Beleggingstip - Italië - 30. mei 2024

100 punten voor de nieuwste Sassicaia-uitgave doet de vraag stijgen

De beste | 2021 Sassicaia is gloednieuw en je hebt een unieke kans om vanaf het begin mee te doen.

2021 Sassicaia

2021 Sassicaia

Neem contact met ons op via het contactformulier onderaan de pagina voor meer informatie over je investeringsopties of investeer direct via onderstaande knop.

KOOP NU

*EUR 275 / Fles

2021 Sassicaia: Een felbegeerde investeringszaak En Primeur

Sassicaia is een van de wijnen waarover we de meeste beleggingstips hebben gekregen en tegelijkertijd een van de meest begeerde activa onder onze beleggers. Sassicaia heeft het namelijk allemaal: Hoge kwaliteit. Grote naamsbekendheid. En natuurlijk geweldige historische prestaties. 2021 Sassicaia is de nieuwste release van Tenuta San Guido, en met 100 perfecte punten van Wine Advocate wordt hij omringd door extreem veel aandacht en vraag...

De eerste keer dat we Sassicaia 2021 konden aanbieden voor investeringen was in januari 2024. Sindsdien hebben we het twee keer aangeboden aan onze investeerders, en alle drie de keren hadden we niet genoeg hoeveelheden om aan de vraag te voldoen.

Een enorme inspanning van ons toegewijde team van handelaren betekent dat we opnieuw een batch kunnen aanbieden waarin je kunt investeren. En we verwachten hetzelfde scenario als de vorige keren.

2021 Sassicaia is offered "En Primeur", which is a pre-sale ahead of the physical release expected at the end of summer 2024. This is your opportunity to secure an investment in the latest release of one of the world's wine treasures - and to get in from the beginning, when quantities are still available, and prices are likely to be at their lowest. The first price increases usually occur when the quantities disappear from the market.

Sassicaia revolutioneerde een heel wijnland

Het verhaal van Tenuta San Guido en Sassicaia is het verhaal van pioniersgeest en onwrikbare toewijding aan kwaliteit. Het is het verhaal van een francofiele man die werd verleid door Bordeaux en zijn eigen Bordeaux-wijn moest creëren op Italiaanse grond - wat een legendarische Cabernet blend zou worden.

Het bovenstaande citaat komt uit ons portret van Tenuta San Guido: Tenuta San Guido & Sassicaia revolutioneerden een heel wijnland (alleen beschikbaar in het engels)

De legendarische Cabernet blend is natuurlijk Sassicaia, dat voor het eerst zijn waarde bewees toen de 1985 vintage 100 punten scoorde als de eerste Italiaanse wijn ooit, en opnieuw in 2018 toen 2015 Sassicaia werd uitgeroepen tot Wine of the Year door Wine Spectator, en een paar maanden later 2016 Sassicaia 100 punten kreeg van Wine Advocate. Sassicaia is een supermerk. Een Super Tuscan die de hele wereld aanspreekt. Een Italiaans wijnjuweel dat een revolutie teweeg heeft gebracht in een heel wijnland.

Sassicaia is een van de oorspronkelijke vijf Super Tuscans, samen met Masseto, Ornellaia, Solaia en Tignanello. Je zou zelfs kunnen stellen dat Sassicaia met recht de belangrijkste Super Tuscan is, omdat het de eerste was die 100 punten scoorde. Deze vijf hebben geholpen om de wereldwijde wijnmarkt te ontwrichten en blijven terrein en populariteit winnen onder de wijnliefhebbers van de wereld.

2021 Sassicaia is de beste ooit

Sassicaia levert al enkele jaren ongeëvenaarde kwaliteit - jaargang na jaargang. En dit is zeker de reden waarom Sassicaia wordt uitgebracht met een inherente vraag van kwaliteit hongerige wijn consumenten. Maar terwijl de kwaliteit de afgelopen jaren hoog is geweest, verzekert 2021 Sassicaia zijn plaats op het podium met 100 perfecte punten van Wine Advocate, 98+ punten van Vinous en 98 punten van James Suckling. Alle scores van de drie critici bij elkaar opgeteld is 2021 Sassicaia de beste release ooit.

Een score van 100 punten die slechts twee keer eerder is toegekend aan de Italiaanse lieveling: voor de jaargangen 2016 en 1985. Sassicaia is altijd geweldig - maar deze release is uniek.

Sassicaia.png

Zo presteert Sassicaia

Volgens de Britse wijnbeurs Liv-ex hebben de laatste 10 jaargangen* van Sassicaia die minstens vijf jaar op de markt zijn een gemiddeld rendement van 60,7% opgeleverd in 5 jaar - wat overeenkomt met een gemiddeld jaarlijks rendement van 10%.

Tel daarbij op dat 100 punten gepaard gaan met meer aandacht - en vaak een hoger prijspunt. Toen 2016 Sassicaia in januari 2019 zijn 100 punten kreeg van Wine Advocate, werd hij verhandeld voor €130**. Een maand later lag de prijs rond de €160**, en de zomer erna op €190**. Onze laatste waardering voor 2016 Sassicaia is nu €380**. De 100 punten leidden dus tot een prijsstijging van +23% in zeer korte tijd, en sindsdien presteert de 100-puntenwijn goed.

Als we echter kijken naar de prijs van de 1985 Sassicaia, die ook 100 punten kreeg, dan ziet de prijsontwikkeling er ook interessant uit. De goedkoopste 1985 Sassicaia op wine-searcher.com kost momenteel €3.820**. Dit is bijna 14 keer zoveel als wat je vandaag zou betalen voor de laatste jaargang. En de 1985 jaargang kostte kort na zijn release nog geen €275**. Dit suggereert dat er geen limiet is aan wat een monumentale Super Tuscan op de lange termijn kan kosten.

Conclusie: Sassicaia-releases met 100 punten hebben gepresteerd. En als Sassicaia 2021 de prestaties van zijn twee 100-punts voorgangers niet evenaart en in plaats daarvan in de voetsporen treedt van de andere eerdere releases, ziet de toekomst er rooskleurig uit. De prestaties van alle releases zijn echt goed.

Daarbij komt dat Italiaanse wijnen tot de meest stabiele wijnen behoren in turbulente tijden, zoals ze de afgelopen jaren opnieuw hebben bewezen. Daarom zal Italiaanse wijn een solide basis vormen in elke portfolio, gezien zijn historische stabiliteit.

*Vintage 2007-2016.
**Ex. Douane, btw en belasting. In volledige koffers en perfecte staat.

De mening van RareWine Invest

Sassicaia is een van de grote favorieten van beleggers - en met goede reden. Sassicaia heeft zowel een sterk merk als een zeer hoge kwaliteit die de afgelopen jaren geweldige rendementen heeft opgeleverd voor beleggers.

Als je een van degenen bent die al een positie hebben bemachtigd, heb je nu de kans om die positie uit te breiden. Als je eerdere releases in je portfolio hebt, kan het aanbieden van meerdere vintage pakketten ook een positief synergie-effect hebben op latere realisatie.

Als je een gloednieuwe investeerder bent, is dit je kans om je wijninvestering met een knal te beginnen. Je kunt investeren in een enkele kist en daarom verwachten we extra veel vraag naar deze kist. Italiaanse wijn blijkt ook stabiel te zijn in turbulente tijden, waardoor het een geweldig startpunt is voor nieuwe investeerders.

Er zal altijd vraag zijn naar wijnen met 100 punten. En de twee voorgangers met 100 punten hebben een geweldige prijsgeschiedenis achter de rug en hebben laten zien hoe de toekomst eruit kan zien voor het gloednieuwe oogstjaar 2021.

LET OP: Dit is een pre-order voordat de wijn fysiek op de markt is. 2021 Sassicaia wordt naar verwachting rond augustus/september van dit jaar uitgebracht door de producent.

2021 Sassicaia

2021 Sassicaia

Neem contact met ons op via het contactformulier onderaan de pagina voor meer informatie over je investeringsopties of investeer direct via onderstaande knop.

KOOP NU

*EUR 275 / Fles

*Alle prijzen zijn in EUR exclusief douane, accijns en BTW bij levering aan een douane-entrepot via Nordic Freeport. De wijnen worden alleen per volle doos verkocht, tenzij anders aangegeven, en de prijs is per fles. Een minimale aankoop is van toepassing - neem contact met ons op voor de specifieke minimale aankoop voor deze optie. Alleen mogelijk bij een actief portfolio. De prijs van deze wijnen kan zijn gewijzigd sinds de publicatie van dit artikel. Fouten en weglatingen voorbehouden.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op