Beleggingstip - Italië - 26. juni 2024

2021 Tignanello: Vergelijkbare Tignanello's Hebben Hoge Rendementen Opgelverd

De nieuwe Tignanello zal een maatstaf voor de toekomst zijn, en vergelijkbare voorgangers hebben de afgelopen vijf jaar 79-113% rendement opgeleverd.

Tignanello

2021 Tignanello

Neem contact met ons op via het contactformulier onderaan de pagina voor meer informatie over je investeringsopties of investeer direct via onderstaande knop.

KOOP NU

*EUR 115 / Fles

Tignanello is net zozeer een Toscaans supermerk als het een Super Tuscan is. Tignanello is een van de wijnen die aanzienlijk heeft bijgedragen aan het op de wereldkaart zetten van goede Italiaanse wijnen, waarbij het zowel in prijs als kwaliteit de grote klassieke wijnen uitdaagt – en er is potentieel.

Je kunt nu beginnen te investeren in de nieuwste vintage en zo vanaf het begin deelnemen aan een spannende investeringszaak die historisch gezien zeer aantrekkelijk is gebleken voor investeerders.

Lees hieronder meer over hoe rendementen en prestaties, benchmarkstatus en een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding dit een voor de hand liggende investeringszaak maken.

Je kunt eenvoudig en snel investeren via de bovenstaande box.

3 Goede Redenen om te Investeren in 2021 Tignanello

#1: 2021 Tignanello Is Een Maatstaf Voor De Toekomst
Tignanello levert hoge kwaliteit, maar sommige vintages zijn beter dan andere. Een van die jaargangen is de 2021 vintage, de nieuwste Tignanello op de markt.

In recente tijden zijn de 2015 en 2016 vintages belangrijke benchmarks in Toscane. Tignanello heeft gemiddeld 97,3 punten behaald bij de drie meest invloedrijke Italiaanse wijncritici in deze twee vintages. In 2010, wat ook als een geweldige jaargang in de regio wordt beschouwd, was dit gemiddelde 95,3 punten.

De score voor de 2021 vintage is ook 97,3 punten, met 98 punten van Vinous, 98 punten van Wine Advocate en 96 punten van James Suckling. Dus een hoge kwaliteit in de nieuwste vintage vormt de basis voor een aantrekkelijke investering.

Diagram - Gemiddelde score over Vinous, Wine Advocate en James Suckling AVG = Gemiddelde score over Vinous, Wine Advocate en James Suckling

#2: Rendementen & Prestaties
Tignanello heeft historisch gezien goed gepresteerd. Volgens de Britse wijnbeurs Liv-ex hebben de laatste tien vintages die ten minste vijf jaar op de markt zijn geweest* in de afgelopen vijf jaar een gemiddeld rendement van 95,6% opgeleverd. Dit komt overeen met een gemiddeld jaarlijks rendement van 14,4%.

Als we inzoomen op de bovengenoemde geweldige jaargangen met vergelijkbare scores als de 2021 vintage, ziet het er de afgelopen vijf jaar als volgt uit**:

• 2016: +113,0%
• 2015: +79,6%
• 2010: +109,9%

Vooral de 2015 en 2016 jaargangen zijn nog steeds ruim beschikbaar op de markt, wat het potentieel van een geweldige Tignanello verder benadrukt. En dit is de 2021 vintage.

*Vintages 2007-2016
**Gegevens van Liv-ex


#3: Prijs vs. Kwaliteit
We hebben over het algemeen blijvende aanbevelingen voor betere jaargangen van alle originele super Tuscans; Masseto, Sassicaia, Tignanello, Solaia en Ornellaia. Maar dat gezegd hebbende, de 2021 Tignanello biedt momenteel bijzonder aantrekkelijk potentieel vanuit een prijs-kwaliteit perspectief in vergelijking met zijn tegenhangers.

Zie tabel hier:

2021VIWAJSAVGPrijs
Sassicaiaa981009898,7€275
Ornellaia99969998.0€175
Solaia100979798.0€245*
Masseto100959897.7€665*
Tignanello98989697.3€115
*Vintage 2021 is nog niet vrijgegeven voor handel, dus de vergelijkingsprijs is voor vintage 2020.

Het is niet moeilijk om de aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding van de 2021 Tignanello te zien in vergelijking met de andere super Tuscans. De "kostprijs per kwaliteit" is simpelweg ongeëvenaard, wat betekent dat wijnliefhebbers wereldwijd veel waar voor hun geld krijgen, terwijl de lage prijs een breed publiek in staat stelt deel te nemen. Dit betekent hogere vraag, wat een van de belangrijkste factoren is voor waardestijging.

Natuurlijk zijn er verschillende factoren die de prijsvorming beïnvloeden. Een daarvan is aanbod, en het is noodzakelijk om te benadrukken dat Tignanello de grootste van de vijf super Tuscans is qua productievolume. Met ongeveer 300.000 flessen per vintage wordt er ongeveer 10 keer zoveel Tignanello geproduceerd als de kleinste van de vijf, Masseto.

Maar dat was ook het geval in de 2015 en 2016 vintages, die zoals hierboven beschreven goed hebben gepresteerd...

Tignanello

2021 Tignanello

Neem contact met ons op via het contactformulier onderaan de pagina voor meer informatie over je investeringsopties of investeer direct via onderstaande knop.

KOOP NU

*EUR 115 / Fles

*Alle prijzen zijn in EUR exclusief douane, accijns en BTW bij levering aan een douane-entrepot via Nordic Freeport. De wijnen worden alleen per volle doos verkocht, tenzij anders aangegeven, en de prijs is per fles. Een minimale aankoop is van toepassing - neem contact met ons op voor de specifieke minimale aankoop voor deze optie. Alleen mogelijk bij een actief portfolio. De prijs van deze wijnen kan zijn gewijzigd sinds de publicatie van dit artikel. Fouten en weglatingen voorbehouden.

Hoe te Investeren in Wijn via RareWine Invest

Een wijnbelegger worden met RareWine Invest is eenvoudig, en je kunt direct beginnen.

• Vind een investeringszaak die bij je past – bijvoorbeeld deze.
• Klik op "KOOP NU," bepaal een bedrag en voltooi de investering.
• Je wijn wordt geleverd aan een douane-entrepot en opgeslagen namens jou via ons. Hier wordt het veilig, beveiligd en verzekerd opgeslagen – en is het jouw eigendom.
• Je krijgt toegang tot MyRareWineInvest – een online platform waar je je investering kunt volgen.
• Wanneer je de investering wilt realiseren, plaats je simpelweg je posities te koop via MyRareWineInvest, en wij regelen de rest.

Je kunt ook meer lezen onder Hoe te Investeren of in de veelgestelde vragen sectie.

diagram van het investeringsproces

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op