor wijnbeleggers in 2018, zorgden de handelsoorlog tussen de VS en de EU, burgeroorlogachtige omstandigheden in Hongkong* en niet in de laatste plaats voor de ophef over brexit** voor problemen op de wereldmarkten, waardoor liquiditeit van de wijnmarkt werd verwijderd.

Periodiek was het niet de meest opwindende ontwikkeling om naar te kijken, maar degenen die hiervoor en tijdens deze periode hebben geïnvesteerd, zijn enkele van degenen die vandaag met een glimlach terugkijken.

Hieronder staan de prestaties van twee prestige cuvées, die beiden op dat moment vrij nieuw waren op de markt, en die beiden heel goed de evolutie illustreren die de wijnmarkt op dat moment doormaakte.

Voor degenen die eerder dan dit hebben gekocht, hebben we aangedrongen op voorzichtigheid. Voor degenen die de kans hadden, hadden we sterke koopaanbevelingen.

* Zuidoost-Azië's hub voor wijnhandel

** Londen is 's werelds belangrijkste stad voor de handel in fijne wijn

Champagne performance during times of turmoil 800x600.png Gebaseerd op eigen gegevens over wijnen in hele kisten en perfecte conditie

Mening van RareWine Invest

Hoe de wereld en de markten zullen evolueren, is voor iedereen een gok, en wanneer het zal omdraaien, is voor iedereen een gok. Het lijkt echter iets dat we eerder hebben gezien, en als de geschiedenis en cycli zich herhalen zoals ze meestal doen, zal wijn in de toekomst een aantrekkelijke investering blijven.

Waar het echt op neerkomt is of u gelooft in de fundamenten van een wijn belegging. Zou u investeren in een product dat een paar maanden geleden moeilijk te vinden was in hoeveelheid en met een korting van bijna 9%? Denkt u dat het verder zal dalen? Of hebben we het niveau bereikt waarop de professionele spelers in de markt springen, opkopen en zo hun hand onder de prijs houden? Onze inkoopafdeling is in ieder geval in beweging.

De toekomst is moeilijk te voorspellen, maar wat zeker is, is de kans die we hier hebben, op dit moment, en we hebben een sterke koopaanbeveling.

Het uitgangspunt is hetzelfde. Het product is niet veranderd. Dit is nog steeds een investeringscase met alle juiste componenten - juist nu tegen een nog aantrekkelijkere prijs dan een paar maanden geleden.

Als u gelooft in het product en het uitgangspunt, is dit een geweldige kans om aan de slag te gaan met een geweldige prestige cuvée als de ruggengraat van uw investering of om meer aan uw portefeuille toe te voegen.

Investeren in Cristal 2012

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2012Cristal750OC6€ 260
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op