De grootste leverancier van belegginswijn in Scandinavië

Scroll
Over ons
Over RareWine Invest RareWine-800x600.jpg

Over ons

Bij RareWine Invest ben je aan het goede adres voor gestaafde wijnkennis en adviesdiensten voor langetermijnbeleggingen. Sinds 2012 geven we advies voor portefeuilles en verkopen we beleggingswijn aan investeerders in Denemarken en daarbuiten, waaronder Noorwegen, Zweden, Duitsland, Zwitserland, de VS, het VK, Griekenland, de Verenigde Arabische Emiraten, Thailand, Singapore, enz.

RareWine Invest is gelieerd aan de handelsonderneming RareWine. Al meer dan tien jaar handelt RareWine professioneel in zeldzame en goede wijnen, globaal gebaseerd op een filosofie te werken met kleine marges op grote hoeveelheden.

RareWine is wereldwijd bekend voor de lage prijzen op de markt, hoge kwaliteit en betrouwbare service. RareWine en RareWine Invest hebben momenteel 50 medewerkers in dienst, waarvan er tien uitsluitend werken in wijnbeleggingen. Het hoofdkantoor van de RareWine Group is gevestigd in Denemarken. Het bedrijf werd in 2006 opgericht door de Deense ondernemer Rasmus Nielsen.

RareWine Invest beheert en bewaart wijn ter waarde van meer dan 200 miljoen euro namens duizenden investeerders wereldwijd.

Btw-vrijstelling
Wijn zonder btw

Wijn tegen marktprijs - zonder btw

Wij zijn handelaren en bij RareWine verdienen we ons brood door de meest exclusieve wijnen van de beste kwaliteit tegen de laagste prijzen op de markt te kunnen leveren. Bovendien kun je als belegger je aankopen doen op dezelfde locatie en tegen dezelfde prijs als een wijnhandelaar en de wijnen tegen marktprijzen* verhandelen, zowel tijdens de koop als verkoop. 

De wijnen worden geleverd bij ons douane-entrepot in Vester Hassing. Wij zijn als enige partij in heel Scandinavië waarbij het opslaan van wijn en sterke dranken vrijstaat van douanekosten, heffingen en btw. 

Dit betekent dat particulieren en bedrijven zonder btw-vrijstelling effectief kunnen investeren binnen een professionele opzet.

Alle tussenliggende schakels in de keten die de prijs verhogen zijn weggenomen, waardoor je de optie krijgt tegen de laagste marktprijzen wijn te kopen en daarmee een solide basis legt voor een gedegen wijnbelegging.

Als onderdeel van een professioneel handelshuis kunnen we bij RareWine jouw wijnen makkelijk doorverkopen. Zo bieden wij je de kans om de wijnen te kopen tegen vooraf vastgestelde prijzen gebaseerd op de huidige marktprijs.

* De marktprijs kan hoger of lager zijn dan de aankoopprijs van RareWine. De marktprijs wordt bepaald op basis van onze dagelijkse handelsgegevens en internationale databases met prijsinformatie.

Neem contact met ons op voor meer informatie over jouw opties

Kwaliteit
Wijndetective Kwaliteitsgarantie

Kwaliteitsgarantie van je investering

De toenemende prijzen in belegginswijnen betekent dat de productie en namaak van waardevolle nepversies serieus genomen moet worden. Als internationaal erkend handelshuis is RareWine uiteraard verantwoordelijk voor de kwaliteitsgarantie als het gaat om je belegginswijn.

RareWine's wijndetective, Mads Pedersen, onderzoekt alle wijnen die aankomen in de opslagfaciliteiten van RareWine, inclusief die verkocht aan investeerders via RareWine Invest. Zowel de kwaliteit als de authenticiteit van de wijnen worden gecontroleerd en gewaarborgd.

De afdeling kwaliteitswaarborg van RareWine beschikt momenteel over een van 's werelds meest uitgebreide beeldarchieven om de echtheid van wijn te documenteren. Het archief wordt voortdurend uitgebreid en bevat nu meer dan 100.000 afbeeldingen op hoge resolutie van de meest zeldzame en dure wijnen ter wereld. Zowel authentieke als nepwijnen worden grondig gedocumenteerd.

Mads Pedersen, de wijndetective van RareWine, werkt samen met een aantal van de grootste veilinghuizen en wijnproducenten ter wereld in de strijd tegen nepwijn en hij staat in zijn vak bekend als een van de meest bekwamen in Europa.

Douane-entrepot
Nordic Freeport Wijn opslaan bij Nordic Freeport

Het enige douane-entrepot voor wijn in Scandinavië

RareWine Group exploiteert Nordic Freeport, een in de EU gevestigd douane-entrepot voor wijnen en gedistilleerde dranken voor particulieren. Hier worden wijn en gedistilleerde dranken opgeslagen, belasting- en btw-vrij, namens investeerders die gezamenlijk meer dan € 200 miljoen aan wijn hebben opgeslagen. Daarnaast heeft Nordic Freeport ook opslagcapaciteit in douane-entrepots in het buitenland.

Nordic Freeport heeft momenteel een capaciteit van ongeveer 3.500.000 flessen in het centrale magazijn in Denemarken. Er is een hoog beveiligingsniveau, evenals een ideaal klimaat voor het opslaan van wijn met een constante temperatuur van 12 graden zodat RareWine Invest particuliere en professionele beleggers de optimale opslag van wijn en sterke drank kan bieden zonder douanerechten, btw en belastingen.  Dezelfde voorwaarden gelden voor de opslagfaciliteiten die Nordic Freeport in het buitenland heeft.

Advies
Voorlichting Voorlichting

Beleggen in wijn is voor iedereen

Voor het beleggen in wijn is grondige kennis, een enorm handelsnetwerk en de mogelijkheid wijn zonder btw te verhandelen nodig. Beleggen in wijn was in het verleden voor de elite en professionele belegger weggelegd. Alleen zij wisten om te gaan met eerdergenoemde voordelen en genoten daardoor van solide winsten.  

RareWine Invest heeft het beleggen in wijn toegankelijk gemaakt. Het beleggen in wijn begint bij een bedrag van €1.000,-. Dus niet meer alleen de elite of professionele belegger, maar ook de wijnliefhebbers zien wijn daardoor steeds vaker als beleggingsobject.

Als investeerder krijg je professionele hulp en we spannen ons gezamenlijk in om onze wijnkennis en expertise te vertalen naar nieuwe beleggingstips en individueel advies.

Samen met jou stellen wij het portfolio samen. Door ons wereldwijde handelsnetwerk, profiteer je van de laagste internationale marktprijzen tijdens de aankoop van jouw portfolio.

RareWine Invest regelt de aankoop, overslag, opslag, verzekering en administratie. Als investeerder kun je jouw wijnen tegen de marktprijs aan RareWine verkopen om je opbrengsten te realiseren.

Evenementen
Door RareWine Invest gehoste evenementen

Speciale aanbiedingen, wijnproeverijen en exclusieve reizen - alleen voor investeerders

Meld je aan zodat je als eerste de aanbiedingen ontvangt en deze toe kan kunnen voegen aan je eigen wijnkelder. De prijzen liggen vaak beneden de winkelprijs. Kom langs bij een van de proeverijen of neem deel aan de reis die RareWine Invest organiseert – alleen voor investeerders.

We prijzen ons gelukkig ons te kunnen beroepen op een groot netwerk en houden 3-4 keer per jaar wijnproeverijen en diners. Hier verschijnen vaak de producenten, die een unieke blik geven op de wijnen van de avond en hun oorsprong.

We brengen regelmatig bezoeken aan de Franse wijngebieden. Naast het bekijken van de kastelen, het proeven van de wijnen, krijg je ook de kans in een gezellige sfeer gelijkgestemde mensen te ontmoeten.

Onze arrangementen worden altijd tegen kostprijs aangeboden, dus je kunt er zeker van zijn dat je de laagste prijs op de markt betaalt.