Beleggingstip - Whisky - 25. mei 2022

Talisker 30YO 2021 Beschikbaar Ter Investering

332% rendement in vijf jaar op vorige release (30YO 2017). Investeer in Talisker's nieuwste 30-jarige release.

De gouden, fijne druppels van de vele illustere distilleerderijen van Schotland worden steeds populairder. De distilleerderijen hadden en hebben nog steeds het vermogen en de bereidheid om te innoveren, up-to-date te blijven en nieuwe volgers van de categorie aan te trekken.

De enige grote uitdaging is dat de tijd zijn grenzen heeft, wat resulteert in een zeer beperkte hoeveelheid gerijpte whisky - en de nieuwe productie kan niet worden versneld. Samen creëren deze twee elementen een lucratieve omgeving voor beleggers.

Neem deel aan een zeldzame release van slechts 3.216 flessen Talisker 30 YO vanaf 2021 - een langverwachte opvolger van de recente 30 YO-release uit 2017, die in vijf jaar tijd prijsstijgingen van meer dan 300% heeft gezien.

Talisker 30 YO 2021 – Gemaakt Door De Zee

Talisker 30 YO 2021, een opvolger van de editie van 2017, is een zeldzame Talisker-uitdrukking die de gelukkigen behandelt die mogen proeven wat drie decennia rijping in Amerikaanse ex-bourbonvaten kan doen. Dit is de belichaming van de ziel van Talisker en het eiland Skye, waar de verfijnde druppels hun oorsprong hebben.

Tegenwoordig is Talisker eigendom van Diageo, een van 's werelds grootste producenten van gedistilleerde dranken. Diageo heeft zeker begrepen dat de whiskycategorie ook up-to-date moet blijven - iets wat ze zijn gelukt met relevante marketing om bewustzijn en eigentijds design en verpakking te verspreiden.

Talisker 30YO 2021

Whisky: een uiterst aantrekkelijke categorie

De whisky categorie is veruit de troef in de categorie "collectibles" die de afgelopen 10 jaar het hoogste rendement heeft opgeleverd. Volgens de laatste editie van Knight Frank's The Wealth Report heeft whisky de afgelopen 10 jaar maar liefst 428% teruggegeven. Ter vergelijking: aandelen (MSCI World) hebben in dezelfde periode een rendement van 234% behaald.

De cijfers zijn gebaseerd op de Apex 1000-index van Rare Whisky 101, die de prijzen van de 1.000 best presterende whisky's volgt - een categorie waarin ook de goede flessen van Talisker zijn vertegenwoordigd.

De 2017-release van Talisker's 30YO-release heeft een prijsstijging van 332%* gezien sinds het op de markt kwam (medio 2017), volgens wine-searcher.com - een indrukwekkend rendement dat zelfs de whiskymarkt verslaat.

*Gebaseerd op gemiddelde prijzen voor alle Talisker 30 YO 2017-aanbiedingen die beschikbaar zijn op wine-searcher.com van april 2017 tot op heden.

Investeer in whisky - investeer in "The Sweet Spot"

Als het gaat om investeren in whisky, net als investeren in wijn, zijn er enkele fundamentele kenmerken waarvan wij denken dat ze aanwezig moeten zijn. Deze omvatten de juiste vintage (leeftijd), beperkte productie / release en tot op zekere hoogte dat de whisky vatsterkte is (niet verwaterd = meer geconcentreerd product).

Bij het zoeken naar de meest voor de hand liggende investering zijn er verschillende kenmerken die interessant zijn, afhankelijk van wie de toekomstige koper is. Hoe meer van deze eigenschappen een whisky bevat, hoe dichter deze bij de "sweet spot" ligt, die optimale omstandigheden creëert voor een goede investering. Bekijk hier het model:

DCI_model.png

Talisker 30 YO 2021 spreekt alle drie de segmenten aan en bevindt zich dus in de "sweet spot", waardoor beleggen bijzonder aantrekkelijk is. Inderdaad, dit is een whisky van torenhoge kwaliteit in een beperkte oplage (3.216 genummerde flessen) in vatsterkte (meer geconcentreerd product) van een iconische distilleerderij met zo'n lange geschiedenis dat het algemene aanbod op de markt inherent beperkt is - een aanbod dat tegelijkertijd niet van de ene op de andere dag kan worden verhoogd.

Mening van RareWine Invest

We hebben een kleine hoeveelheid ter beschikking van de 2021 release van Talisker 30YO. Dit is de kans om een schoolvoorbeeld te kopen van een aantrekkelijke whiskykoffer van een iconische distilleerderij.

Of u nu een whiskyliefhebber bent of niet, Talisker levert een aantrekkelijk potentieel voor uw portfolio.

Investeer in Talisker 30YO 2021

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als je meer wilt weten over jouw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2021Talisker 30YO700OC3/GB1€ 1.000
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op