Beleggingstip - Champagne - 20. september 2023

Voordeel voor de koper: 2004 Krug Vintage voor investering

Een magische fles aan de top van de hiërarchie. Prijscorrecties betekent 2004 Krug Vintage met korting, wat een unieke investeringsmogelijkheid biedt. Lees hier meer.

“Reader who can find it, should not hesitate, as it is a magical bottle”, Antonio Galloni on 2004 Krug Vintage

De magische 2004 Krug Vintage vertegenwoordigt de beste Krug Vintage onder de laatste 10 releases. Het vertegenwoordigt ook grote historische rendementen - geleverd naast zijn negen voorgangers. En dit is precies waarom de 2004 Krug Vintage (en alle Krug Vintage in het algemeen) wordt aangeboden voor investering via RareWine Invest.

In dit geval is er echter ook een relevant feit dat de belegger een unieke benadering van beleggen biedt - en dat is de marktsituatie, die in veel gevallen in het voordeel van de koper spreekt. De prijs van deze Krug Vintage uit 2004 is momenteel gunstig voor de belegger.

Krug: een dynastiek champagnerijk

Vandaag de dag is het Krug Champagnehuis een krachtig symbool van ongeëvenaarde kwaliteit en voortdurende innovatie. Het huis werd gesticht door Joseph Krug in 1843 en na zijn dood in 1866 bracht zijn zoon Paul Krug het huis in de Champagne-elite en vestigde zijn basis in Reims.

Sindsdien heeft Krug verder gebouwd op zijn erfenis van expertise en passie. Onder leiding van Joseph Krug II overleefde het huis de Eerste Wereldoorlog en bloeide het op met iconische jaargangen zoals 1926 en 1928. De broers Henri en Remi Krug brachten innovatie en uitbreiding in het bedrijf, introduceerden de eerste rosé Champagne en verwierven prestigieuze percelen, waaronder Clos du Mesnil.

Al tientallen jaren beheert de familie Krug de erfenis met een absolute toewijding aan kwaliteit en nauwe relaties met andere champagneproducenten. Hun toewijding aan de zuiverheid en verbazingwekkende kwaliteit van champagne blijft onveranderd.

In 1999 kreeg Krug een prominente eigenaar met LVMH (Louis Vuitton Moët Hennesy) aan de macht, en ze kozen er bewust voor om de familie Krug dichtbij te houden. LVMH zit ook achter merken als Château Cheval-Blanc, Château d'Yquem, Clos des Lambrays en Newton Vineyards. En in de drankenindustrie hebben ze ook een sterke aanwezigheid met Glenmorangie, Belvedere en Ardbeg. Eigenaarschap betekent natuurlijk dat de marketingspieren bij Krug in dit millennium nieuwe hoogten hebben bereikt.

Lees hier het volledige verhaal van Krug: Krug  Champagne - The Story Of A Complete Symphony Orchestra And Inherited Perfect Champagne Spirit

2004 Krug Vintage: Bijna ongeslagen in 10 jaargangen

Als het gaat om Krug Vintage, zijn er geen slechte jaargangen, zoals de scores van de tien meest recente releases hieronder getuigen. De 2004 Krug Vintage scoort 95 punten van Richard Juhlin, 97 punten van Wine Advocate en 97+ punten van Vinous, wat een gemiddelde van 96,3 punten geeft over de drie erkende critici.

In de laatste 10 releases is deze score alleen overtroffen door de benchmark vintage 1996, daarom wordt de 2004 Krug Vintage beter beoordeeld dan zowel de 2002 als 2008, die net als de 1996 ook de benchmarkstatus heeft gekregen. De oplettende lezer zal natuurlijk zien dat de Krug Vintage 2006 ook 96,3 punten scoort over de scores van de drie critici - maar de grafiek bevat niet de + die Vinous ook aan zijn rating toekent, daarom is de 2004 net iets beter.

Dus ook al zijn er geen slechte jaargangen, de Krug vintage 2004 steekt er nog steeds erg gunstig

Billede1.png (1)

Gegarandeerde kwaliteit. Garant voor rendement? Hoe Krug heeft gepresteerd

Krug is een investeringsfavoriet - ongeacht de jaargang. Dit komt natuurlijk door de constant hoge kwaliteit, maar het komt ook omdat Krug Vintage historisch gezien goed heeft gepresteerd. Volgens de Britse wijnbeurs Liv-ex hebben de laatste 10 jaargangen* die al minstens vijf jaar op de markt zijn een gemiddeld rendement van 89,6% opgeleverd.

Bovendien, als we kijken naar de Krug Vintage 2004, is de prijs met 75% gestegen sinds deze voor het eerst werd aangeboden voor investeringen via RareWine Invest in juli 2019. Dit komt neer op een gemiddeld jaarlijks rendement van 15%.

En hoewel deze groei al indrukwekkend lijkt, kost de Krug Vintage uit 1990, om maar een voorbeeld te noemen, momenteel € 750** - meer dan twee keer zoveel als deze Krug Vintage van hogere kwaliteit uit 2004. Dit is ook volledig in overeenstemming met Liv-ex-gegevens van augustus 2023, waar hun "fair-value" - methode (gebruikt om de relatie tussen prijs en kwaliteit te bepalen) laat zien dat Krug Vintage de neiging heeft om in de loop van de tijd in prijs te stijgen - en dat 1990 Krug hier een sterk voorbeeld van is.

Tel daarbij op dat volgens Wine Advocate de Krug Vintage uit 2004 in 2018 zijn drinkvenster inging, dat tot 2050 open is. Tijd genoeg voor prijsverhogingen.

*Wijnjaar 2004, 2003, 2002, 2000, 1998, 1996, 1995, 1990, 1989 en 1988.

 **Ex invoerrechten, belastingen en BTW, in volle dozen en in perfecte staat.

800x600-2004-krug-vintage.jpg

Krug met korting: kan dit waar zijn?

Volgens wine-searcher.com is de goedkoopste aanbieding voor 2004 Krug Vintage op het moment van schrijven € 315 *, en vanuit dit perspectief is de investeringsprijs in dit artikel de goedkoopste.

Tel daarbij op dat 2023 wat prijscorrecties heeft gebracht, mede doordat inflatie, het renteregime en oorlog de koopkracht en appetijt voorlopig hebben verminderd. Als gevolg hiervan is de dynamiek van vraag en aanbod veranderd. Volgens Liv-ex is de Champagne 50-index in de eerste helft van 2023 met 10,4% gedaald, hoewel Champagne in dezelfde periode ook de meest verhandelde wijn is in zowel waarde als volume. Het marktsentiment neigt momenteel echter naar het voordeel van de kopers.

Het bovenstaande is afkomstig uit onze onlangs gepubliceerde analyse van de wijnmarkt, en u kunt hier meer lezenAnalyse van de markt voor exclusieve wijnen: navigeren door waarde en realiteit

De prijscorrecties bieden enkele aantrekkelijke koopkansen voor de wijnkenner en wijnbelegger. In maart 2023 werd de Krug Vintage 2004 gewaardeerd op €350*, maar door de marktomstandigheden kun je er nu in investeren met een korting van 11% ten opzichte van het voorjaar. Hetzelfde feit wordt ook gepresenteerd door Liv-ex, dat de huidige prijzen van 2006, 2004, 2003 en 2000 Krug Vintage presenteert als goede kansen voor kopers. De markt biedt dus een goedkoop toegangspunt tot grote Champagne: En hier is er een van.

*Bijv. Invoerrechten, belastingen en BTW, in volledige kisten en perfecte staat.

De mening van RareWine Invest

Zelfs als de prijs nog steeds € 350 zou zijn, zouden we de 2004 Krug Vintage aanbieden voor investering. En we zouden dit doen omdat we in Krug blijven geloven vanwege de merkkracht, de spierkracht van LVMH in de kunst van marketing en de historisch sterke rendementen die Krug consequent heeft gepresenteerd.

De markt is op dit moment turbulent en biedt een goedkoper instappunt om te investeren in top Champagne zoals de 2004 Krug Vintage. De markt is al eerder turbulent geweest, daarom leunen we terug op de feiten uit het verleden met de overtuiging dat er stabiliteit in het verschiet ligt. Als u al 2004 Krug Vintage in uw portefeuille heeft, kunt u deze veilig op voorraad laten terwijl het prijsniveau weer stabiliseert. 2004 Krug Vintage heeft een lang leven voor de boeg. De kwaliteit is al lang gecementeerd en de prijs van 1990 Krug Vintage heeft laten zien wat de prijs van Krug Vintage met de leeftijd kan zijn.

Zonder aarzeling zouden we de 2004 Krug Vintage opnieuw aanbevelen voor investering van € 350. De verlaagde prijs is momenteel dus een bijzonder aantrekkelijke optie.

Investeren in 2004 Krug Vintage

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2004Krug Vintage750OC6€ 310
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op