Beleggingstip - Champagne - 6. juni 2023

2004 Salon: De markt kan accelereren wanneer de volumes beperkt zijn

Salon gaat gepaard met dubbel- en driecijferige historische rendementen - ongeacht de vintage. De prijzen komen simpelweg nog niet overeen met hun Bourgondische tegenhangers.

Bij RareWine Invest gaan we op zoek naar alle Salon die we kunnen bemachtigen. We doen dit omdat Salon een van de meest spectaculaire Champagne ter wereld is. De hoeveelheden zijn ook uiterst beperkt, en hoewel Salon de Champagne is waar we de meeste beleggingstips van hebben gehad, is het niet een optie die we vaak aanbieden.

Daarom is dit de eerste keer in 2023 dat we de mogelijkheid hebben om meer dan een paar flessen Salon aan te bieden voor investeringen - maar zelfs hier kunnen maar heel weinig investeerders genieten van de iconische Champagne. 2004 Salon is beschikbaar voor investeringen, en hieronder kunt u zien hoe Salon sterke rendementen heeft opgeleverd en hoe Antonio Galloni van Vinous commentaar geeft op de prijstrends in Champagne.

Salon is een unieke hybride tussen een sterk Champagnemerk en spectaculaire Champagne voor kenners in een super beperkte productie vanuit een champagneperspectief - en daar zit potentieel in.

Salon - Uniek In Champagne

In 1905 presenteerde Eugéne-Aime Salon zijn eerste Vintage Champagne volledig gemaakt van Chardonnay - 's werelds eerste Blanc-de-blancs. En 's werelds eerste Salon.

Champagne Salon is het verhaal van hoe de visie van één man resulteerde in een Champagne die alleen wordt uitgebracht in de jaargangen die voldoen aan de compromisloze eisen die door de maker zijn gedefinieerd. Champagne Salon is gemaakt van een enkele druivensoort geoogst in een enkel dorp - een Vintage Champagne die alleen zal worden geproduceerd in het equivalent van 60.000 reguliere flessen per jaargang die wordt uitgebracht.

"Salon is niet alleen het verhaal van een man en een missie. Salon is de belichaming van het creëren van een unieke stijl en een van de meest interessante Champagnes voor geeks, romantici en investeerders. Salon is ook het voorbeeld van hoe de juiste investeerders de hype naar nieuwe hoogten kunnen tillen."

Als u Salon in één woord zou moeten omschrijven, zou 'subliem' gepast zijn. In werkelijkheid verdient het meer krediet, en het bovenstaande citaat komt uit een artikel uit ons Academy-archief dat een gedetailleerd inzicht geeft in de geschiedenis van het Champagnehuis.

Lees het hier: Salon Champagne is zo puur als Champagne kan zijn

2004 Salon

Salon - Er zijn geen slechte jaargangen

Omdat Salon alleen wordt geproduceerd in jaargangen waar de kwaliteit het toelaat, bestaat er niet zoiets als een slechte jaargang. Natuurlijk zijn er jaargangen die zich onderscheiden van de rest, maar de zes jaargangen die dit millennium zijn uitgebracht, hebben gemiddeld een score van 96,1 punten over scores van Richard Juhlin, Vinous en Wine Advocate.

2004 Salon krijgt 96 punten van Champagne goeroe Richard Juhlin en 96 punten van Wine Advocate. Zoals de onderstaande grafiek laat zien, zijn er echter twee verschillende scores van Vinous opgenomen.

Normaal gesproken gebruiken we altijd de laatste score van een criticus bij het presenteren ervan in beleggingstips. De laatste Vinous-score voor 2004 Salon is van maart 2023 en is 90 punten. De reden dat we ervoor kiezen om de vorige score voor 2004 Salon van 97+ punten van Vinous uit maart 2016 op te nemen, is dat het ongebruikelijk is dat een wijn zo varieert in de beoordeling. Het is nauwelijks zo dat deze nieuwe score over het algemeen het niveau van de Salon van 2004 kan vertegenwoordigen. Daarom zijn de twee verschillende scores weergegeven in de onderstaande grafiek, zodat u uw eigen oordeel kunt vellen.

OPMERKING: Volgens Wine Advocate heeft de 2004 Salon een drinkwindow van 2020-2035 en volgens Vinous heeft het een drinkwindow van 2023-2030 - een lange tijd vooruit.

Salon-scores-diagram.png

Zo heeft Salon gepresteerd

Salon heeft het allemaal, daarom is het ook een beleggingsfavoriet. Salon heeft merkkracht, kwaliteit, exclusiviteit en heeft zowel dubbel- als driecijferige rendementen opgeleverd op de campagnes waarvoor we eerder beleggingstips hebben opgesteld. Bekijk het onderstaande overzicht en vind hier eerdere beleggingstips.

Bovendien: Volgens Liv-ex hebben de laatste 10 jaargangen* van Salon die al minstens vijf jaar op de markt zijn gemiddeld 143,4% opgeleverd over de afgelopen vijf jaar - wat een gemiddeld jaarlijks rendement van 19,4% oplevert.

In deze beleggingstip is het ook interessant om met dezelfde score te kijken naar de prestaties van eerdere jaargangen. Richard Juhlin is de ultieme Champagne-expert, en naast 96 punten voor de Salon vintage 2004, hebben de Salon van 1990, 1995 en 2002 ook 96 punten van Juhlin** ontvangen. Volgens wine-searcher.com hebben de aanbiedingsprijzen hiervoor zich de afgelopen 10 jaar als volgt ontwikkeld:

  • 1990: +276% (gelijk aan 14% gemiddeld jaarlijks rendement
  • 1995: +416% (gelijk aan 18% gemiddeld jaarlijks rendement)
  • 2002: +358% (gelijk aan 16% gemiddeld jaarlijks rendement)

Met andere woorden - Salon presteert.

Niet alle beleggingstips voor Salon zijn beschikbaar in het Nederlands, maar hier zijn ze beschikbaar in het Engels: https://www.rarewineinvest.com/news/?search=salon Niet alle beleggingstips voor Salon zijn beschikbaar in het Nederlands, maar hier zijn ze beschikbaar in het Engels: https://www.rarewineinvest.com/news/?search=salon

*1998, 1990, 1995, 1996, 1997, 1999, 2002, 2004, 2006, 2007

**2012 Salon heeft ook 96 Juhlin punten ontvangen, maar het is nog zo nieuw in de markt dat de prijsgeschiedenis niet relevant wordt geacht voor deze zaak.

Vinous: gevestigde producenten kunnen de hoge prijzen dragen

Het lijdt geen twijfel dat de prijs van een Salon hoog is - ongeacht de jaargang. Dit komt natuurlijk door het beperkte aanbod, de constant hoge kwaliteit en de wereldwijde vraag naar 's werelds beste wijn.

"De prijzen voor een aantal wijnen [Champagnes] zijn stratosferisch geworden, à la Bourgogne, omdat steeds meer consumenten de meest begeerde telers en wijnen ontdekken. Sommige van deze prijzen lijken me absurd, maar de markt kan heel, heel snel bewegen als de productie klein is. Voor telers en wijnen die gevestigd zijn, is het wat het is." – Antinio Galloni, Vinous mei 2023.

Als u kijkt naar de Bourgondische tegenhangers van Champagne, is Salon bij lange na geen prijsmatch. En de anticipatie op de groei van de Chinese wijnmarkt is interessant.

"Volgens onderzoeks- en adviesbureau GlobalData zal de wijnmarkt in China tegen 2026 bijna verdubbelen, van $ 42 miljard in 2021 tot $ 72,2 miljard in 2026, wat neerkomt op een gemiddelde jaarlijkse groei van 11,5%. Er wordt voorspeld dat de groei zal worden geleid door niet-mousserende wijn, terwijl de categorie mousserende wijn naar schatting zal groeien met een gemiddeld jaarlijks tempo van 11,3% tot 2026. "

Het bovenstaande is een uittreksel uit de analyse: Analyse: De vooruitzichten in Champagne - Zullen de kurken in de toekomst knallen?

Conclusie: De vraag naar mousserende wijn zal naar verwachting toenemen. Salon is een gevestigd Champagnehuis dat geen concessies doet aan kwaliteit en dus het aanbod niet verhoogt. Salon kan het hoge prijskaartje dragen en evenaart nog niet de prijzen van bourgondië's beste.

Bovendien is volgens wine-searcher.com goedkoopste aanbieding voor 2004 Salon op dit moment: € 1.142*. Uw prijs is €1.100*.

* Prijs per fles, ex invoerrechten, belasting en btw, in volledige gevallen en perfecte staat.

De mening van RareWine Invest

Het is heel moeilijk te geloven dat het hebben van Salon in uw portefeuille niet interessant is. En de bovenstaande gegevens ondersteunen die bewering duidelijk. Het probleem is dat het steeds moeilijker te verkrijgen is. In Bourgogne lijkt een prijsplafond nog niet zichtbaar, en als u in de beste Champagne gelooft, kunt u makkelijk kijken naar de prijsontwikkeling in Bourgogne.

Deze zaak gaat gepaard met sterke historische rendementen, schaars aanbod (2004 Salon is immers al zeven jaar op de markt, dus voortdurende consumptie heeft de opbrengsten nog verder verminderd) en een merk met ingebouwde vraag.

Slechts vijf kisten beschikbaar - verkocht op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Investeer in 2004 Salon

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2004Salon750OWC6€ 1.100
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op