Beleggingstip - Italië - 19. oktober 2023

Redigaffi: Onontdekt juweel & uitdager van de machtige Masseto

Tua Rita's nieuwste release van het Super Tuscaanse vlaggenschip, Redigaffi, is nu beschikbaar voor investeringen.

De jacht op de onontdekte edelstenen

Wij, en de rest van de wijnwereld, zijn voortdurend op zoek naar verborgen pareltjes. Die wijnen waar de wijnliefhebber een uitzonderlijke ervaring krijgt, maar de prijs komt simpelweg niet overeen met de kwaliteit. Zoals een Chambolle-Musigny van Arnoux-Lachaux, die enkele jaren geleden voor € 50-60 te koop was, maar vandaag makkelijk tien keer zoveel kan kosten. De kleine groep die het als eerste ontdekten, konden genieten van hun vondst totdat het geheim naar buiten kwam...

Tua Rita's Redigaffi is in veel opzichten een onontdekt juweeltje dat, ondanks dat het algemeen wordt erkend, nog moet worden ontdekt door de bredere fijne wijnwereld. Er is dus een enorm potentieel voor toekomstige prijsstijgingen.

Tua Rita en Redigaffi

In het hart van Zuid-Toscane, in het idyllische stadje Suvereto, ligt een wijnmakerij met een rijke geschiedenis en een passie voor de kunst van wijn. Na een succesvolle carrière verwierven Tua Rita en Virgilio Bisti dit pand in 1984. Ze kwamen met de droom van een rustig leven en met wijnmaken. Wat begon als een eenvoudige droom groeide al snel uit tot een realiteit van wereldklasse. In 1996 fuseerde Tua Rita met het domein van schoonzoon Stefano Frascolla, en zijn vaardigheden en toewijding dreven Tua Rita naar zijn huidige roem. Maar het was in 1994 dat Tua Rita echt zijn stempel drukte op de wijnwereld met de release van hun vlaggenschipwijn, Redigaffi - een pure Merlot die de traditionele wijnregelgeving uitdaagde en verdiende, de titel 'Super Tuscan'. De erkenning bereikte nieuwe hoogten in 2000 toen het de felbegeerde 100 punten van Wine Advocate kreeg. Volgens Robert Parker Jr. staat Redigaffi trots als een geduchte rivaal van de beroemde Merlot uit Ornellaia's Masseto, hoewel het uitzonderlijke kwaliteit biedt tegen een meer toegankelijke prijs. Dit is het verhaal van een wijn die traditie, innovatie en passie heeft gecombineerd en geschiedenis blijft schrijven in het hart van Toscane - en hoewel zeer erkend door kenners, moet Redigaffi nog doorbreken.

2021 Tua Rita Redigaffi

Geweldige Super Tuscan kwaliteit

Toen we in oktober vorig jaar Redigaffi 2020 aanraadden voor investeringen, deden we dat zonder dat toonaangevende critici scores gaven. In termen van kwaliteit hebben we de aanbeveling gebaseerd op de kwaliteit van eerdere jaargangen en de omstandigheden van de jaargang. 2020 Redigaffi heeft sindsdien 96 punten ontvangen van zowel Wine Advocate als James Suckling, terwijl Vinous om onbekende redenen sinds de jaargang 2017 geen Redigaffi heeft beoordeeld.

Nu is het de jaargang 2021, die dit keer anders is. Suckling heeft zijn oordeel gegeven en beloont de Redigaffi van 2021 met een uitstekende 99 punten. Dit suggereert dat we misschien te maken hebben met een nog betere Redigaffi, terwijl je tegelijkertijd nu kunt investeren voor dezelfde prijs als met de 2020-jaargang een jaar geleden. Al met al lijkt dit een aantrekkelijke optie.

Wanneer enorme kwaliteit en schaarse productie elkaar ontmoeten

Aan alle indicaties voor een aantrekkelijke investering is voldaan, wat suggereert dat we een geweldige business case kunnen verwachten van 2021 Redigaffi. Als we breder kijken naar de zaak Tua Rita Redigaffi, wordt het nog interessanter - Redigaffi speelt tussen de groten.

We hebben de gemiddelde scores van Wine Advocate, Vinous en James Suckling van elk van de laatste tien jaargangen van de vijf klassieke Super Tuscans (2011-2020)* vergeleken en gecombineerd tot één gemiddelde score die de kwaliteit van deze tien jaargangen vertegenwoordigt. Hier presteert alleen de machtige Masseto beter dan Redigaffi, terwijl er een virtuele dead heat is tussen Solaia en Redigaffi. Redigaffi overtreft de andere Super Toscaanse megasterren, namelijk Sassicaia, Ornellaia en Tignanello. Wat nog interessanter is, is de schaal van de productie. De productie van Redigaffi is in dit opzicht uitzonderlijk schaars:

Wine10 vintage avg. scoreAvg. Annual production (bottles)
Sassicaia95,43180.000
Ornellaia95,97144.000
Masseto97,3030.000
Solaia96,6055.000
Tignanello95,87320.000
Redigaffi96,5515.000
*Vinous has not rated Redigaffi 2018, 2019 and 2020

Het volgende grote ding ontdekken: investeren in het toekomstige potentieel, niet in historische rendementen ...

De historische prestaties geven aan dat deze wijn nog niet zijn doorbraak heeft gehad onder de massa. Volgens Liv-ex hebben de laatste tien jaargangen van Redigaffi die al minstens vijf jaar op de markt zijn, de afgelopen vijf jaar gemiddeld 17% opgeleverd.

Daarnaast hebben we eerder de jaargangen 2019 en 2020 aanbevolen. De prijs van de 2019-vintage is in iets minder dan anderhalf jaar met meer dan 8% gestegen, terwijl de status quo na een jaar is gehandhaafd met de 2020-vintage - iets dat heel normaal is voor nieuwe releases.

Laten we echter eens kijken naar de ontwikkeling van de nieuwste Redigaffi, die Suckling ook 99 punten heeft toegekend, namelijk de jaargang 2016. De vraagprijs is sinds de release zo'n vijf jaar geleden met 26% gestegen, aldus wine-searcher.com.

Het spannende aan deze zaak is dus niet de historische ontwikkeling, maar het toekomstige potentieel. En een aantrekkelijk instapmoment voor investeringen, trouwens...

2021-Redigaffi-600x800.jpg

Beleggen tegen een aantrekkelijke prijs

Hoe lager het uitgangspunt van de prijs, hoe beter het potentieel voor solide rendementen. U kunt nu investeren in 2021 Redigaffi voor €135*. Dit is niet alleen dezelfde prijs als 2020 momenteel kost, maar het lijkt erop dat de jaargang 2021 nog beter is. Het is ook een zeer aantrekkelijke prijs in vergelijking met de markt. Op dit moment is de laagste prijs op wine-searcher.com €178,8*, terwijl de gemiddelde vraagprijs bij de 26 aanbieders €226* is.

Met andere woorden, hier belegt u met een korting van bijna 25% ten opzichte van de goedkoopste prijs ter wereld, volgens wine-searcher.com.

*Prijs per fles, ex. invoerrechten, belastingen en BTW, in hele gevallen en in perfecte staat.

De mening van RareWine Invest

Met 2021 Redigaffi kunt u nu deel uitmaken van een nieuwe release van een Super Tuscan die aan de ene kant zijn grote doorbraak nog niet heeft meegemaakt, maar aan de andere kant nog steeds bekend en erkend is onder kenners - en ondanks een David en Goliath-relatie is Redigaffi een echte uitdager van Masseto.

Maar eerlijk is eerlijk. Een Porsche zal niet alleen een Rolls Royce zijn, en Redigaffi zal waarschijnlijk niet snel Masseto's troon bestijgen - maar kan het ongetwijfeld doen, want er is nog een lange weg te gaan van Redigaffi naar Masseto's niveau in termen van prijs.

U moet niet investeren in Redigaffi vanwege de historische prestaties - u moet investeren in Redigaffi als u van mening bent dat de extreem beperkte productie van torenhoge kwaliteit niet harmonieert met de lage prijs die momenteel de topwijn van Tua Rita kenmerkt.

Tot nu toe is Redigaffi grotendeels onopgemerkt gebleven door de rest van de wijnwereld, maar het is moeilijk voor te stellen dat het zo blijft - vooral met een prijsstartpunt zo laag als dit ...

Investeren in 2021 Tua Rita Redigaffi

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2021Tua Rita Redigaffi750OWC6€ 135
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op