Beleggingstip - Italië - 12. mei 2022

Tenuta Petrolo Galatrona 2018 - Het Toscaanse antwoord op Petrus

Tuscan Petrus ter investering. 2018 Galatrona ontvangt prachtige scores en wordt geprezen.

We houden de beste wijnen van Italië altijd goed in de gaten, omdat ze vaak goede mogelijkheden bieden voor investeringen. Zeker als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding. Hier is er nog een, die gelukkig geen nieuwe introductie nodig heeft.

Het is het paradepaardje van Tenuta Petrolo: 2018 Galatrona voor slechts € 62*. Een topwijn waarvan de 2016 vintage onder leiding van RareWine Invest in slechts één jaar tijd met +9,4 % is gestegen. Voeg daar aan het feit toe, dat we wijninvestering aanbevelen als een langetermijninvestering - dus het is nog maar net begonnen.

Het is een eenvoudige zaak. Deze wijn heeft geweldige scores, een laag aanbod en een prijs die bij lange na niet in de buurt komt van de kwaliteit.

Het Toscaanse antwoord op Petrus

Het lijdt geen twijfel dat de groep super-tuscans wereldwijd erg in trek is. Dit komt door hun hoge kwaliteit. De groep bestaat uit leden als Sassicaia, Ornellaia en Masseto. Tot de groep behoort ook Petrolo's Galatrona. Wine Spectator noemt Galatrona Toscane's antwoord op Petrus.

De droom van een ambitieuze wijnmaker

De charismatische Luca Sanjust is eigenaar van Petrolo en zijn visie voor het wijnhuis heeft zijn vruchten afgeworpen. Galatrona is het absolute vlaggenschip van het huis. Sanjust koos Merlot voor de wijn, ook al is het geen gemakkelijke druif om mee te werken. Sanjust gokte en hij zegevierde. Inderdaad, ambitie heeft geresulteerd in grote scores van 's werelds wijncritici, en dit is geen uitzondering op de 2018 Galatrona.

2018 Tenuta Petrolo Galatrona

De Italië-expert heeft gesproken

"Dit is een bijzonder ingetogen, verfijnde editie van Galatrona", zegt Antonio Galloni van Vinous. Antoni erkent 96 punten toe. De hoogste score die een Galatrona ooit heeft gekregen van de Italiaanse experts.

The Wine Advocate geeft een score van 95-97 en James Suckling kent een indrukwekkende 98 punten toe. Gemiddelde score bedraagt dus 96,6 punten, waarmee deze wijn op gelijke hoogte staat met de 2016 vintage. De vintage uit 2016 is door de Wine Advocate omschreven als de beste Galatrona ooit.

Kunnen 30.000 flessen aan de vraag voldoen?

Het antwoord is nee. De 2018 Galatrona kwam in het najaar van 2020 op de markt, dus de volumes zijn vermoedelijk al aanzienlijk verminderd. Tel daarbij op dat critici een drinkvenster schatten van 2021-2043.

Dit geeft de belegger fantastische mogelijkheden om te kopen en te laten rijpen, zodat ook toekomstige Galatrona liefhebbers volwassen Galatrona kunnen krijgen.

Zo ging het

In april 2021 kon u via RareWine Invest investeren in de Galatrona 2016. De investering van toen, heeft in slechts één jaar een winst van + 9,4 % geboekt.

Ook de 2016 Galatrona heeft 96,6 punten toegewezen van eerdergenoemde critici, en in feite scoorde het "slechts" 94 punten door Italië-expert Vinous. Er is dus niets dat erop wijst dat 2018 Galatrona het ook niet goed zal doen. Het is nog maar net begonnen.

"Een van de beste vintages ooit"

Het bovenstaande citaat komt van Petrolo zelf, en het oordeel van de critici ondersteunt deze verklaring.

Nu heb je de mogelijkheid om te investeren in Tuscan Petrus. Zelfs voor een prijs van € 62, wat € 2 minder is dan waar je de 2016 vintage voor kon kopen, ruim een jaar geleden. De prijs van Italiaanse wijnen komt zelden overeen met de kwaliteit, waardoor de belegger een voordelige kans heeft om hoge kwaliteit in belegbare hoeveelheden te kopen.

Investeer in 2018 Galatrona

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als je meer wilt weten over jouw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2018Tenuta Petrolo Galatrona750OC6€ 62
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op