Beleggingstip - Champagne - 16. februari 2023

2002 Krug Vintage: Benchmark Vintage met +91% in vijf jaar.

Power-100 merk - Krug resoneert hoge kwaliteit, hoge vraag: muziek in de oren van een belegger. Als u gelooft in misschien wel 's werelds beste champagnehuis, lees dan verder.

"Ultra-elegant, zacht, verleidelijk zwevend strelend karakter met een gezonde angel onder de oppervlakte zoals gebruikelijk bij Krug. Laag op laag geconstrueerd op een verfijnde en gedetailleerde manier"

- Richard Juhlin

Dit citaat komt uit Richard Juhlin's beschrijving van de 2002 Krug Vintage, die beschikbaar is in deze investeringstip. En het is heel tekenend voor waar deze beleggingstip over gaat. Juhlin kent het 97 punten toe, waardoor het tot Juhlin's favorieten van de Krug Vintage Champagnes behoort.

Maar Juhlin wijst ook op de kenmerken van Krug. De uitgekiende kenmerken. Een verleidelijk Kenmerk. Een strelend kenmerk. Daarom is de essentie van deze investeringstip ook de investering in Krug - ongeacht de jaargang. Al tien jaar lang heeft Krug zich officieel gevestigd onder 's werelds grootste wijnkrachtmerken. En Krug Vintage heeft grote historische rendementen behaald. 2002 Krug Vintage is zeker geen uitzondering. Lees hieronder meer over het potentieel.

King Krug - Een van 's werelds meest gewilde Champagnehuizen

In 1843 werd het Krug Champagne House opgericht in Reims door Joseph Krug - de ongekroonde koning van de vintage Champagne. Joseph Krug's toewijding aan de kunst van Champagne en zijn onstuitbare ijver creëerden een sterke basis waarop het huis vandaag met succes staat.

Joseph Krug werd gedreven door het idee dat de ware essentie van Champagne het plezier zelf is. En zo werd het zijn visie om elk jaar de allerbeste Champagne aan te bieden - ongeacht de jaarlijkse klimaatvariaties. En zo geschiedde.

Maar hoewel de fundamenten stevig zijn, rust het huis zeker niet op zijn lauweren. De kwaliteit van de Champagnes van het huis is voortdurend verfijnd en in 1999 werd de LVMH Group, misschien wel 's werelds sterkste luxe retailconglomeraat, eigenaar van de almachtige Krug - en natuurlijk deden ze dat omdat ze een bloeiend zakelijk potentieel zagen. Ze hebben de familie Krug heel dicht bij zich gehouden om de zeer speciale Champagne-geest te behouden die het huis heeft gehad sinds Joseph Krug het allemaal begon.

Krug heeft het allemaal. Ze hebben een sterke immanente traditie van Champagne vakmanschap. Ze hebben enorme marketingspier achter zich en ze behoren tot 's werelds grootste Champagnehuizen - of het nu gaat om hun Non-Vintage Grande Cuvée, hun Vintage Brut of de iconische Single-Vineyard Champagnes Clos du Mesnil of Clos d'Ambonnay.

De wijnliefhebbers van de wereld willen Krug. Wat de editie ook is. Wat de jaargang ook is.

Zin in meer Krug? Lees hier ons portret van het huis: Krug Champagne - Het verhaal van een compleet symfonieorkest en geërfde perfecte champagnegeest (alleen beschikbaar in het Engels)

Power Krug, Power 100

Elk jaar publiceert Liv-ex zijn beroemde power 100-lijst van de best presterende wijnproducenten van het afgelopen jaar. De ranglijsten zijn gebaseerd op verschillende parameters, waarvan handelswaarde, handelsvolume en prijsontwikkeling van de individuele producent van groot belang zijn.

De Power 100-lijst voor 2022 bevat negen Champagne-merken en Liv-ex wijst erop dat Champagne een nieuwe kracht is op de secundaire markt, die echt begint uit te breken met hoge handelsniveaus, sterke prijstrends en een toenemend aantal merken die langzaam in aanmerking komen voor opname op de illustere lijst. Maar voorlopig zijn slechts negen merken vertegenwoordigd onder de 100, met Krug in de top 10.

Van de laatste 10 Power 100-lijsten stond Krug op negen van hen - twee keer in de top 10 (2019 & 2022). Krug heeft zijn waarde dus al lang bovenaan de wijnkaart gevestigd, en een top-10-finish benadrukt dat feit alleen maar. In de top-10 vind je ook Domaine Leroy, Louis Roederer, Dom Pérignon en Domaine de la Romanée-Conti.

2002 Krug Vintage Opmerking: Alleen 2002 Krug Vintage Magnum wordt geleverd met een geschenkdoos.

Consistente kwaliteit is de sleutel tot het succes van Krug

Natuurlijk heeft Krug geen wereldwijde hype en vraag bereikt door het bouwen van luchtkastelen. Nee, hun succes is geworteld in een constant hoge kwaliteit. Ook de jaargang 2002, verkrijgbaar in deze investeringstip, blinkt uit.

Ten eerste valt het op omdat het is ontstaan in een benchmark vintage in Champagne, wat een kwaliteitsstempel op zich is. En ten tweede, in termen van kwaliteit, is het goed geplaatst in het midden van de laatste vijf benchmarkjaren met 97 punten van Richard Juhlin, 97 punten van Wine Advocate en 94 punten van Vinous. Hieronder ziet u hoe de puntenverdeling eruit ziet voor de laatste vijf benchmarkjaren. Tel daarbij op dat de jaargangen 2004 en 2006, die niet onder de onderstaande categorie vallen, beide een gemiddelde score van 96,3 kregen bij dezelfde critici. James Suckling is onder de indruk van de 2002 Krug Vintage en geeft het 100 punten. Hij heeft de andere referentiewijnjaren echter niet beoordeeld, dus heeft het geen zin om James Suckling op te nemen in de onderstaande grafiek.

Constante kwaliteit is de sleutel tot het succes van Krug.

Diagram-krug-vintage-NL.png Vinous scores op jaargangen 1988-2002 worden geproefd en geëvalueerd op basis van magnum formaat.

Krug Vintage Performance bij RWI

Krug is een graag geziene terugkerende bezoeker bij RareWine Invest, mede vanwege bovenstaande feiten. Krug Vintage heeft zelfs een geweldig rendement gegarandeerd. Alle Krug Vintage onder beheer van RareWine Invest sinds 31 december 2017* heeft een gemiddeld rendement opgeleverd van 91%. De 2002 Krug Vintage op Magnum is ook gestegen met 90% in slechts twee jaar tijd.

Krug is altijd welkom, omdat het ingebouwde kwaliteit en vraag heeft - en historische rendementen laten zien dat Krug presteert. Keer op keer.

*Jaargangen 2004, 2003, 2002, 2000, 1998, 1996, 1995 in regulier formaat, hele koffers en perfecte staat en jaargangen 2002, 1996, 1995 op magnum in perfecte staat.

Waarom investeren in Champagne?

Bij RareWine Invest hebben we onlangs naar Champagne gekeken en de analyse is bijzonder relevant nu Champagne op de agenda staat, maar ook relevant in een wereld die economisch onzeker is.

Ten eerste wordt gemeld dat de champagneverkoop in de eerste helft van 2022 is gestegen in vergelijking met het voorgaande jaar, en het Champagnecomité zal naar verwachting een recordverkoop voor 2022 aankondigen. De enorme vraag heeft er zelfs toe geleid dat Moët geen Champagne meer heeft.

Voeg daarbij het feit dat vraag- en aanbodproblemen in 2022 ertoe hebben geleid dat het Champagnecomité de toegestane oogst voor 2022 heeft verhoogd - de uitdaging is gewoon dat de grote Champagnes 10 jaar oud zijn, dus het zal lang duren voordat dit echt effect heeft.

Bovendien wordt verwacht dat Chinese welvarende, westers georiënteerde millennials en Gen Z's de omvang van de wijnmarkt in China in het bijzonder tegen 2026 zullen verdubbelen - een China dat naar verwachting in 2025 's werelds grootste markt voor luxeproducten zal zijn.

Met andere woorden, vraag en aanbod van Champagne komen helemaal niet overeen. Niet nu, en niet in de toekomst - iets waar de Champagne-belegger van kan profiteren.

Lees hier de volledige analyse: Analyse: De vooruitzichten in champagne - Zullen de kurken in de toekomst knallen?

De mening van RareWine Invest

Dit is een klassieke beleggingscase met benchmark sprinkles. Krug heeft al lang bewezen dat ze tot 's werelds beste champagnehuizen behoren, zoals hun bijna consistente ranking op de beruchte Power 100-lijst mooi onderbouwt. En de top-10 ranking laat ook zien dat Krug wereldwijd veel verhandeld wordt.

Het aanbod van Champagne neemt af, maar de vraag niet. En al helemaal niet de vraag naar 's werelds beste Champagnes. Historische rendementen op Krug Vintage benadrukken de dominantie van het huis. Dit is een investering in vintage Champagne met geweldige scores van een benchmark vintage. Maar dit is ook een investering in het merk Krug Champagne.

Deze optie biedt zowel 2002 Krug Vintage in regulier als Magnum formaat. We geven niet de voorkeur aan de een boven de ander, omdat het een kwestie van persoonlijke voorkeur is. Beide formaten hebben historisch geweldige rendementen opgeleverd.

Investeren in 2002 Krug Vintage

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2002Krug Vintage Brut 750OC6€ 525
2002Krug Vintage Brut 1500OC1/GB€ 1.350
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op