Beleggingstip - Champagne - 14. november 2022

Underrated Prestige Cuvée: 2012 Belle Epoque MAG Beschikbaar

2008 Belle Epoque MAG heeft sinds oktober 2019 een rendement van 44,2% gegeven. Nu is de 2012 vintage eindelijk verkrijgbaar op magnum...

Perrier-Jouet zit niet alleen achter een van de meest onderscheidende flessen van champagne, met de prestigieuze cuvée Belle Epoque, maar herbergt ook een aantrekkelijk en onbenut potentieel. Want hoewel de kwaliteit onmiskenbaar is, is de prijsstelling opwindend voor de Champagne-belegger. Tegelijkertijd wordt de kleine prestige cuvée ondersteund door een enorme spierballen die één ding in gedachten hebben: investeerders tevreden stellen en het conglomeraat ontwikkelen.

Maar de commercial gaat hand in hand met kunst en liefde - en daar zit potentie in.

Perrier-Jouet: Kunst, Plantkunde en Champagne In A Wonderful Trinity

In 1810 trouwden Pierre-Nicolas Perrier en Rose Adélaïde. Zij kwam uit een beschaafde Normandische koopmansfamilie, terwijl hij botanicus en wijnboer was. Hun gedeelde liefde voor kunst en plantkunde bracht hen samen, en met Pierre-Nicolas' status als wijnmaker werd een duet omgetoverd tot een trio, met champagne als laatste element van een perfecte drie-eenheid. In 1811 stichtten ze het champagnehuis Maison Perrier-Jouët en hun visie was duidelijk.

Ze wilden een ander champagnehuis creëren met natuur en creativiteit als kernwaarden, die het huis vandaag de dag nog steeds kenmerken. Rose werd al snel verantwoordelijk voor de wijngaarden en de productie, terwijl Perrier met groot succes de verkoop en marketing voor zijn rekening nam.

Art Nouveau en een Prestige Cuvée

Zelfs als je je niet bewust was van de inherente interesse van de familie in kunst, zal een snelle blik op de beelden van het champagnehuis je geest met kunst schilderen. Belle Epoque is de prestige cuvée van het huis, en het is ontstaan als resultaat van een zoektocht naar perfectie. Het uiterlijk van de fles moest de inhoud weerspiegelen en de keuze viel op de art nouveau-stijl.

Belle Epoque is prachtig ingericht met een scala aan geglazuurde anemonen en de inspiratie kwam van een fles in de achterkamers van het champagnehuis. Het werd in 1902 gemaakt door glaskunstenares Emilie Galle, die vandaag de dag wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de Franse kunstbeweging: Art Noveau.

Belle Epoque

Huidig eigendom kan de winst verhogen

Tegenwoordig is Perrier Jouet eigendom van de Franse geestengigant Pernod Richard, en ondanks een verandering van eigenaar blijft Perrier Jouet volledig zijn eigen en is zijn eigenwaarden volledig intact, met Belle Epoque als lieveling.

Sinds 1959 is Perrier Jouet eigendom van champagnebedrijf G.H. Mumm, dat in 2005 deel uitmaakte van de Pernod Ricard-groep. De achterban van Perrier Jouet is dus geleidelijk in kracht gegroeid - inderdaad, Pernod Richard is 's werelds op een na grootste producent van gedistilleerde dranken qua volume, de tweede alleen voor Diageo, en sinds 2003 is de omzet van Pernod Richard met 151,2% gestegen tot $ 11,2 miljard in 2022

Ze beheren merken zoals Havana Club, Absolut Vodka, Kahlua en Malibu, evenals The Glenlivet, Ballamtime's en Chivas Regal, allemaal merken die hoge winsten voor Pernod Richard garanderen en bijdragen aan een groot deel van het bedrijfsresultaat van het bedrijf. Aan bovenstaande portfolio kunnen aparte supermarktwijnen worden toegevoegd, en Perrier-Jouet is hier uiteindelijk het grootste en enige prestigemerk.

En terwijl G.H. Mumm, Chivas Regal en Perrier Jouet bij Pernod Ricard allemaal als prestigemerken kunnen worden gecategoriseerd, behoort Belle Epoque tot de ultieme top van het productportfolio van Pernod Ricard, als Jouet's prestige cuvée. Als ze een trofee binnen hun eigen gelederen zouden aanwijzen die de moeite waard zou zijn om te ontwikkelen - Belle Epoque zou er met de overwinning vandoor gaan.

Het komt erop neer dat Pernod Richard verantwoording aflegt aan hun investeerders. En om een kolos als zij de winst op een prestigemerk te laten verhogen, moeten ze de prijs verhogen. Als ze de productie verhogen, lopen ze het risico het merk te vernietigen.

2012 Belle Epoque een van de beste

Alleen Richard Juhlin heeft in de loop van de tijd consequent Belle Epoque geproefd en beoordeeld, dus het is logisch om de kwaliteit van de 2012-jaargang te bekijken door zijn professionele smaakpalet.

De Belle Epoque 2012 wordt bekroond met 94 punten door Richard Juhlin, waarmee het tot de beste behoort. Ter vergelijking: de legendarische jaargang 2008 scoort 95 punten, terwijl Juhlin slechts één keer 96 punten heeft toegekend aan een Belle Epoque* - wat het hoogste is dan Belle Epoque ooit van de Champagne-expert heeft ontvangen.

*De jaargang 1964 smaakte en werd beoordeeld in 2008.

logo-colored-mobile (1).png

Beschikbaarheid is verminderd

Eind 2018 was 2012 Belle Epoque in regulier formaat beschikbaar op wine-searcher.com en in de maanden daarna nam het een toevlucht. In februari 2021 bereikte de beschikbaarheid een piek met 571 beschikbare aanbiedingen. Sindsdien is de beschikbaarheid met 70% gedaald.

Een gewone Belle Epoque uit 2012 wordt geoogst in september 2012, vervolgens zes jaar op de droesem gerijpt en eind 2018/begin 2019 uitgebracht. Prestige cuvees in magnum worden vaak 2-3 jaar langer gerijpt, daarom wordt deze 2012 Belle Epoque in Magnum in 2021 uitgebracht en zijn de hoeveelheden magnums slechts een fractie van de reguliere flessen.

De 2013 Belle Epoque is uitgebracht, maar de markt moet nog een 2013 Magnum zien, en de kansen om deze 2012 in handen te krijgen slinken. De kans is dus nu als je beschikbare Belle Epoque op magnum wilt bemachtigen.

Een sweet spot tussen de grote Prestige Cuvées?

Belle Epoque heeft een interessant profiel als een prestige cuvée van een groot en gerespecteerd huis, solide kwaliteit en een nog interessantere prijsstelling. Kijkend naar enkele vergelijkbare prestige cuvées, wordt dit duidelijk. Hieronder vindt u een vergelijking van prijs en kwaliteit tussen de top drie jaargangen uit dit millennium:

Eindstand: Richard Juhlin. Prijs: Eigen waardering ondersteund door gegevens van Liv-ex en wine-searcher.com Eindstand: Richard Juhlin. Prijs: Eigen waardering ondersteund door gegevens van Liv-ex en wine-searcher.com

Hoewel de grafiek misschien niet zo'n duidelijk beeld schetst, is het beeld toch duidelijk: Comtes de Champagne, al bijna bekend als te goedkoop, is over het algemeen duurder dan Belle Epoque. Sterker nog, met 2012 Belle Epoque hoef je maar € 1,6 per Juhlin-punt te betalen, terwijl 2012 Comtes, de goedkoopste Comtes in deze vergelijking, € 1,8 per punt kost.

Aan de andere kant van de schaal moet je € 3,7 per punt betalen voor een Cristal uit 2008.

Maar is dit direct vergelijkbaar? Niet helemaal, maar het geeft toch een goed idee dat Belle Epoque zeer aantrekkelijk geprijsd is en dus een opwindend potentieel heeft - omdat het er simpelweg te goedkoop uitziet. Maar wat is er nodig om de prijs te laten stijgen? Meer vraag. Een bekende en beproefde methode hiervoor is meer marketing - iets waar Pernod Richard zeker zowel de capaciteit als de middelen voor heeft.

Belle Epoque onder beheer van RareWine Invest

Dit is de eerste keer dat u de mogelijkheid heeft om te investeren in 2012 Belle Epoque op magnum via RareWine Invest. In maart 20191 had je de mogelijkheid om te investeren in de reguliere maten van de jaargangen 2008 en 2012. Als u toen had belegd, zou u vandaag rendementen hebben behaald van respectievelijk 30,8% en 42,9% (gemiddeld jaarlijks rendement: 10,9% en 14,8%).

In oktober van hetzelfde jaar kwam de jaargang 2008 beschikbaar op magnum2. Wie de aanbeveling destijds opvolgde, kan vandaag genieten van een rendement van 44,2 % (19,3 % gemiddeld jaarlijks rendement)

Nu is het tijd voor de Belle Epoque 2012 op magnum...

1: 2008 Perrier Jouët Cuvée Belle Epoque - de beste ooit! (Alleen beschikbaar in het Deens)

2: Beste Belle Epoque ooit: Op magnum zonder extra kosten! (Alleen beschikbaar in het Deens)

Mening van Rarewine Invest

De Belle Epoque Magnum 2012 heeft veel voordelen. Aan de ene kant behoort het tot de beste van het huis, en aan de andere kant betekent het formaat dat het al veel zeldzamer is dan die in regulier formaat bij release. En met de beschikbaarheidsgeschiedenis volgens wine-searcher.com, is er veel dat erop wijst dat het tijd wordt als u de Belle Epoque 2012 wilt beveiligen.

Bovendien lijkt dit simpelweg te goedkoop in vergelijking met andere prestige cuvées in dezelfde klasse, en deze aantrekkelijke prijsstelling is uiteraard in het voordeel van de belegger. En spieren in de machinekamer kunnen de prijs opdrijven waar hij hoort - Pernod Ricard heeft die spier. Tel daarbij op dat zowel 2008 als 2012 in algemene vorm goed hebben gepresteerd onder het beheer van RareWine Invest.

Nu is het de beurt aan het magnum-formaat om de truc te doen, en dit is jouw unieke kans om mee te doen.

Investeer in 2012 Perrier-Jouet Belle Epoque Magnum

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2012Perrier-Jouet Belle EpoqueMagnumOWC3€ 300
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op