De beste investering hoeft niet ingewikkeld te zijn

Contact
Scroll
Advies
Persoonlijk advies Beleggingsoplossingen op maat.
Wij begeleiden jou en jouw investering van begin tot eind. Bekijk de video: hoe investeer ik in wijn? Video bekijken

Persoonlijk advies en oplossingen op maat

Het beleggingsadvies van RareWine Invest is altijd gebaseerd op jou als investeerder en jouw bijzondere behoeften en voorkeuren.

Het startpunt van een langetermijnrelatie begint daarom bij jou beter te leren kennen.

We bepalen je persoonlijke beleggingsprofiel en bieden advies gebaseerd op jouw beleggingshorizon, risicoprofiel en persoonlijke voorkeuren.

RareWine Invest geeft je de benodigde inzichten en met persoonlijk investeringsadvies als uitgangspunt zorgen wij ervoor dat je samen met je portefeuilleadviseur bent voorbereid om de juiste beslissingen te nemen betreffende je wijnbelegging.

We stellen een wijnportefeuille op maat voor je samen en bieden je de kans in wijn te investeren zonder zelf een expert te zijn in wijn of beleggingen. Dat deel neemt je portefeuilleadviseur voor zijn rekening.

De beste investering hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Bekijk de video: hoe investeer ik in wijn?

Aankoop van wijn
Aankoop van wijn zonder btw

Aankoop van wijn zonder btw

RareWine Invest is in Scandinavië de enige leverancier die zowel aankoopmogelijkheden als opslag van wijn biedt zonder van douanekosten, heffingen en btw te betalen.

Particulieren en bedrijven zonder btw-registratie (bijv. holdings) hebben nu de mogelijkheid zonder btw wijn te kopen en te beheren omdat Nordic Freeport, een aan RareWine Invest gelieerd bedrijf, het enige douane-entrepot voor wijn en sterke drank van Scandinavië runt.

Opslag
Professionele overslag en opslag Optimale opslag bij Nordic Freeport

Professionele overslag en opslag

Je wijnen worden geleverd bij het enige douane-entrepot voor wijn in Scandinavië, waar ze worden opgeslagen onder jouw naam.

De wijnen worden ontvangen en gehanteerd door speciaal getraind personeel dat ervoor zorgt dat de wijn op de juiste manier wordt behandeld en opgeslagen. De wijn krijgt een etiket met jouw investeerders-ID. Hierdoor wordt je anonimiteit gewaarborgd en kan er nooit twijfel bestaan over de eigenaar van de wijn.

Het entrepot zelf is geïsoleerd en een ultramodern koelsysteem houdt de temperatuur stabiel rond de 12°C, wat optimaal is om wijn op de lange termijn te bewaren.

Op deze manier wordt ook gegarandeerd dat de wijn niet wordt blootgesteld aan zonlicht of andere schadelijke straling en de afstand tot de dichtstbijzijnde wegen betekent dat trillingen van zwaar verkeer geen probleem vormen.

Het douane-entrepot bevindt zich in Vester Hassing, ongeveer 15 minuten rijden van Aalborg, en heeft dezelfde eigenaars als RareWine Invest, maar wordt gerund als een onafhankelijk bedrijf onder de naam Nordic Freeport. Het enige doel van het bedrijf is namens investeerders wijn en sterke drank op te slaan vrij van douane-kosten, heffingen en btw.

Het douane-entrepot kan op afspraak worden bezocht binnen normale kantooruren. Op deze manier beschik je als investeerder altijd over de mogelijkheid je wijnbelegging te inspecteren en kun je je wijnen na betaling van douanekosten, heffingen en btw je wijnen laten leveren.

Portefeuille
Investeerdersportal

Administratie

Als een investeerder kun je toegang krijgen tot de investeerdersportal, My RareWine Invest, zodat je op elk moment toegang hebt tot je portefeuille en het overzicht kunt houden over je belegging. Wij houden tegelijkertijd de ontwikkelingen op de wereldwijde wijnmarkten in de gaten via dagelijkse handelsactiviteiten en we houden je op de hoogte als ontwikkelingen van invloed zijn op jouw investering in het bijzonder. Dit kunnen ofwel aankoop- of verkoopaanbevelingen zijn op basis van jouw portefeuille of relevantie constateringen over de algemene markt.

Op het investeerdersportal, My RareWine Invest, wordt de prijs van jouw wijnen voortdurend (minstens viermaal per jaar) geëvalueerd. De evaluatie zal de actuele marktsituatie weerspiegelen en gebaseerd zijn op zowel onze eigen handelsgegevens als gegevens van derden, zoals de Britse wijnbeurs, Liv-ex en wine-searcher.com. Met andere woorden: we helpen je altijd het volledige overzicht van je wijnbelegging te houden.

Veelgestelde vragen bekijken

Kosten
RareWine Invest berekent de laagste kosten

RareWine Invest berekent de laagste kosten

Doorlopende kosten

Bij iedere investering komen kosten kijken. En hoewel naast transactiekosten een vermogensbeheerder doorgaans tussen de 1% en 3% op jaarbasis kost om een effectenbewaarinstelling te beheren, komen de totale beheerskosten gerelateerd aan wijnbelegging bij RareWine Invest op 0,7% per jaar. Dit omvat overslag, opslag en verzekering

RareWine richt zich op de handel en daarom worden de lopende kosten zo laag mogelijk gehouden. Zo kan het kostenniveau van wijnbelegging via RareWine Invest concurreren met zowel banken als pensioenfondsen, ook al gaat het om verhandelen en opslaan van fysieke goederen.

Transactiekosten

Bij RareWine Invest betaal je geen aankoopcommissie die in verband staat met de wijn die is aangekocht tegen een internationale marktprijs.

Als het rendement wordt verwezenlijkt en de wijnen worden verkocht, wordt dit gedaan via consignatieverkoop met een vastgestelde commissietarief tussen de 5% en 10%, dat wordt bepaald op basis van de grootte van de portefeuille (hoe groter de verkoop, hoe kleiner de commissie).

Kosten

Investeringskosten

Velen hebben ons door de jaren heen dezelfde vraag gesteld: waarom investeer je niet gewoon zelf? Dat kan ook, maar een grondige kennis van wijn en beleggen of zelfs een goede beleggingstip is niet voldoende. Velen lijken te vergeten dat je als amateurbelegger kunt verwachten een wijn te kopen tegen een prijs die is verhoogd met de winstmarge van de wijnhandelaar en btw. De winstmarge van de wijnhandelaar is altijd een verliespost en in de praktijk is de btw dat ook, tenzij je investeert via een werkmaatschappij die btw kan aftrekken. Als je je eigen wijn verkoopt, waar meestal een veilinghuis mee gemoeid is, betaal je een vergoeding aan het veilinghuis die vaak hoger is dan 30% van de totale prijs die door de koper wordt betaald. Voor een investeerder is een veilinghuis een prijsverhogende bemiddelaar die de waarde van je investering aanzienlijk verlaagt. RareWine Invest biedt een investeringsmodel dat je rendement niet afzwakt, maar het juist maximaliseert. RareWine Invest verkoopt wijn als investering zonder de winstmarge van de wijnhandelaar te rekenen, en als de wijn wordt geleverd aan het enige douane-entrepot van Scandinavië, gebeurt dit zonder douanekosten, heffingen en btw. Je kunt je wijn altijd weer verkopen, en altijd tegen marktprijs als je aan RareWine verkoopt.

 • RareWine Invest

  RareWine Invest

 • Wijnhandelaar

  Wijnhandelaar

 • Investeerder

  Investeerder

 • Veilinghuis

  Veilinghuis

 • Wereldwijde wijnmarkten

  Wereldwijde wijnmarkten

Verkoop
Wijn verkopen

Kopen en verkopen tegen marktprijs

Als een investeerder bij RareWine Invest, koop je wijn tegen internationale marktprijzen zonder de transactiekosten te betalen. Dat houdt in dat de betaalde prijs overeenkomt met de prijs waartegen de wijn kan worden verkocht op de internationale wijnmarkt.

Het uitgebreide internationale handelsnetwerk van RareWine betekent dat RareWine klanten heeft die altijd op effectieve wijze wijn kunnen verhandelen tegen marktprijzen, waardoor wordt gegarandeerd dat je jouw wijn altijd kunt verkopen tegen wereldwijde marktprijzen. Wijnen die door RareWine Invest worden verhandeld, worden altijd verkocht tegen internationale marktprijzen. Dit kan alleen als je wijn op dezelfde plaats verhandelt als de wijnhandelaar en zo de bemiddelende schakel kan overslaan zodat er geen winstmarge van de wijnhandelaar wordt toegevoegd.

RareWine Invest is de enige die je de mogelijkheid kan bieden wijn zowel te kopen als te verkopen tegen de marktprijs. En het maakt niet of je nu koopt of verkoopt.

Hoewel wijn een fysiek goed is, is een wijnbelegging via RareWine Invest zeer liquide.

De verkoopbaarheid van wijn varieert van wijn tot wijn, maar in de praktijk duurt het twee tot drie maanden om je wijnportefeuille tegen marktprijs te verkopen.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op

Michael-Knudsen-350x400px.jpg

In eerste instantie overwoog ik zelf beleggingswijn te kopen en de verantwoordelijkheid op me te nemen voor opslag, enz., maar ik besefte al snel dat het veel eenvoudiger was RareWine Invest alles te laten regelen, zoals aankoop, overslag, opslag, verzekering, verkoop en vooral het beleggingsadvies

Michael Knudsen

Odense