Beleggingstip - Champagne - 11. mei 2023

2014 Belle Epoque - De derde meest populaire 2014 Prestige Champagne

Prestige cuvée van een groot Champagnehuis tegen een uitzonderlijk lage prijs. Azië vraagt om mousserende wijn, wat de toekomst van Champagne uiterst interessant maakt.

Perrier-Jouet: een Champagnehuis met een artistieke aanpak

Rose Adélaïde groeide op in een Normandische koopmansfamilie met een grote interesse in kunst en cultuur. In 1810 trouwde ze met Pierre-Nicolas Perrier, een botanicus en wijnbouwer. Kunst en plantkunde brachten hen samen, dus het was niet meer dan normaal dat ze in 1811 het Champagnehuis Maison Perrier-Jouët oprichtten, gedreven door een visie om een Champagnehuis te creëren dat anders is dan alle andere.

Het was hun wens dat natuur en creativiteit de twee fundamentele pijlers van hun waarden zouden zijn, en tot op de dag van vandaag zijn dat de twee pijlers waarop het huis nog steeds stevig staat. Als u niet bekend bent met de twee pilaren van het huis, hoeft u maar een korte blik te werpen op de prestigieuze cuvée Belle Epoque van Perrier-Jouet om te beseffen dat kunst altijd aanwezig is.

Tussen 1840 en 1870 bouwde het echtpaar hun grote wijngaarden op de felbegeerde cru's: Aÿ, Mailly, Avize en Cramant. Perrier-Jouet wilde de beste condities voor hun Champagnes - en dat is wat ze kregen.

Belle Epoque is het resultaat van de zoektocht van het echtpaar naar perfectie, en de buitenkant was bedoeld om het interieur te weerspiegelen. De iconische fles is prachtig versierd met decadente Japanse anemonen en de eerste cuvée was de jaargang 1964. Het uiterlijk van de fles is gemaakt met grote inspiratie van een fles gevonden in de achterkamers van het Champagnehuis, die in 1902 werd versierd door glaskunstenaar Emilie Galle - een van de belangrijkste figuren van de Franse Art Noveau-kunstbeweging.

De iconische fles is prachtig versierd met decadente Japanse anemonen. De iconische fles is prachtig versierd met decadente Japanse anemonen.

Eigendom: Belle Epoque - Het zwaargewicht van de portefeuille

Perrier-Jouet is tegenwoordig eigendom van de Franse gedistilleerde drankengigant Pernod Ricard - 's werelds op een na grootste producent van gedistilleerde dranken qua volume, de tweede na Diageo. Bovendien is de omzet van Pernod Ricard sinds 2003 met 151,2% gestegen tot USD 11,2 miljard in 2022.

Pernod Ricard heeft een breed portfolio van merken zoals Havana Club, Absolut Vodka, Kahlua, Champagne Mumm, Malibu, The Glenlivet, Ballantine's en Chivas Regal, die allemaal bijdragen aan het sterke marktaandeel van het bedrijf. Pernod Ricard heeft ook een categorie "strategische internationale merken" gecreëerd, die de "zwaargewichten" van het bedrijf vertegenwoordigen, omdat de producten het grootste aandeel van de wereldwijde activiteiten vertegenwoordigen en het grootste potentieel hebben. In deze categorie zijn de topprioriteiten van Pernod Ricard wereldwijd.

Een van die zwaargewichten is natuurlijk Pierre-Jouet. En dat betekent dat het Champagnehuis bovenaan de prioriteitenlijst van de reus staat. Pernod Ricard is immers verantwoording verschuldigd aan zijn investeerders. Als u de winstgevendheid van een prestigemerk wilt verhogen, moet u de prijs verhogen. Het verhogen van de productie van Champagne zou daarentegen de kwaliteit van de Champagne in gevaar brengen.

Belle Epoque 2014 - Terug naar af

De Belle Epoque 2014 werd uitgebracht in de nazomer van 2022 en in de tijd die volgde zagen we handelsprijzen zo hoog als € 170 *. In februari meldde Liv-ex dat de Belle Epoque  van 2014 een prijsdaling van 14,2% had gezien, wat perfect in lijn is met de € 125 waarvoor u de Belle Epoque 2014 hier kunt kopen - een prijs die heel dicht bij de releaseprijs ligt - en daar zit investeringspotentieel in.

Dit betekent dat u de mogelijkheid heeft om een prestige cuvée te kopen tegen een gunstige prijs, die voor een tijdje terug bij af is. En als de prijs daar zou blijven, zou het de eerste keer zijn - de prijs van Belle Epoque's voorgangers niet.

* Prijs per fles, ex duty, tax en BTW, in geheel en perfecte staat

Belle Epoque keert terug

Vier keer eerder heeft RareWine Invest Belle Epoque aangeboden voor investering in twee verschillende jaargangen:

WijnoogstDatum van investering tipRetourneert
2012 Magnov.220%
2008 Magokt.1947%
2012mrt.1948%
2008mrt.1938%

Bekijk hier de eerdere Belle Epoque beleggingstips.  (Houd er rekening mee dat sommige van de vorige beleggingstips alleen beschikbaar zijn in het Deens. Deze zijn hier te vinden. )

Tel daarbij op dat in de afgelopen vijf jaar de laatste 10 jaargangen* van Belle Epoque die minstens vijf jaar op de markt zijn geweest volgens Liv-ex 47,1% hebben opgeleverd, wat een gemiddeld jaarlijks rendement van 8% oplevert. Zowel intern als extern heeft Belle Epoque dus consistente rendementen geleverd, en met een vanafprijs van € 125 ** is goedkopere prestige Champagne bijna onmogelijk te vinden en lijkt een opwaartse aanpassing van de prijs onvermijdelijk - vooral als je naar het oosten kijkt.

* Jaargang 1996, 1998, 1999, 2000, 2002, 2004, 2006, 2007, 2008, 2009

** Prijs per fles, ex duty, tax en BTW, in geheel en perfecte staat

China kan vraag naar champagne stimuleren

"Volgens onderzoeks- en adviesbureau GlobalData zal de wijnmarkt in China tegen 2026 bijna verdubbelen, van $ 42 miljard in 2021  tot $ 72,2 miljard in 2026, wat neerkomt op een gemiddelde jaarlijkse groei van 11,5%. Er wordt voorspeld dat de groei zal worden geleid door niet-mousserende wijn, terwijl de categorie mousserende wijn naar schatting jaarlijks met gemiddeld 11,3% zal groeien richting 2026.  "

"[...] Champagne hoort thuis in het luxe segment, en luxe is zeker belangrijk voor de Chinezen. Volgens het Amerikaanse adviesbureau Bain & Company gaven Chinese consumenten in 2021 meer dan 73,6 miljard dollar uit aan luxeproducten, 36% meer dan in 2020. Bovendien wordt geschat dat China in 2025 's werelds grootste markt voor luxeproducten zal zijn."

Het bovenstaande zijn uittreksels uit onze analyse van de vooruitzichten voor Champagne, waarbij de groeiende rijkdom van China en het verlangen naar luxe en mousserende wijnen van bijzonder belang zijn als het gaat om champagne-investeringen.

Duik in de volledige analyse: Analyse: De vooruitzichten in champagne - Zullen de kurken in de toekomst knallen?

2014 Belle Epoque - De derde meest populaire

Alleen Richard Juhlin heeft zich consequent een weg geproefd door Belle Epoque, en helaas heeft hij de jaargang 2014 nog niet geproefd en beoordeeld. Hoewel de Belle Epoque 2014 nog niet is beoordeeld, is hij zeer gewild. Volgens wine-searcher.com is Belle Epoque 2014 momenteel de op twee na populairste 2014 vintage Champagne - op basis van zoekfrequentie. Alleen overtroffen door 2014 Cristal en 2014 Bollinger La Grande Année.

Waar het zal eindigen, weten we natuurlijk niet, hoewel factoren een hint kunnen geven. Volgens wine-searcher.com is de kwaliteit van de 2014 vintage in Champagne: Goed. En volgens de Vintage Guide van Wine Advocate is de 2014-jaargang in Champagne geplaatst in de categorie Outstanding (90-95 punten) met een ranglijst van 94 punten - slechts een fractie verwijderd van plaatsing in de allerbeste categorie.

De jaargang 2014 werd gekenmerkt door een ongewoon zachte en natte winter gevolgd door een droog en zonnig voorjaar. De zomer werd gekenmerkt door zware regenval in juli en augustus met twee maanden van contrasterende temperaturen. September keerde terug naar normaal met gunstige weersomstandigheden voor de oogst. De druiven van Pierre Jouet waren gezond en werden geoogst op perfecte rijpheid. De voorwaarden voor een goede Belle Epoque zijn dus intact.

Juhlin heeft verder 29 individuele Belle Epoque-jaargangen geproefd en geëvalueerd, en de gemiddelde score van de 29 jaargangen is 93,3, waarbij de laagste score 89 punten is en de hoogste 96 punten. Gezien de algemene beoordeling van de jaargang, kan worden aangenomen dat de 2014 Belle Epoque zich binnen het bovenstaande interval in het hogere puntbereik bevindt.

Mening van RareWine Invest

Vandaag de dag lijkt het ongeloofwaardig dat een exclusieve prestige cuvée van een groot en erkend Champagnehuis kan worden gekocht voor slechts € 125, maar dat is hier het geval - en of de scores van de critici nu beter of slechter zijn dan het gemiddelde van de laatste 29 jaargangen, de huidige prijs biedt een opwindend potentieel.

Belle Epoque heeft historisch gegarandeerd rendement en dit is natuurlijk altijd een goede indicatie van toekomstig potentieel. Tegelijkertijd heeft Perrier-Jouet sterke marketingkrachten achter zich die er alles aan zullen doen om het merk verder uit te bouwen en de distributie te vergroten, en aan de oostelijke horizon ligt de luxe-dorstige Chinezen met kapitaal en een steeds groeiende vraag naar mousserende wijnen en luxe.

Onze schijnwerpers blijven gericht op de grote prestige cuvées van de grote Champagnehuizen. Perrier-Jouets Belle Epoque behoort tot deze categorie.

Investeer in 2014 Perrier-Jouet Belle Epoque

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2014Belle Epoque750OC6€ 125
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op