Beleggingstip - Italië - 10. december 2021

2015 Fuligni Brunello Riserva: 98 Parker-punten en de beste tot op heden

Beleggen in de beste Brunello van Fuligni tot nu toe tegen de laagste prijs ter wereld - een perfecte match voor je beleggingsportefeuille

Als het op Italiaanse wijn aankomt, kan je niet mis met de Brunello's. Het zijn wijnen die door hun hoge kwaliteit en lage prijs bijzonder populair zijn geworden onder de wijnliefhebbers in de wereld. Bovenaan deze rangorde vind je de producent Fuligni en met zijn Brunello Riserva, die alleen wordt gelanceerd uit de beste wijnoogsten, kan Brunello gewoon niet beter.

Fuligni - een familie met geschiedenis

De Fuligni-familie is een oude afstamming met oorsprong in Venetië en haar geschiedenis kan worden teruggevoerd naar de 14e eeuw toen de familie naar Engeland verhuisde en de vorst en de koninklijke familie voorzag van diverse activiteiten. Voor honderden jaren was de familie gemoeid met koninklijke leden en adel en door dit netwerk kregen ze in 1790 een groot stuk land in Maremma (zuidwest Toscane) toegewezen, wat ten grondslag lag aan het begin van de wijnproducerende activiteit van de familie. 

Maar het was pas in de beginjaren van 1900 dat Giovanni Maria Fuligni naar Montalcino verhuisde en hier wijn ging produceren zoals de familie gedurende 100 jaar in Maremma had gedaan. 

Vandaag de dag beslaat het landgoed van Fuligni circa 100 hectares landbouwgrond aan de westkant van Montalcino, waar historisch gezien de meest oorspronkelijke productie van Brunello vandaan komt. Van deze 100 hectares zijn echter maar 14 bebouwd met wijnranken.

Tegenwoordig zorgt Paolo Vagaggini, een van de meest getalenteerde Sangiovese-experts, voor de wijngaarden van Fuligni en is samen met Roberto Fuligni verantwoordelijk voor de prachtige Fuligni-wijnen.

Fuligni levert exceptionele kwaliteit

Fuligni produceert een veelzijdigheid aan producten, van grappa en olijfolie tot wijn. Helemaal bovenaan het assortiment staat de Brunello di Montalcino DOCG van Fuligni, die in de allerbeste wijnjaren ook als een zogenaamde 'riserva' wordt geproduceerd. En dat is echt het beste wat dit huis je kan bieden. Het wijnjaar 2015 is de meest recente riserva die door Fuligni wordt gelanceerd. En met uitermate sterke beoordelingen staat deze wijn bovenaan het volledige oeuvre van Fuligni als de beste riserva ooit.

De wijncritici van Vinous staan bekend om hun hardheid tijdens hun beoordelingen van Italiaanse wijnen - net zoals Burghound met de Bourgogne-wijnen. 

Vanuit dit oogpunt is de score van 95 punten van Vinous voor de 2015 Fuligni Brunello di Montalcino Riserva een sterke beoordeling, die alleen wordt bijgestaan door collega's van Wine Advocate en James Suckling. Monica Larner van Wine Advocate kent het wijnjaar 2015 98 punten toe, terwijl James Suckling hem 99 punten geeft en daarmee de perfecte wijn benadert.

Gebaseerd op het gemiddelde van de drie scores van de critici krijgt het wijnjaar 2015 een onmiskenbare score van 97,3 punten dat voldoende is om de eerdere legendarische wijnoogst van 2010 (96,7) te verslaan en de titel beste riserva ooit te veroveren - iets dat deze wijn op het wenslijstje van de Brunello-fans in de wereld zal plaatsen.

Het wijnjaar 2010 was duur - en het wijnjaar 2015 doet daar nog een schepje bovenop

De toekomstvooruitzichten voor prijsstijgingen voor het wijnjaar 2015 zien er veelbelovend uit. Tenminste, als je naar de wijnoogst van 2010 kijkt, wat de best vergelijkbare riserva is van Fuligni. Volgens wine-searcher.com kost de goedkoopste 2010 Fuligni Brunello di Montalcino Riserva momenteel € 126* per fles, terwijl de gemiddelde prijzen voor het huidige aanbod € 135 bedragen.

Wat het wijnjaar 2010 bij de lancering kostte, is moeilijk te zeggen, maar deze was zeker minder laag geprijsd dan wat het wijnjaar 2015 momenteel waard is - € 68. Maar als we van dit scenario uitgaan en het feit dat de riserva van Fuligni vijf jaar gerijpt is voordat hij wordt gelanceerd, is sinds de lancering de prijs van het wijnjaar 2010 met +85% toegenomen of gemiddeld 12% per jaar.

Tegelijkertijd moet in ogenschouw worden genomen dat het wijnjaar 2015 zelfs betere scores kreeg en bovendien een drinkkader heeft van nog eens 30 jaar. In andere woorden, dit biedt een sterk potentieel.

*exclusief douanerechten, btw en belasting, in hele kisten in perfecte staat  

Krijg het best mogelijke uitgangspunt voor je belegging: beleggen in Fuligni tegen de laagste prijs ter wereld

Beleggen is inherent aan goedkoop inkopen en verkopen tegen een hogere prijs, en als je kan inkopen tegen een goedkopere prijs dan iemand anders, bevind je je in een hele sterke beleggingspositie. Je hebt nu die kans met de 2015 Fuligni Brunello die Montalcino Riserva.

De goedkoopste prijs op wine-searcher.com is nu € 75,60 per fles*, terwijl de gemiddelde prijs van alle genoemde aanbiedingen per fles € 112 is. Als je investeert via RareWine Invest, kun je nu voor maar € 68 per fles investeren. Hiermee bespaar je 10% in vergelijking met de goedkoopste prijs op wine-searcher - en dit geeft je een zeer sterk uitgangspunt voor deze belegging.

*exclusief douanerechten, btw en belasting, in hele kisten in perfecte staat  

Opinie RareWine Invest

Fuligni staat synoniem voor de beste Brunello di Montalcino en als we het hebben over Fuligni Riserva, gaat het echt over een van de grootste juweeltjes van de regio.

Fuligni staat erom bekend de opbrengst van de wijngaarden buitengewoon laag te houden om de kwaliteit te waarborgen - een kwaliteit die met de wijnoogst van 2015 is uitgemond tot de beste Brunello di Montalcino Riserva uit de geschiedenis - en daarmee de geweldigste wijn die het huis ooit heeft voortgebracht.

Het potentieel wordt verder bevestigd door de prijstoenames van de wijnoogst van 2010, waarmee het beste kan worden vergeleken en sinds zijn lancering van ongeveer 5,5 jaar geleden een prijsstijging heeft ondergaan van minstens 85% of gemiddeld minstens 12% per jaar.

Reken daar nog bij dat nu, volgens wine-searcher.com, je de kans krijgt om te investeren tegen de laagste prijs ter wereld en zo het best mogelijke uitgangspunt voor je belegging garandeert.

Brunello di Montalcino Riserva van Fuligni licht ook rechtstreeks de huidige trends in de wereld van wijn toe, waar Italiaanse wijnen steeds meer aandacht opeisen. Als de prachtigste, beste en meest exclusieve wijnen de grootste prijsstijgingen ondergaan, zoals we zagen toen de populariteit onder de bourgognewijnen echt losbarstte, dan is de Riserva van Fuligni de juiste plaats om te worden belicht.

Investeren in 2015 Fuligni Brunello Di Montalcino Riserva DOCG

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als je meer wilt weten over jouw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2015Brunello di Montalcino Riserva 750OC6€ 68
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op