Beleggingstip - Italië - 23. juni 2022

Is castellare di castellina's top wijn een verborgen juweeltje?

De kwaliteit van de 2017 I Sodi di San Niccolò is op geen enkele manier consistent met de prijs, wat een goede combinatie is voor een klassieke investering met een goede prijs

"I Sodi, een van de meest onder de radar wijnen in heel Italië" Vinous

Bij RareWine Invest is het geen nieuws dat Italië de thuisbasis is van kwaliteitswijnen met prijzen die hen helemaal geen recht doen. In deze beleggingstip staat eenzelfde wijn op de agenda. De Castellare di Castellina een haar topwijn vliegt stil en onzichtbaar onder de wijnradar van de wereld.

Wat denk je dat er zal gebeuren als de wereld echt het kwaliteitssignaal van Castellare di Castellina ontvangt? Op dit moment is de prijs te laag. En in feite is de prijs hier lager in vergelijking met de laagste prijs bij Wine-searcher.com. De hoeveelheden zijn ook klein en een potentieel voordeel kan de 2017 I Sodi di San Niccolò overtreffen. Wees verstandig in het potentieel en investeer voordat radiostilte wordt geëlimineerd.

Castellare di Castellina: De combinatie van innovatie en traditie

In de jaren 1970 nam zakenman Pauolo Panerai een initiatief dat meer dan redelijk zou blijken te zijn. Een initiatief om een consortium van Castellare, Caselle, San Niccolò en Le Case te kopen en op te richten. In 1979 werd dit de Castellare di Castelina wijnmakerij. Het doel was om wijn van de hoogst mogelijke kwaliteit te produceren, gebaseerd op zowel innovatie als Toscaanse traditie. Vandaag de dag is Panerai nog steeds eigenaar van het wijnhuis, hoewel hij zowel Siciliaanse Feudi del Pisciotto als Toscaanse Rocca di Frassinello aan zijn collectie heeft toegevoegd.

Castellare di Castellina ligt in het hart van Chianti Classico en geniet vandaag de dag de status van zowel iconische als gerespecteerde producent in Toscane. Het huis heeft een brede portefeuille waarin jaarlijks 250.000-300.000 flessen worden verdeeld.

Castellare di Castellina Castellare di Castellina

Panerai en Rothschild in prachtige alliantie

De jaren 1970 worden beschreven als de wijnrevolutie van Italië, toen de super Tuscans werden geboren, gebaseerd op internationale druivenrassen, barriques en nieuwe technieken. Panerai kocht de revolutionaire ideeën niet honderd procent, maar richtte zich in plaats daarvan op traditie, ecologie en innovatie. Hoewel Castellera de Castellina een van de eerste wijnhuizen in Italië was die het gebruik van barriques introduceerde.

Panerai en Baron Edmond de Rothschild (eigenaar van Château Lafite) richtten zelfs de vereniging Compagnie Vinicole Conseille op, die tot doel had kennis van precies nieuwe wijnbereidingstechnieken te verspreiden. Barriques waren ongetwijfeld de toekomst, maar Panerai wist ook dat het product dat van we wijngaard kwam voorop stond.

De beste wijn van het huis - I Sodi Di San Niccolò

I Sodi di San Niccolò is de topwijn van Castellare di Castellina, meerdere keren gerangschikt op de Top 100-lijst van Wine Spectator, die is gebaseerd op kwaliteit, waarde, opwinding en beschikbaarheid. In 2019 stond de wijn in de huidige investeringstip, 2017 Sodi di San Niccolò, op nummer 17.

2017 Sodi di San Niccolò krijgt geweldige punten van wijncritici. De Italiaanse specialist geeft het 96 punten, waar James Suckling het mee eens is. Wine Advocate moet hier nog scores aan toekennen, wat een potentieel voordeel zou kunnen bieden als ze het enthousiasme delen. Over het algemeen handhaaft het huis een mooie hoge standaard op hun topwijnen, en de hoogste score onder recensenten is 97 punten *, waardoor dit 2017 tot de beste behoort.

WijnoogstVIWAJSAVG
2017969696
20169896+9596,3
201598959696,3
201494+94+9193
201395+969595,3
* Bekroond met de jaargang 1990 en 1997 op basis van scores van Vinous en Wine Advocate.
2017 I Sodi di San Niccolò 2017 I Sodi di San Niccolò

Sterke prijs/kwaliteit verhouding

Er is een tendens dat de prijzen van Italiaanse wijnen de kwaliteit niet volledig volgen. In tegendeel. Hier kunt u veel kwaliteit voor uw geld krijgen - in dit geval tegen een prijs die 22% onder de goedkoopste prijs op wine-searcher.com.

 

De goedkoopste prijzen voor 2017 Sodi di San Niccolò op wine-searcher.com zijn momenteel € 55 per fles* en een gemiddelde prijs van € 71. Uw prijs is € 45 per fles. De discussie of de wijnliefhebber het überhaupt zou merken als de prijs hiervan 's nachts 10, 20 of 30% zou stijgen, is hier relevant. In het laatste geval zou een fles dus minder dan €60 kosten, wat nog steeds goedkoop lijkt. Een interessante gedachte voor de wijninvesteerder. 

De 2016 vintage was een uitstekende I Sodi di San Niccolò vintage, en als de Wine Advocate 97 punten toekent aan de 2017 vintage, zal het vergelijkbaar zijn met deze. Zelfs als Wine Advocate 96 punten geeft, zal het gemiddelde meer dan respectabel en vergelijkbaar zijn met zijn voorganger. Dit heeft natuurlijk aanzienlijk minder gekost bij release. Dezelfde wijn heeft volgens Wine-searcher ook een aanzienlijke daling in beschikbaarheid gezien sinds de release op 29.230 flessen. Het is niet mogelijk geweest om een exact aantal flessen te vinden dat in 2017 is geproduceerd, maar sinds de jaargang 2014 ligt het cijfer tussen de 27.000 en 29.230, dus de productie wordt verondersteld in dit bereik te zijn bij release.

Vanuit Italiaans perspectief is dit een extreem kleine productie. En tegen een prijs die geen recht doet aan de kwaliteit, is het te verwachten dat er al een aanzienlijk deel is verbruikt. 

*Ex. douane, BTW en belastingen, in hele dozen en perfecte staat

Mening van Rarewine Invest

Dit is een klassieke prijs-kwaliteitverhouding wijn, die 22% minder kost dan de goedkoopste aanbieding op wine-searcher.com. Dus al hier krijg je een aanzienlijke voorsprong. Tel daarbij op dat een hoge score van 97 punten van Wine Advocate zowel de vraag als de prijs verder kan stimuleren.... En zelfs als ze het enthousiasme van zowel Vinous als James Suckling niet delen, is het potentieel nog steeds alomtegenwoordig. Wine Advocate heeft zelfs tussen de 94-96 punten toegekend voor de afgelopen vijf jaargangen en het is onwaarschijnlijk dat hij niet meer in dat bereik zal zitten. Inderdaad, hij is het over het algemeen eens met zowel Suckling als Vinous als het gaat om deze wijn.

Volumes zijn klein en waarschijnlijk aanzienlijk verminderd sinds de release. En we weten dat wijnliefhebbers bereid zijn te betalen voor kwaliteit, dus prijsverhogingen op een goede wijn in deze prijsklasse kunnen bijna onopgemerkt blijven. Dit is uw kans om te investeren voordat de rest van de wereld de kwaliteit van de topwijn van Castellare di Castellina ziet. Voordat de wereld er achterkomt dat 2017 I Sodi di San Niccolo de verborgen parel is

Investeer in 2017 Castellare di Castellina I Sodi di San Niccolò

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als je meer wilt weten over jouw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2017Castellare di Castellina I Sodi di San Niccolò750OC6€ 45
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op