Beleggingstip - Whisky - 25. mei 2023

Nieuwe release van Macallan 18 YO Double Cask: de laagste prijs ter wereld?

Dit is het begin van de 2023-release van Macallan's Double Cask, nu geprijsd onder Macallan's eigen release. Als je er zeker van wilt zijn dat je er deel van uitmaakt, is dit

Whisky moet Schots zijn

Als u het type persoon bent dat gelooft in de toekomst van het beste en meest prestigieuze, moet u dit zorgvuldig lezen. Want als u dat doet, kan dit wellicht interessant voor u zijn. Per definitie komen 's werelds beste, meest luxueuze en meest prestigieuze whisky's uit Schotland - een beetje zoals de wijnen van Bourgogne in de wijnwereld. En hoewel er verschillende sublieme spelers in Schotland zijn, is er echt één distilleerderij die net dat beetje extra is, een beetje helderder schijnt en een beetje hoger reikt dan de anderen - en dat is The Macallan. Geen twijfel mogelijk.

Om dezelfde reden, in combinatie met een productie die niet aansluit bij de vraag, zijn de goede flessen van Macallan ook alleen maar moeilijker en moeilijker te vinden, wat de prijsontwikkeling sinds onze eerste analyse en aanbeveling van Macallan Double Cask ook bewijst. 

Maar dit is uw kans om in een gloednieuwe release van Macallan's 18 YO Double Cask te stappen, waardoor u toekomstige whiskyliefhebbers enkele van de beste Schotse single malts van 's werelds meest prestigieuze producent kunt aanbieden.

Zoveel whisky, zo weinig single malt...

Zoals gezegd, Schotse whisky is gewoon de beste, maar het is ook veruit de meest geproduceerde Schotse whisky in vergelijking met 's werelds andere grote whiskyproducenten. Zelfs zoveel dat Schotland meer whisky produceert dan de VS, Canada, Japan en Ierland samen. Aan de andere kant worden tot 9 van de 10 flessen Schotse whisky gemengd, wat betekent dat slechts 5-6% van de totale whiskyproductie van de wereld Scotch Single Malt is. Dat is precies in dit segment waar we de Macallan en de meerderheid van investment-grade whisky's vinden.

Distribution-diagram-DK+ENG-SE+NL.png (1)

5-6% van de totale whiskyproductie in de wereld klinkt als veel, maar om het in perspectief te plaatsen, zijn er momenteel 143 werkende distilleerderijen in Schotland. Bij RareWine Invest behandelen we er misschien vijf tot tien. Met andere woorden, in het grote geheel van de dingen is dit een extreem klein deel van de totale whiskyproductie die een zeer groot deel van de whiskyliefhebbers graag in handen zou willen krijgen. Macallan's Double Cask is er een van.

Doe mee vanaf het begin tegen een aantrekkelijke prijs

Macallan 18 YO Double Cask 2023 release is onlangs uitgebracht, waardoor u vanaf moment één in kunt stappen. Mocht u eerder geïnvesteerd hebben in de releases van 2021 en / of 2022, maakt dit de mogelijkheid nog duidelijker, omdat verticale collecties bijzonder aantrekkelijk kunnen zijn.

Tegelijkertijd kunt u ook een goede start maken met een lage investeringsprijs. De goedkoopste kans op whiskybase.com wordt op dit moment aangeboden tegen een prijs van €288 per fles, ex invoerrechten, belasting en btw. Uw investeringsprijs is hier slechts €245*. Dit is een besparing van 15% ten opzichte van de laagste aanbiedingsprijs op whiskybase.com, waardoor u een goed startpunt heeft voor uw investering.

Het is niet mogelijk geweest om aanbiedingen te vinden voor de release van 2023 op wine-searcher.com.

Macallan 18 YO Double Cask 2023 Release Macallan 18 YO Double Cask 2023 Release

Hoe onze eerdere double cask-aanbevelingen hebben gepresteerd

De kern van de Macallan 18 YO Double Cask-aanbeveling is het feit dat we te maken hebben met erkende whisky van hoge kwaliteit van misschien wel 's werelds beroemdste distilleerderij, waar het aanbod nog vele jaren moeite lijkt te hebben om aan de vraag te voldoen. En sinds onze eerste Double Cask-aanbeveling een jaar geleden, is het ook een zeer opwindende tijd geweest om een whiskybelegger te zijn - vooral als je bedenkt hoe de wereld het afgelopen jaar is geëvolueerd in termen van rentestijgingen, onzekerheid en angst voor economische vertraging. Dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op Macallan Double Cask:

Performance-diagram-DK+ENG+NL+SE.png

Bovenstaande grafiek geeft niet aan wanneer deze whisky's zijn uitgebracht, maar wanneer we ze in beheer hebben genomen. Hierdoor kunnen beleggers die onze aanbevelingen vanaf het begin hebben opgevolgd, nu in iets meer dan een jaar genieten van een rendement van 25%. Maar wat minstens zo interessant is, is dat de prijzen omhoog worden geholpen door de fabrikant, die elke keer dat er een nieuwe release is een nieuwe en hogere releaseprijs vaststelt. De release van 2022 hielp de release van 2021 omhoog te trekken en kijk nu naar het niveau waarop de release van 2023 begint.

Spannende vooruitzichten voor whisky-investeringen - dit zal de whiskyprijzen beïnvloeden

Historisch gezien is beleggen in whisky zeer aantrekkelijk geweest, met een gemiddeld jaarlijks rendement van meer dan 18,1% in de afgelopen 10 jaar, volgens The Wealth Report 2022 van Frank Knight. Maar vooruitkijkend, is er geen teken dat dingen saai worden - integendeel:

  • De wereldwijde whiskymarkt zal naar verwachting met 44,9% groeien van 2019 tot 2027
  • De groei zal naar verwachting worden aangewakkerd door stijgende prijzen, meer nieuwe whiskydrinkers die de markt betreden en een toenemende verkoop van high-end flessen.
  • In China (bevolking ongeveer 1,4 miljard) is de verkoop van single malt Schotse whisky de afgelopen 20 jaar vertienvoudigd - maar de trend is voor een hogere groei in de toekomst en grote producenten investeren hier zwaar.
  • India (1,38 miljard inwoners) heeft een enorme traditie van whiskyconsumptie en is 's werelds grootste whiskymarkt. Slechts 2% hiervan is echter Schotse whisky vanwege torenhoge importtarieven - iets dat aan het veranderen is samen met een snel groeiende middenklasse, de whiskymarkt hier zou kunnen stimuleren.

Het bovenstaande zijn de belangrijkste punten uit een eerdere whisky-analyse, die u hier kunt vinden

De mening van Rarewine Invest

Of u nu achteruit of vooruit kijkt, de toekomst voor de whisky-investeerder ziet er erg interessant uit, en Macallan's 18 YO Double Cask spreekt direct over deze ontwikkeling. Hier hebben we te maken met een whisky van torenhoge kwaliteit voor een prijs met een enorm publiek. Een potentieel waaraan u nu kunt deelnemen - tegen een prijs die aanzienlijk lager is dan wat u anders op de wereldmarkt voor hen zou moeten betalen.

Dit is de aftrap voor de release van 2023, wat een goede start betekent. Omdat deze gloednieuw is, zullen we ons best doen om ervoor te zorgen dat het niet de laatste keer is dat u hem ziet, maar als u er zeker van wilt zijn dat u vanaf het begin instapt voor deze prijs, is dit het moment om te handelen.

Of u nu wel of niet hebt geïnvesteerd in een van de vorige Double Cask-releases, dit is echt een no-brainer.

Investeer in Macallan 18 YO Double Cask 2023 Release

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als je meer wilt weten over jouw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2023Macallan Double Cask 18YO700OC6/GB1€ 245
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op