Beleggingstip - Champagne - 15. september 2022

2008 Krug Vintage: Powerhouse, Power Vintage, En Sublieme Historische Rendementen

Het wachten is voorbij. En terwijl de Champagnes van 2008 de Champagnehandel domineren, wacht er een Champagne-droogte in het verschiet.

"Oh, hoeveel van ons ernaar verlangen om deze wijn te proeven. De extreem langzaam ontwikkelende wijn heet intern Classic Beauty bij Krug. " - Richard Juhlin

De champagnegoeroe Richard Juhlin van de hele wereld eert de bovenstaande verklaring met 96 punten voor de Krug Vintage 2008, die inderdaad is opgewacht door wijnliefhebbers uit alle hoeken van de wereld. Krug is een van de grootste in de champagnescene - of het nu gaat om hun non-vintage Champagnes, Grande Cuvée, Vintage Brut, Clos du Mesnil of Clos d'Ambonnay. Elk blinkt uit in zijn eigen categorie.

Nu kunnen we eindelijk 2008 Krug Vintage aanbieden voor investeringen. Dit is de eerste keer, maar waarschijnlijk niet de laatste keer. Wanneer het weer gaat gebeuren, weten we niet. Dus als u ervoor wilt zorgen dat u investment-grade 2008-hoeveelheden in handen krijgt, is dit het moment. Tegelijkertijd is er niets dat erop wijst dat prijs iets anders zal doen dan zijn voorgangers en zijn collega's van 2008. Duik in het Krug-potentieel.

De vintage wachttijd is eindelijk voorbij

De Krug Vintage 2008 werd uitgebracht in oktober 2021 en zowel de verwachtingen als de hype waren enorm. Dit komt natuurlijk door het merk Krug, maar ook in belangrijke mate door het voorvoegsel "2008", dat zichzelf heeft gemarkeerd als een formidabele vintage in Champagne.

Waarom komt het nu naar buiten als investering? De Krug Vintage 2008 was enorm moeilijk te verwerven in belegbare hoeveelheden. Voeg daarbij aan toe dat zowel verwachtingen als vraag kunnen leiden tot snelle prijsstijgingen bij release - vooral op de grote prestige cuvées. De prijs kan ook worden verlaagd als distributeurs vooraf hebben gekocht en minder dan verwacht de nieuwste releases kopen.

Nu er een jaar is verstreken sinds de release, is dit uw kans om investment-grade volumes veilig te stellen tegen een prijs die zijn niveau heeft gevonden.

Almachtige Krug - De Ongekroonde Koning

Joseph Krug stichtte het Krug champagnehuis in Reims in 1843, en sindsdien is de weg naar wereldwijd succes geplaveid met ijver, toewijding en een sterke immanente champagnegeest.

Velen zouden beweren dat Krug Vintage de denkbeeldige koninklijke kroon draagt als een symbool van dominantie over de vintage van Champagne. Dit is natuurlijk te wijten aan een constant hoge kwaliteit en een marketingapparaat van de grootste potentie. In 1999 werd 's werelds machtigste luxegoederengroep, LVMH Group, eigenaar van Krug, maar hield de familie Krug bewust dichtbij. Dit om de zeer bijzondere Krug-kwaliteit te behouden die sinds het begin in het huis heerst.

De wijnliefhebbers van de wereld willen Krug. Krug staat synoniem voor uitmuntendheid. Krug is een topmerk in het land van Champagne. En Krug Vintage is de sublieme uitdrukking van de beste jaren, wanneer alleen extreem hoge kwaliteit release mogelijk maakt.

2008 Krug Vintage 2008 Krug Vintage

Krug Vintage in Juhlin’s perspectief

Als het gaat om Champagne, is Richard Juhlin de meester, daarom is het logisch om Krug Vintage vanuit zijn professionele perspectief te bekijken. Juhlin heeft zich een weg gebaand door bijna elke Krug Vintage-vintage, en in dit perspectief is 96 punten vooral geweldig. Ter vergelijking: hij kent tussen de 95 en 98 punten toe in de echt grote vinategs*, die geen van allen 97 punten hebben gescoord, en slechts twee vintages hebben 98 punten gescoord (1988 en 1996).

De Krug Vintage 2008 krijgt 96 punten van Juhlin en 97 punten van Vinous. The Wine Advocate is het niet helemaal eens met de beoordeling van de anderen en kent 94 punten toe.

Deze Krug Vintage uit 2008 krijgt geweldige punten van critici en in het perspectief van Juhlin. Hoge kwaliteit is immers een voorwaarde voor afgifte. Dit is 2008 - een van de meest gehypete en gewilde champagnejaren in de recente jaren.

*1988, 1996, 2000, 2002 en 2008.

Klassieke schoonheid: Krug Vintage bij RareWine Invest

Elke zeldzame keer dat RareWine Invest Krug Vintage aanbiedt voor investeringen, is er een grote vraag naar de beschikbare hoeveelheden. Mooie historische rendementen onderstrepen dat niet alleen bij RareWine Invest de vraag hoog is. Sinds september 2019 heeft alle Krug Vintage* onder beheer van RareWine Invest een gemiddeld rendement van maar liefst 93% gegeven.

Er is vraag naar klassieke fijne Champagne van misschien wel 's werelds beste Champagnehuis, en daarom is er niets dat erop wijst dat de prijzen op Krug Vintage in de toekomst zullen dalen. In tegendeel. De huidige investeringsmogelijkheid gaat over 2008 Krug Vintage, daarom is het essentieel om te kijken naar hoe de Champagnes van 2008 presteren.

*Jaargangen 1995, 1996, 1998, 2000, 2002, 2003 en 2004 in normale grootte, volledige kisten en perfecte staat.

2008 leidt champagnehandel in 2022

De Champagnes van 2008 verdienen veel van de eer voor de Champagne 50-subindex bij Liv-ex die het afgelopen jaar met 50,6% is gestegen. Inderdaad, volgens Liv-ex domineert de vintage van 2008 de Champagne-handel op de secundaire markt, waardoor het de meest verhandelde vintage is in mei 2022. Bovendien is de vintage 2008 het meest verhandeld in 2022, goed voor 18% van de totale champagnehandel.

Krug Vintage heeft gegarandeerd een geweldig rendement. En met deze resultaten van 2008 in het achterhoofd zijn de verwachtingen voor de toekomst van 2008 Krug Vintage hooggespannen. Het is hier echter noemenswaardig dat de vintage 2008 niet de meest verhandelde zal blijven. Volumes verdwijnen gestaag van de markt en nieuwe vintages nemen het over. 2008 wordt in de loop van de tijd steeds moeilijker te vinden en dit is waar prijsstijgingen de neiging hebben om te versnellen.

Krugs 2008 vintage is trouwens een van de absoluut laatste champagnes van 2008 die op de markt is gekomen*, waardoor dit een van de laatste kansen is om vroeg in te stappen.

*met uitzondering van een paar champagnes voor de interne markt en speciale late gedegorgeerde versies.

Champagne Droogte

Een pandemie schokte de wereld en Champagne ging niet vrijuit. Vandaag is Champagne moeilijker te vinden en volgens het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne (CIVC) daalde de vraag naar Champagne in 2020 als reactie op Covid. Dit betekende dat de omzet in 2020 in volume met 18% daalde ten opzichte van het voorgaande jaar.

Gelukkig was de greep van de pandemie losgelaten en eind 2020 nam de vraag naar de bubbelwijn weer toe. Deze trend zette zich voort in 2021, met prijsstijgingen en recordrendementen voor beleggers, maar er ontstond een nieuwe uitdaging. Het CIVC stelt een jaarlijkse limiet aan hoeveel Champagne er geproduceerd mag worden. Als reactie op de dalende vraag hebben ze de champagneproductie in 2020 met 25% verminderd ten opzichte van 2019.

Deze productievermindering kan niet zomaar van de ene op de andere dag worden veranderd en de productie en de toenemende vraag tot 2021 hebben geleid tot een onevenwicht tussen vraag en aanbod. Bovendien hebben leveringsproblemen vrijwel iedereen getroffen, wat betekent dat zelfs als de productie eenvoudigweg zou kunnen worden verhoogd, tekorten aan bijvoorbeeld glas en verpakkingen grote uitdagingen voor producenten vormen. Gabe Barkley, CEO van de LMVH Group, voorspelt dat een verminderde productie de markt nog vele jaren zal beïnvloeden.

Lees hier onze analyse van de wijnmarkt. 

Mening van Rarewine Invest

Het lijdt geen twijfel dat Krug zijn plaats tussen 's werelds toonaangevende champagnehuizen serieus heeft verstevigd. Dat hebben ze natuurlijk, want Krug-kwaliteit is altijd subliem. En dat hebben ze, want ze hebben grote slagkracht aan marketing in de vorm van LVMH-groep.

Daarom is dit een investering in de kracht van het merk Krug.

Maar het is ook een investering in de Champagne van 2008, die de handel op de secundaire markt leidt. En het is een investering in een Vintage Champagne waarvan de voorgangers formidabel hebben gepresteerd.

Het is onwaarschijnlijk dat de vraag naar 's werelds beste Champagne zal afnemen wanneer de verwachte champagnedroogte zijn ware gezicht laat zien. Als je gelooft in de toekomst van Champagne, in Krug en in 2008, loont het echt. De Krug Vintage 2008 wordt ongetwijfeld een van de grote Champagnes van de toekomst.

Investeren in 2008 Krug

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als je meer wilt weten over jouw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2008Krug750OC6€ 625
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op