Beleggingstip - Champagne - 26. oktober 2023

Kippenvel opwekkende Krug Clos du Mesnil voor investering

Krug Clos du Mesnil is exclusiviteit in de hoogste mate en een zeldzame gast bij RareWine Invest. Het is een kopersmarkt, die zeldzame kansen biedt.

"Elke keer als ik mijn favoriete wijn tegenkom, Krug Clos du Mesnil, krijg ik kippenvel terwijl mijn zintuigen worden geprikkeld"

- Richard Juhlan

Richard Juhlin is 's werelds toonaangevende champagnecriticus en hij maakt er geen geheim van dat hij verliefd is op Krug Clos du Mesnil. Dat geldt ook voor de hele wereld, en daarom komt elke release met een enorme inherente vraag. Dit is de reden waarom we alle Krug Clos du Mesnil die we in handen kunnen krijgen, opzuigen, en nu zijn we er eindelijk in geslaagd om investment-grade hoeveelheden te verwerven waarin u nu de mogelijkheid hebt om in te investeren.

Krug Clos du Mesnil is de belichaming van grootsheid. Het toonbeeld van zeldzaamheid. Het toppunt van exclusiviteit. En echt, dat is alles wat u moet weten, hoewel er hieronder meer beleggingsargumenten zijn.

2004 en 2006 Krug Clos du Mesnil is beschikbaar voor investeringen - lees hieronder meer.

Krug - Een perfecte producent van absolute wereldklasse ✩✩✩✩✩✩

Dit artikel werd geopend door Richard Juhlin's lof voor Krug Clos du Mesnil, die hier de hoofdpersoon is. Krug is de afzender, en hoewel het citaat verwees naar een enkele wijn, stroomt Juhlins enthousiasme door het hele Krug Champagnehuis.

Naast het bekende 100-puntensysteem werkt Juhlin ook met The Stars, een ranglijst van producenten. Slechts vijf champagnehuizen hebben de maximale vijf sterren behaald, wat symbool staat voor "Een perfecte producent van absolute wereldklasse dwars door het hele assortiment". Krug voegt zich bij Bollinger, Louis Roederer, Salon en Jacques Selosse in de hoogste Champagne-hiërarchie.

Krug - Een champagne-uitblinker in de ultieme, exclusieve potentie

Het Krug Champagnehuis werd in 1843 opgericht door Joseph Krug. Toen hij in 1866 stierf, kon zijn zoon Paul Krug bouwen op een stabiele basis - hij vestigde zijn basis in Reims en bracht het huis in de binnenste cirkel van de Champagne-elite. Krug is een symbool van superieure kwaliteit, expertise en passie.

 

Sindsdien heeft generatie na generatie bijgedragen aan de versterking van het toch al solide Champagnehuis. Joseph Krug II zorgde ervoor dat Krug de Eerste Wereldoorlog overleefde en bloeide met iconische jaargangen zoals 1926 en 1928. Vervolgens introduceerden de broers Henri en Remi Krug de eerste rosé Champagne, en het waren zelfs zij die de legendarische en prestigieuze Clos du Mesnil wijngaard verwierven.

Krug heeft hun rechtmatige plaats tussen de beste van de Champagne gecementeerd. Krug-leden hebben het gouden erfgoed en de niet-aflatende toewijding aan kwaliteit en het belang van hechte vriendschappen met andere champagneproducenten beheerd.

En hoewel Krug in 1999 prominent eigenaar werd met de LVMH Group aan het roer, werd besloten om de familie Krug dichtbij te houden om het erfgoed van het huis te behouden en te behouden. LVMH zit ook achter merken als Château Cheval-Blanc, Château d'Yquem, Clos des Lambrays en Newton Vineyards, evenals Glenmorangie, Belvedere en Ardbeg. Eigendom betekent natuurlijk dat er financieel kapitaal en dus sterke krachten aanwezig zijn.

Lees hier het volledige verhaal van Krug: Krug  Champagne - The Story Of A Complete Symphony Orchestra And Inherited Perfect Champagne Spirit

Krug Clos du Mesnil

Krug Clos du Mesnil: Een zeldzaamheid bij RareWine Invest

Clos du Mesnil in Mesnil-Sur-Oger is een uiterst zeldzame single vineyard Champagne. De 1,84 hectare grote "grote" wijngaard werd in 1971 verworven. Krug is de enige eigenaar van de wijngaard en dus is Clos du Mesnil ook een zogenaamde 'Monopole'. De druiven uit de wijngaard werden gebruikt voor de Champagne Salon tot Krug's acquisitie. Sinds 1698 is de wijngaard omgeven door een stenen hek (clos) en chardonnay is net zo lang in de wijngaard geplant.

Clos du Mesnil wordt alleen uitgebracht in de allerbeste jaargangen en de totale productie per jaargang kan ongeveer 12.000 flessen benaderen. Door zijn aard betekent dit dat Krug's Clos du Mesnil al zeldzaam is bij release - en dit betekent natuurlijk ook dat er niet genoeg is voor iedereen. Daarom is het ook zeldzaam dat we Krug Clos du Mesnil op grote schaal kunnen aanbieden voor investeringen.

De exclusieve club van hoge scores

Als we even in het Juhlin-rankingsysteem blijven, wordt duidelijk dat Krug iets heel bijzonders is. Juhlin's absolute beste puntenklassement bevindt zich in de categorie "champagne van wereldklasse", waar wijnen met 95-100 punten zich eervolle leden mogen noemen.

In de onderstaande grafiek behoort alleen de Krug Clos du Mesnil uit 1995 niet tot de topcategorie vanuit het oogpunt van Juhlin.

In deze beleggingstip zijn zowel de Krug Clos du Mesnil uit 2004 als die van 2006 beschikbaar voor investeringen, en volgens de onderstaande grafiek is er weinig om ze te scheiden. 2004 Krug Clos du Mesnil krijgt 98 punten van Juhlin en Vinous, terwijl Wine Advocate nog niet de gelegenheid heeft gehad om zijn oordeel te geven. 2006 Krug Clos du Mesnil ontvangt ook 98 Juhlin-punten, terwijl zowel Vinous als Wine Advocate 97 punten toekennen.

Dit betekent dat over de scores van de critici heen, de 2004 Krug Clos du Mesnil scoort 98 punten, terwijl het cijfer 97,3 punten is voor de 2006 Krug Clos du Mesnil. Het is ook vermeldenswaard dat James Suckling 99 toekent aan de 2006 Krug Clos du Mesnil, terwijl hij 98 punten toekent aan de 2004 Krug Clos du Mesnil. Hij heeft echter niet consequent geproefd door de Clos du Mesnil-jaargangen, dus zijn sporadische scores zijn hieronder niet opgenomen.

Feit is; er bestaat niet zoiets als een slechte Krug Clos du Mesnil, maar zowel 2004 als 2006 vertegenwoordigen het allerbeste.

diagram.png

Hoe Krug Clos du Mesnil presteert bij RareWine Invest

Het is geen geheim dat we elke Krug aanbieden voor investeringen - ongeacht de jaargang en ongeacht de wijn. We doen dit omdat Krug een geschiedenis heeft van sterke prestaties, en Clos du Mesnil is geen uitzondering. Alle Krug Clos du Mesnil* onder het beheer van RareWine Invest sinds maart 2020 hebben een gemiddeld rendement van 67% behaald, wat neerkomt op een rendement op jaarbasis van 16%. Dus, hoewel rendementen niet kunnen worden gegarandeerd, heeft Krug's Clos du Mesnil historisch gezien marktverbeterende rendementen opgeleverd, ongeacht de vintage.

In 2020 kon u voor het eerst investeren in 2004 Krug Clos du Mesnil aan €825. In hetzelfde jaar zou u kunnen investeren in de nieuwe release: namelijk 2006 Krug Clos du Mesnil - ook voor €825. Als u toen had geïnvesteerd, zou u vandaag een rendement van respectievelijk 45% en 33% hebben behaald, wat overeenkomt met een gemiddeld jaarlijks rendement van respectievelijk 11% en 9% - en hier is het vermeldenswaard dat deze twee jaargangen nog erg jong zijn, dus het echte potentieel ligt in het verschiet wanneer de toch al schaarse hoeveelheden verder worden verminderd.

Tel daarbij op dat het drinkvenster volgens Vinous 2019-2044 is voor de Krug Clos du Mesnil 2004, terwijl het 2022-2045 is voor de Krug Clos du Mesnil van 2006. Beiden hebben een lang leven voor de boeg.

*Vintage 2004, 2003, 2002, 2000, 1998, 1996, 1995, 1990, 1985 en 1979 in flessen van normale grootte.

"Laat ze champagne drinken"

De laatste tijd hebben we betoogd dat u trouw moet blijven aan uw beleggingsstrategie - zelfs in een turbulente markt die momenteel in het voordeel van de koper opereert. Champagne heeft de afgelopen jaren een enorme toename van de belangstelling gezien, wat resulteerde in enorme prijsstijgingen (hoewel nog niet zoals wat we in Bourgondië hebben gezien). Ondanks een kortstondige daling van 10,4% in de Liv-ex Champagne 50-index in de eerste helft van 2023, is Champagne in deze periode nog steeds de meest verhandelde wijn in zowel waarde als volume.

Lees meer in ons artikel: Analyse van de markt voor exclusieve wijnen: navigeren door waarde en realiteit

Liv-ex stelt verder dat ondanks dalende prijzen over de hele markt, Champagne stabiele handelsniveaus heeft gezien. In 2022 werden 5.298 kisten champagne verhandeld, wat neerkomt op £ 11,3 miljoen aan handel. In september 2023 waren er al 3.135 koffers verkocht. En met de komst van Kerstmis en Nieuwjaar (en Chinees Nieuwjaar) zal de handelsactiviteit naar verwachting toenemen. "Laat ze champagne drinken", zegt Liv-Ex.

Champagne is in trek.

De mening van RareWine Invest

Wanneer een wijn 's werelds nummer één Champagne-expert kippenvel bezorgt, is het de moeite waard om op te letten. Aandacht voor uw eigen consumptiemogelijkheid of aandacht voor uw eigen investeringsmogelijkheid. Want als het om Krug Clos du Mesnil gaat, bestaat er niet zoiets als een slechte jaargang. En bij Krug Clos du Mesnil zijn de hoeveelheden zo schaars dat het niet de vraag is wanneer u toegang kunt krijgen - maar of u dat überhaupt kunt.

Om deze reden zijn er slechts 35 flessen beschikbaar via deze investeringstip, dus zoals altijd is het wie het eerst komt, het eerst maalt.

Grote historische rendementen hebben de koers voor de toekomst bepaald. En zowel de Clos du Mesnil van 2004 als die van 2006 staan nog in de kinderschoenen. Er is vraag naar Champagne, en er zal altijd grote belangstelling zijn wanneer champagne van wereldklasse zoals Krug de afzender is - vooral wanneer de wijn Clos du Mesnil wordt genoemd.

We raden de ene niet aan boven de andere, omdat ze van hetzelfde kwaliteitsniveau zijn.

Investeren in 2004 en 2006 Krug Clos du Mesnil

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2004Krug Clos du Mesnil750OWC1€ 1200
2006Krug Clos du Mesnil750OWC1€ 1100
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op