De beste investering hoeft niet ingewikkeld te zijn

Contact
Scroll
Advies
Persoonlijk advies Beleggingsoplossingen op maat.
Wij begeleiden jou en jouw investering van begin tot eind. Bekijk de video: hoe investeer ik in wijn? Video bekijken

Persoonlijk advies en oplossingen op maat

Het beleggingsadvies van RareWine Invest is altijd gebaseerd op jou als investeerder en jouw bijzondere behoeften en voorkeuren.

Het startpunt van een langetermijnrelatie begint daarom bij jou beter te leren kennen.

We bepalen je persoonlijke beleggingsprofiel en bieden advies gebaseerd op jouw beleggingshorizon, risicoprofiel en persoonlijke voorkeuren.

RareWine Invest geeft u het inzicht dat u nodig heeft. Op basis van een persoonlijk portfolioadvies bent u in staat om de juiste beslissingen te nemen.

Wij maken voor u een wijnportfolio op maat en stellen u in staat om in wijn te investeren zonder een echte wijnexpert te zijn.

De beste investering hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Bekijk de video: hoe investeer ik in wijn?

Aankoop van wijn
Aankoop van wijn zonder btw

Aankoop zonder BTW

Bij RareWine Invest kunt u wijn kopen en opslaan zonder douanerechten, belastingen en btw. U kunt wijn kopen en bezitten zonder btw omdat de wijn wordt opgeslagen in douane-depots. Dit gebeurt via Nordic Freeport, een dochteronderneming RareWine Invest. Ons depot is het enige douane-depot in de Nordics dat wijn en gedistilleerde dranken exploiteert. Daarnaast heeft Nordic Freeport ook opslagcapaciteit in douane-depots in het buitenland.

Opslag
Professionele overslag en opslag Optimale opslag bij Nordic Freeport

Professionele overslag en opslag

Nordic Freeport zorgt ervoor dat uw wijnen worden afgeleverd in een douane-entrepot waar ze onder je naam worden opgeslagen. Speciaal opgeleid personeel ontvangt de wijnen en zorgt ervoor dat ze correct worden behandeld en opgeslagen. Nordic Freeport heeft opslagcapaciteit op verschillende locaties in Europa.

De wijn is geëtiketteerd met je investeerders-ID, wat uw anonimiteit garandeert en nooit enige twijfel laat bestaan over wie de eigenaar van de wijn is. De opslag zelf vindt plaats onder optimale omstandigheden, waarbij luchtvochtigheid en temperatuur stabiel worden gehouden. Het zorgt er ook voor dat de wijn niet wordt blootgesteld aan zonlicht of ander schadelijk licht. Ook is het een gebouw trillingsvrij zodat bijvoorbeeld druk verkeer geen probleem vormt.

Nordic Freeport is gevestigd in Vester Hassing - 15 minuten rijden ten noorden van Aalborg - en heeft dezelfde eigenaren als RareWine Invest, maar opereert als een onafhankelijk bedrijf met als enige doel het behandelen en opslaan van wijn en sterke drank voor RareWine Group, evenals investeerders via RareWine Invest.

De opslagfaciliteiten zijn tijdens normale kantooruren op afspraak te bezoeken, zodat u als belegger altijd de mogelijkheid heeft om uw wijninvestering te inspecteren, en natuurlijk heeft u de mogelijkheid om uw wijnen te laten bezorgen tegen betaling van invoerrechten, belastingen en btw.

Portefeuille
Investeerdersportal

Administratie

Als een investeerder kun je toegang krijgen tot de investeerdersportal, My RareWine Invest, zodat je op elk moment toegang hebt tot je portefeuille en het overzicht kunt houden over je belegging. Wij houden tegelijkertijd de ontwikkelingen op de wereldwijde wijnmarkten in de gaten via dagelijkse handelsactiviteiten en we houden je op de hoogte als ontwikkelingen van invloed zijn op jouw investering in het bijzonder. Dit kunnen ofwel aankoop- of verkoopaanbevelingen zijn op basis van jouw portefeuille of relevantie constateringen over de algemene markt.

Op het investeerdersportaal, MyRareWineInvest, wordt de geschatte waarde van uw wijnen continu bijgewerkt. De waarde is een indicatie die de huidige beschikbaarheid weergeeft op basis van vraagprijzen en handelsgegevens van externe aanbieders zoals de Britse wijnbeurs, Liv-ex en wine-searcher.com. Met andere woorden: wij bieden een compleet overzicht van uw wijninvestering.

De prijsindicaties op MyRareWineInvest zijn gebaseerd op handelsgegevens uit verschillende bronnen en zijn dus slechts indicatief. De werkelijke marktprijs kan afwijken van de op gegevens gebaseerde prijsindicatie.

Dagelijkse individuele transacties kunnen fluctuaties in de gegevens veroorzaken die niet de werkelijke marktwaarde vertegenwoordigen. Daarom taxeren onze specialisten uw wijnen handmatig wanneer u een positie wenst te realiseren, zodat wij u zo goed mogelijk kunnen begeleiden voor een efficiënte verkoop.

Veelgestelde vragen bekijken

Kosten
RareWine Invest berekent de laagste kosten

RareWine Invest berekent de laagste kosten

Doorlopende kosten

Bij iedere investering komen kosten kijken. En hoewel naast transactiekosten een vermogensbeheerder doorgaans tussen de 1% en 3% op jaarbasis kost om een effectenbewaarinstelling te beheren, komen de totale beheerskosten gerelateerd aan wijnbelegging bij RareWine Invest op 0,7% per jaar. Dit omvat overslag, opslag en verzekering

RareWine richt zich op de handel en daarom worden de lopende kosten zo laag mogelijk gehouden. Zo kan het kostenniveau van wijnbelegging via RareWine Invest concurreren met zowel banken als pensioenfondsen, ook al gaat het om verhandelen en opslaan van fysieke goederen.

Transactiekosten

Bij RareWine Invest betaal je geen aankoopcommissie over de wijn die is aangekocht tegen de internationale marktprijs*.

Als het rendement wordt verwezenlijkt en de wijnen worden verkocht, wordt dit gedaan via consignatieverkoop met een vastgestelde commissietarief Tussen de 5% en 10%. Dat wordt bepaald op basis van de grootte van de portefeuille (hoe groter de verkoop, hoe kleiner de commissie).

*De marktprijs kan hoger en lager zijn dan de inkoopprijs bij RareWine. De marktprijs wordt bepaald op basis van onze handelsgegevens en internationale databases met prijsinformatie.

Kosten

Investeringskosten

Velen hebben ons door de jaren heen dezelfde vraag gesteld: waarom investeer je niet gewoon zelf? Dat kan ook, maar een grondige kennis van wijn en beleggen of zelfs een goede beleggingstip is niet voldoende. Velen lijken te vergeten dat je als amateurbelegger kunt verwachten een wijn te kopen tegen een prijs die is verhoogd met de winstmarge van de wijnhandelaar en btw. De winstmarge van de wijnhandelaar is altijd een verliespost en in de praktijk is de btw dat ook, tenzij je investeert via een werkmaatschappij die btw kan aftrekken. Als je je eigen wijn verkoopt, waar meestal een veilinghuis mee gemoeid is, betaal je een vergoeding aan het veilinghuis die vaak hoger is dan 30% van de totale prijs die door de koper wordt betaald. Voor een investeerder is een veilinghuis een prijsverhogende bemiddelaar die de waarde van je investering aanzienlijk verlaagt. RareWine Invest biedt een investeringsmodel dat je rendement niet afzwakt, maar juist maximaliseert. RareWine Invest verkoopt wijn voor investeringen zonder de winstmarge van de wijnhandelaar toe te voegen, en wanneer je de wijn in een douane-entrepot laat bezorgen, gebeurt dit zonder invoerrechten, belastingen en btw toe te voegen. Je kan de wijn altijd opnieuw verkopen en dit is altijd tegen marktprijs wanneer je op commissie verkoopt via RareWine.

 • RareWine Invest

  RareWine Invest

 • Wijnhandelaar

  Wijnhandelaar

 • Investeerder

  Investeerder

 • Veilinghuis

  Veilinghuis

 • Wereldwijde wijnmarkten

  Wereldwijde wijnmarkten

Verkoop
Wijn verkopen

Kopen en verkopen tegen marktprijs

Als belegger bij RareWine Invest koopt u wijn tegen de internationale marktprijs zonder toevoeging van handelskosten. Dit betekent dat de prijs die u betaalt overeenkomt met waarvoor de wijn op de internationale wijnmarkt kan worden verkocht.

Het uitgebreide internationale handelsnetwerk van RareWine stelt RareWine in staat om uw wijn efficiënt te verkopen tegen een prijs die het aanbod op de wereldwijde wijnmarkt weerspiegelt.

Wijnen die via RareWine Invest worden verhandeld, worden altijd verhandeld tegen de internationale marktprijs. Dit is alleen mogelijk wanneer u wijn koopt op dezelfde plaats als de wijnhandelaar, waardoor u een stap overslaat en de marge van de handelaar vermijdt.

Hoewel wijn een fysiek bezit is, is een wijninvestering via RareWine Invest relatief liquide. De verkoopbaarheid van wijn varieert van wijn tot wijn, maar in de praktijk duurt het tussen de twee weken en drie maanden om uw wijnportfolio te verkopen.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op

Michael-Knudsen-350x400px.jpg

In eerste instantie overwoog ik zelf beleggingswijn te kopen en de verantwoordelijkheid op me te nemen voor opslag, enz., maar ik besefte al snel dat het veel eenvoudiger was RareWine Invest alles te laten regelen, zoals aankoop, overslag, opslag, verzekering, verkoop en vooral het beleggingsadvies

Michael Knudsen

Odense