Beleggingstip - Champagne - 9. april 2024

Investering in Bollinger VVF: 's werelds beste en meest zeldzame Grande Marque Champagne

Vergeet Krug. Vergeet de salon. Bollinger's single vineyard Champagne Vieilles Vignes Françaises is het ultieme dat Champagne te bieden heeft...

Bollinger's meesterwerk: de single vineyard Champagne Vieilles Vignes Françaises (VVF)

Op dit kanaal is het niet zeldzaam dat je lovende superlatieven tegenkomt over buitengewone wijnen. Maar gezien het karakter van het type wijnen waarmee hier gewerkt wordt, lijken passende superlatieven ineens onvoldoende. Als het gaat om de elite van 's werelds meest vooraanstaande en beste wijnen, zijn "fantastisch" en "uniek" gewoon bijna niet voldoende.

Dit is een van die gevallen waarin we een uiterst zeldzame kans hebben gekregen om een van 's werelds absoluut beste en meest exclusieve champagnes aan te bieden voor investeringen in vier verschillende jaargangen - namelijk Bollinger's meesterwerk Vieilles Vignes Françaises - of gewoon VVF.

Als je hier op de pagina door ons archief kijkt, zul je ontdekken dat we slechts één keer, in een investeringstip uit 2017, de kans hebben gehad om VVF hier aan te bieden, wat alleen maar onderstreept hoe buitengewoon zeldzaam het is dat we meer dan een paar flessen van deze juweeltjes kunnen aanbieden. Maar nu is het moment.

"Er zijn altijd momenten van totale drinkmagie bij het openen van een nieuwe jaargang van deze wereldberoemde wijn"
- Richard Juhlin, Champagne Club

Wat is Bollinger Vieilles Vignes Françaises?

Bollinger heeft nauwelijks behoefte aan een grotere presentatie en is als een van de 24 "Grande Marques" (samen met bijvoorbeeld Krug, Pol Roger, Louis Roederer, etc.) een van de pijlers van de Champagne.

Bollinger VVF vertegenwoordigt het toppunt dat Champagne Bollinger kan bereiken. VVF wordt voor 100% geproduceerd uit pinot noir (dus een blanc de noir), die uitsluitend afkomstig is van oude wijnstokken die op wonderbaarlijke wijze de verwoestende phyllorexia-plaag hebben overleefd die de Champagne aan het einde van de 19e eeuw teisterde.

De wijnstokken hier vertegenwoordigen dus een ongelooflijk zeldzaam erfgoed van niet-geënte wijnstokken, zoals Champagne ooit was. Van slechts 0,3 hectare verspreid over twee percelen worden gemiddeld slechts een paar duizend genummerde flessen per jaargang geproduceerd.

Bollinger's Vieilles Vignes Françaises is niet zomaar een champagne; Het is een symbool van geschiedenis, zeldzaamheid en het meedogenloze streven naar uitmuntendheid, gewaardeerd door verzamelaars en liefhebbers over de hele wereld.

Vergeet Salon, Vergeet Krug, Vergeet Selosse

Er zijn talloze parameters waarop Champagnes kunnen worden vergeleken. Er is ook een zee van dozen en categorieën waarin ze kunnen worden geplaatst, waardoor het moeilijk kan zijn om ze met elkaar te vergelijken. Maar als we het gewoon over kwaliteit hebben (en hier de scores van professionele critici begrijpen), zijn er een paar champagnes die elke kenner opduikt als een van de hoogst scorende. Hier is het natuurlijk passend om zowel Dom Pérignon als Cristal te noemen. Maar als we een klasse hoger gaan, zouden zowel Salon als Krug Vintage voor de hand liggende keuzes zijn met consistent hoge scores achter zich.

Maar als we te maken hebben met Bollinger's VVF, moeten zelfs Selosse, Salon en Krug Vintage buigen. Champagnegoeroe Richard Juhlin is de enige die alle jaargangen van Bollinger VVF heeft geproefd en beoordeeld, vandaar dat zijn beoordelingen het beste perspectief bieden op de algehele grootsheid van VVF.

Over alle 29 jaargangen van Bollinger VVF heeft Juhlin gemiddeld maar liefst 97,3 punten gegeven, wat aanzienlijk hoger is dan zowel Salon als Krug Vintage hebben ontvangen:

Bollinger VVF quality Aantal jaargangen uitgebracht/beoordeeld in de periode: Selosse: 27, Salon: 20, Krug Vintage: 21, Bollinger VVF: 29

Krug's enige wijngaard Champagne, Clos d'Ambonnay, wordt in deze berekening zeker niet vergeten. Krug Clos d'Ambonnay is net uitgebracht in zes jaargangen, niet gescoord in dezelfde jaargangen als VVF, en ook geproduceerd in meer dan het dubbele van de hoeveelheid per jaargang. Dit onderstreept ook nog eens extra hoe uniek Bollinger VVF is.

 

"VVF blijft een van de meest overtuigende wijnen - plat of mousserend - ter wereld."
 - Antonio Galloni, Vinous

Bollinger VVF

Unieke champagne, unieke kans voor investeringen in verschillende jaargangen

Bollinger VVF is notoir beroemd en berucht in de wijnwereld omdat het uiterst zeldzaam is. Toch zijn we erin geslaagd om een kleine partij verschillende, nieuwe jaargangen te bemachtigen die uitermate geschikt zijn om te investeren. Deze omvatten:

2008 Bollinger VVF
Productie: 3.180 genummerde flessen
Scores: RJ: 99, WA: 100, VI: 98

2009 Bollinger VVF
Productie: 2.484 genummerde flessen
Scores: RJ: 98, WA: n.v.t., VI: 96+

2012 Bollinger VVF
Productie: 2.193 genummerde flessen
Scores: RJ: 99, WA: 98, VI: n.v.t.

2013 Bollinger VVF
Productie: 2.477 genummerde flessen
Scores: RJ: 98, WA: 97, VI: 95

Geweldig rendement op Bollinger VVF

Op basis van het sterke merk van Bollinger en de sublieme kwaliteit en het zeldzame karakter van VVF, zal het waarschijnlijk niet verbazen dat het historisch gezien ook uitstekende investeringen zijn geweest.

Volgens Liv-ex hebben de laatste 10 jaargangen van VVF*, die minstens vijf jaar op de markt zijn, de afgelopen vijf jaar gemiddeld een rendement van 114,3% opgeleverd. Dit komt overeen met een gemiddeld jaarlijks rendement van 16,5%.

*1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007

 

"Bollinger's 2008 Blanc de Noirs Vieilles Vignes Françaises is een van de monumentale wijnen van dit grote wijnjaar."
– The Wine Advocate

De mening van RareWine Invest

Het is geen verspreking of overdrijving om te beweren dat Bollinger's VVF 's werelds beste, meest exclusieve en zeldzaamste champagne is. Natuurlijk kunnen er zeker champagnes zijn die in sommige jaargangen beter zijn en ook wat microchampagne van een onbekend huis die in kleinere hoeveelheden kan worden geproduceerd.

Maar hier hebben we het over een Champagne die sinds de eerste jaargang uit 1969 extreem hoge punten heeft gekregen en altijd in uiterst schaarse hoeveelheden van dezelfde twee percelen is geproduceerd. Voeg hieraan toe dat we niet te maken hebben met een kleine nicheproducent die alleen wordt geëerd onder 's werelds meest elitaire champagnekenners. Nee, het is Bollinger - een van de Grande Marques van de Champagne met een enorme naamsbekendheid en een distributienetwerk van wereldklasse.

Je hebt hier de mogelijkheid om te kiezen uit vier verschillende nieuwe jaargangen, wat een zeldzame luxe is. Onze aanbeveling geldt echter voor Bollinger VVF in het algemeen en niet voor de ene jaargang boven de andere. Elke jaargang heeft zijn eigen kenmerken met bijbehorende prijzen die kunnen worden gekozen op basis van plezier en temperament. Wat ze gemeen hebben, is dat ze vertegenwoordigen wat heel goed 's werelds beste, meest exclusieve en zeldzaamste champagne zou kunnen worden genoemd - en daar zit potentieel in.

Investeer in Bollinger Champagne Vieilles Vignes Francaises

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WijnVOLVerpakkingPrijs*
2008 Bollinger VVF750OWC1€ 2.100
2009 Bollinger VVF750OWC1€ 1.100
2012 Bollinger VVF750OWC1€ 1.200
2013 Bollinger VVF750OWC1€ 1.200
*Alle prijzen zijn in EUR exclusief douane, accijns en BTW bij levering aan een douane-entrepot via Nordic Freeport. De wijnen worden alleen per volle doos verkocht, tenzij anders aangegeven, en de prijs is per fles. Een minimale aankoop is van toepassing - neem contact met ons op voor de specifieke minimale aankoop voor deze optie. Alleen mogelijk bij een actief portfolio. De prijs van deze wijnen kan zijn gewijzigd sinds de publicatie van dit artikel. Fouten en weglatingen voorbehouden.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op