Beleggingstip - Champagne - 12. juni 2024

Investeer in 2012 Dom Pérignon: een van de beste

Met een correctie in het vooruitzicht en sterke historische rendementen, lijkt de timing voor beleggen aantrekkelijk.

2012 Dom Pérignon

2012 Dom Pérignon

Neem contact met ons op via het contactformulier onderaan de pagina voor meer informatie over je investeringsopties of investeer direct via onderstaande knop.

KOOP NU

*EUR 160 / Fles

Begin je wijninvestering met Dom Pérignon 2012 - of voeg het toe aan je portfolio

Nu kunt u gaan beleggen in wijn met een van de grootste iconen van Champagne, Dom Pérignon, en van een geweldig wijnjaar. We hebben de investeringscase geanalyseerd en drie redenen uiteengezet waarom we denken dat Dom Pérignon 2012 een aantrekkelijke investering is, die je hieronder kunt lezen.

Als u nog geen belegger bent, kunt u eenvoudig beginnen via onderstaand kader.

Drie goede redenen om te investeren in Dom Perignon 2012

1: Geweldige Champagne

Met een investering in Dom Pérignon investeer je niet zomaar in de beste en meest begeerde Champagne. Nee, een belegging in Dom Pérignon is een belegging in een icoon, in een van de grootste wijnmerken ter wereld en in een luxeconglomeraat genaamd Louis Vuitton Moët Hennessy Group, een van 's werelds grootste spelers in het luxesegment en specialist in het positioneren van dit soort producten.

Het is ook geen nieuw fenomeen dat goede Champagnes een goed rendement opleveren. Volgens de Champagne Index van de Britse wijnbeurs Liv-ex, die de prijzen bijhoudt van de grootste en meest verhandelde Champagnes (waaronder Dom Pérignon), zou je, als je 20 jaar geleden in Champagne had geïnvesteerd, je geld 5,5x hebben teruggekregen. Ter referentie. Ter vergelijking: een investering in de S&P 500 zou 'slechts' een rendement van 374,6% hebben opgeleverd.

2: Rendement en timing

Dom Pérignon is historisch gezien een goede investering. In de afgelopen vijf jaar hebben de laatste 10 jaargangen die de hele periode op de markt zijn geweest* volgens Liv-ex een gemiddeld rendement van 59,9% opgeleverd. Dit komt overeen met een gemiddeld jaarlijks rendement van 9,8%.

Dit is op zich een solide rendement, maar het omvat ook een belangrijke correctie die vooral de Champagne markt heeft getroffen in de afgelopen 1,5 jaar. Een correctie die vooral werd veroorzaakt door de effecten van macro-economische onrust en oorlog in Europa. Sinds de piek in oktober 2022 is de Champagne 50 index met -25,4% gedaald. Het bovenstaande rendement moet dus gezien worden in het licht van deze daling.

Dit komt ook ongeveer overeen met de correctie die de prijs van Dom Pérignon 2012 in dezelfde periode heeft ondergaan. Dit is interessant omdat je nu de mogelijkheid hebt om een product te kopen voor €160* dat anderhalf jaar geleden vrolijk werd verhandeld voor €210*.

Het product is niet veranderd, behalve dat het volwassener en dus aantrekkelijker is geworden.

*Vintage 1998, 1999, 2000, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2008, 2009

2012 Dom Pérignon

3: Kwaliteit - Onder de allerbesten

Als het gaat om de kwaliteit van een wijn, is de meest gebruikelijke manier om de kwaliteit van een wijn te kwantificeren een schaal van 100 punten die wordt gebruikt door 's werelds meest invloedrijke critici. Voor de beoordeling van Champagne zijn de belangrijkste en invloedrijkste critici Richard Juhlin (RJ) en de media van Vinous (VI) en (Robert Parker's) Wine Advocate (WA).

Het wijnjaar 2012 was een fantastisch wijnjaar in de Champagne, wat ook wordt weerspiegeld in de Dom Pérignon 2012 waarvan de punten als volgt zijn verdeeld:

  • RJ: 95
  • WA: 96
  • VI: 97

Dit geeft een gemiddelde score van 96,0 punten. Van alle 12 Dom Pérignon's die dit millennium zijn uitgebracht, is deze score slechts één keer overtroffen - door de nu al legendarische jaargang 2008 (gemiddeld 97,0 punten voor de drie critici). Een jaargang die overigens ongeveer 28% meer kost dan de jaargang 2012.

Als we verder terugkijken naar iconische jaargangen, dan zien we dat het jaar 1996 een gemiddelde score van 96,3 had, terwijl 1988 'slechts' 94,0 punten scoorde.

2012 Dom Pérignon is een van de absolute grootheden.

Maar er zijn interessantere dingen om naar uit te kijken. Op dit moment zijn de goede, investeerbare en actuele Champagnewijnen 02, 08, 12, 13 en 14. Maar in het artikel 'Champagne: de voorjaarsvoorspelling van 2024' kijkt Antonio Galloni van Vinous naar de omstandigheden van de Champagnewijnen van 2016-2022. Maar in het artikel ' ‘Champagne: The 2024 Spring Preview’' kijkt Antonio Galloni van Vinous naar de omstandigheden van de Champagnewijnjaren 2016-2022 - en het ziet er niet al te best uit wat betreft het potentieel voor geweldige Champagne. Volgens hem is het oogstjaar 2019 het volgende grote oogstjaar waar we naar uit kunnen kijken - en het zal waarschijnlijk minstens 4-6 jaar duren voordat we grote prestige cuvées uit het oogstjaar 2019 zullen zien. Met andere woorden: Het ziet ernaar uit dat goede Champagnes de komende jaren schaars zullen zijn, wat goed nieuws is voor de wijnbelegger met goede jaargangen in zijn portfolio.

Met de bovenstaande drie redenen in het achterhoofd lijkt de 2012 Dom Pérignon de perfecte investering, en de timing lijkt zeer optimaal.

Investeer direct via de knop hieronder of lees meer over hoe je kunt investeren via RareWine Invest verderop op de pagina.

2012 Dom Pérignon

2012 Dom Pérignon

Neem contact met ons op via het contactformulier onderaan de pagina voor meer informatie over je investeringsopties of investeer direct via onderstaande knop.

KOOP NU

*EUR 160 / Fles

Hoe investeren in wijn via RareWine Invest werkt

Wijninvesteerder worden bij RareWine Invest is eenvoudig en je kunt meteen aan de slag.

  • Je vindt een investeringscase die bij je past - bijvoorbeeld deze.
  • Klik op 'investeer nu', bepaal een hoeveelheid en doe de investering.
  • Je wijn wordt afgeleverd bij een douane-entrepot waar hij namens jou via ons wordt opgeslagen. Hier wordt het veilig en verzekerd opgeslagen - en is het jouw eigendom.
  • Je krijgt toegang tot MyRareWineInvest - een online platform waar je je investering kunt volgen.
  • Wanneer je je investering wilt realiseren, zet je gewoon je posities te koop via MyRareWineInvest en wij doen de rest voor je.

Je kunt ook meer lezen onder Hoe investeren of onder Veelgestelde vragen.

Investering-model-800x600_NL.png

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op