Beleggingstip - Champagne - 7. april 2022

Nieuwe uitgave: Salon 2012 Flirt Met De Grootste Wijnjaren

Rendementen met dubbele en driedubbele cijfers - dat is het resultaat voor beleggers die onze aanbeveling voor Salon hebben gevolgd. De 2012 wordt vrijgegeven!

"Salon 2012 ontketent zijn verleidelijke krachten in de mond, met tonen van ananas, lychee en een vleugje rook. Strelend met een wetende glimlach zo verleidelijk en mysterieus als de Mona Lisa, geeft Salon niet elk geheim prijs" - Salon

Salon is veel meer dan een Champagne, en de strekking van bovenstaand citaat is daar een goed voorbeeld van. Salon is een Champagne die net zo mysterieus kan glimlachen als de Mona Lisa. Salon kan geheimen bewaren. Salon is verleidelijk. 

Salon is al lang een van onze lievelingen. In feite is het ook de wijn waar we de meeste beleggingstips over hebben gegeven, en die we over het algemeen een permanent advies geven. De resultaten en rendementen spreken voor zich, maar nu hebben we het over de laatste release van het huis; de 2012 vintage - een vintage die flirt met de grootste. 

Bekijk de resultaten van onze Salon-aanbevelingen in dit artikel en lees waarom wij de Salon 2012 nu aanbevelen als belegging.

2012 Salon Mesnil

Eugéne-Aime Salon had een droom

Een droom om magische Champagne te maken voor zichzelf en zijn naasten. In 1905 slaagde hij erin zijn eerste Champagne jaargang te presenteren, uitsluitend gemaakt van Chardonnay, wat zowel het begin was van de geschiedenis van Salon als de eerste keer dat Blanc-de-blancs het daglicht zag.  

Kwaliteit was het absolute doel voor Eugéne-Aime. De hoeveelheden van de eerste jaargangen konden dan ook slechts weinigen tevreden stellen. Maar in de jaren 1920 begon Salon zijn Champagne te verkopen op de meest exclusieve plaatsen in Parijs. Plaatsen waar hij zelf vaak kwam. Met succes. 

Hardnekkig zijn zoektocht naar Champagne perfectie voortzettend, werd Salon alleen uitgebracht in de allerbeste jaargangen. En dat is het nog steeds. En zelfs wanneer een perfect wijnjaar wordt uitgebracht, komen er slechts ongeveer 60.000 flessen Salon op de markt. Salon is dus nog steeds slechts voor weinigen weggelegd - en daar zit potentieel in. 

Vandaag resoneert Salon exclusief bij de Champagne liefhebbers en investeerders van de wereld. Een compromisloze benadering van Champagne productie heeft geresulteerd in Champagne van de absolute elite. 

Lees meer over de geschiedenis van Salon in het artikel Salon Champagne is zo puur als Champagne kan zijn.

Laatste uitgave: Salon 2012 maakt indruk

Salon publiek is dorstig. Daarom hebben de wijnliefhebbers van de wereld natuurlijk gewacht op het oordeel van de critici over de nieuwste Salon-versie. En de critici zijn enthousiast. Richard Juhlin geeft 96 punten, Vinous 97 punten, Wine Advocate 98+ punten, en James Suckling kent 98 punten toe. 

Dit resulteert in een geweldige totaalscore van 97,2 punten, derde achter de jaargangen 2008 (99 punten) en 1996 (98,3 punten).Twee van de absoluut grootste en meest legendarische jaargangen in de Champagne. 

Salon staat standaard altijd garant voor hoge scores van de bovengenoemde critici, maar dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend. De hoge scores verplichten en tonen aan dat het compromisloze streven naar perfectie nog steeds de absolute drijfveer is van Salon. En precies daarom zal er waarschijnlijk altijd vraag zijn naar Salon, en 2012 plaatst zich aan de top. 

Champagne droogte

Een pandemie deed de wereld schudden, en Champagne ging niet vrijuit. Vandaag de dag is Champagne moeilijker te krijgen en volgens het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne (CIVC) is de vraag naar Champagne in 2020 gedaald als gevolg van de Covid. Dit betekent dat de verkoop in 2020 in volume met 18 % is gedaald ten opzichte van het jaar ervoor.  

Gelukkig werd de greep van de pandemie losser en tegen het einde van 2020 zat de vraag naar de bubbelwijn weer in de lift. Deze trend zette zich voort in 2021, met prijsstijgingen en recordrendementen voor de beleggers, maar er diende zich een nieuwe uitdaging aan. De CIVC stelt een jaarlijkse limiet vast voor de hoeveelheid Champagne die mag worden geproduceerd. Als reactie op de dalende vraag hebben zij de productie van Champagne in 2020 met 25% verminderd ten opzichte van 2019.  

Deze productievermindering kan niet zomaar van de ene dag op de andere worden veranderd en door de verminderde productie en de stijgende vraag tot 2021 is er een onevenwicht tussen vraag en aanbod ontstaan. Bovendien hebben de problemen met het aanbod vrijwel iedereen getroffen. Wat betekent dat zelfs als de productie gewoon zou kunnen worden verhoogd, tekorten aan bijvoorbeeld glas en verpakking de producenten voor grote uitdagingen stellen. Gabe Barkley, CEO van de LMVH Group, voorspelt dat de verminderde productie de markt nog vele jaren zal beïnvloeden. 

Lees hier onze analyse van de wijnmarkt

Rendementen met dubbele en driedubbele cijfers op alle salons in de vorige investeringstip

De cijfers spreken een duidelijke en onbetwistbare taal. De tabel hieronder laat zien hoe Salon heeft gepresteerd onder het beheer van RareWine Invest. 

Salon heeft een geschiedenis van het leveren van grote rendementen aan beleggers, zoals de onderstaande cijfers duidelijk bevestigen. Naast het feit dat Salon een wereldberoemd merk is, zijn deze rendementen ook de reden waarom Salon weer op het beleggingsprogramma staat.

Beleggingstip*DatumRendementen sinds beleggingstip
1) Salon - The creator of Blanc-de-Blancs (only available in Danish)3/11 201777,78%
2) Salon - a must-have in a wine portfolio (only available in Danish)1/9 2018178,15%
3) Perfect timing for investment in Salon (only available in Danish)2/5 2019129,50%
4) The Golden Egg in Champagne: Salon rises +17% in three months (only available in Danish)5/10 201981,35%
5) Unique Salon with monumental release: only 8.000 bottles vintage 2008 (only available in Danish)18/10 201928,20%
6) Late Release Salon: Invest In Mature Salon At No Additional Cost!24/6 202061,90%
7) 2002 Salon: Exceptionally Rare And Extremely Attractive17/8 202166,70%
8) +49-57 % Return On Sublime Salon. Invest In The 2008 Vintage In A Special Oenotheque Case18/11 202117,60%
(1) 1990 MAG (2) 2006 MAG, 2006, 2007 MAG, 2007 (3) 2006, 2006 MAG (4) 1990, 1996, 1997, 1999, 2002, 2007 (5) 2008 Oenotheque Case (6) 1997 (7) 2002 (8) 2008 Oenotheque Case

*Lees hier de vorige beleggingstips.

Let op: sommige van de vorige beleggingstips zijn geschreven toen we alleen een Deens kantoor hadden. Alle artikelen in het Deens vindt u hier.

De mening van Rarewine Invest

Zou Mona Lisa Salon drinken? Salon begon als exclusieve Champagne voor weinigen, en is dat nog steeds. Het aanbod is minimaal en de vraag is hoog, zoals de prijzen terecht weerspiegelen. Er is echter geen teken dat dit zal stoppen gezien het algemene karakter van Salon en de dreigende Champagne droogte.

Salon onder het beheer van RareWine Invest heeft de afgelopen jaren zowel dubbele als driedubbele rendementen behaald. Dit valideert het potentieel en onze permanente aanbeveling voor Salon blijft ongewijzigd. Wij blijven Salon aanbevelen voor investering - de cijfers laten zien dat Salon niet zal worden afgeschrikt door trends van buitenaf die het opwaartse potentieel kan dwarsbomen.

Nu is de laatste release beschikbaar voor investering. En zoals altijd zijn de volumes vrij beperkt. Op dit moment is Champagne over het algemeen erg in trek. Zowel wereldwijd als bij RareWine Invest. Daarom raden wij u aan om in te slaan als u interesse heeft in de Salon 2012. 

Investeren in 2012 Salon

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als je meer wilt weten over jouw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2012Salon750OWC3€ 1.150
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op