Beleggingstip - Italië - 13. april 2022

100 punten - 2016 Poggio di Sotto Riserva bij de grootste Brunellos ooit

Toewijding en een creatieve geest bracht Poggio di Sotto to een van de sterren. U kunt nu investeren in hun beste Riserva tot nu toe. De top uit een subliem wijnjaar.

U kunt snel verblind worden door torenhoge scores. En als leverancier van 's werelds meest exclusieve wijnen, zien we er veel in het hoge segment. Voor uw perspectief, de Wine Advocate kende slechts drie keer 100 punten toe in de grootste Brunello di Montalcino, vintage 2016.

Een daarvan was voor de 2016 Poggio di Sotto Brunello di Montalsino Riserva - en dit draagt niet alleen bij aan het feit dat we hier te maken hebben met de hoogst gewaardeerde Riserva van Poggio di Sotto. In feite behoort hij tot de beste Brunellos ooit geproduceerd. En u kunt erin investeren.  

Grondig onderzoek was de basis voor Poggio Di Sotto

Toen Piero Palmucci besloot zijn eigen Brunello domein op te richten, begon hij met een grondig onderzoek. En inderdaad, grondigheid doordringt alle processen wanneer Piero Palmucci zijn wijn creëert. 

Piero Palmucci heeft jaren onderzoek gedaan naar de microklimaten en bodemgesteldheid die de sangiovese de allerbeste omstandigheden zouden geven. Hij raadpleegde de lokale bevolking en experts om de beste percelen te vinden. Zijn grondigheid leidde hem naar Poggio di Sotto buiten de stad Castelnuovo dell'Abate in het zuiden van Montalcino - waar hij zijn landgoed stichtte in 1989. 

Volledige toewijding aan Sangiovese

Het landgoed was opgericht, maar de grondigheid stopte daar niet. Palmucci begon samen te werken met de universiteit om de beste sangiovese klonen te vinden, en om de wijngaarden perfect te krijgen  als het gaat om dichtheid van de ranken, druivensortering, en snoeien. 

Sangiovese werd de enige variëteit op het landgoed, wat volledige focus en toewijding betekende. De biologische aanpak en de voorbeeldige verzorging resulteerden in een reputatie als een van de toonaangevende producenten van Brunello. 

Nieuwe eigenaar - dezelfde wijnmaker

In 2011 werd het domein verkocht aan Claudio Tipa, die ook eigenaar is van ColleMassari en Grattamacco. Wijnmaker Federico Staderini ging echter mee in de deal om ervoor te zorgen dat de kwaliteit bleef, ondanks de verandering van eigenaar. Staderini's invloed zou slechts tijdelijk zijn totdat het eigendom goed en wel was overgedragen - maar dankzij een sterke samenwerking met Tipa's chef-wijnmaker Luca Marrone, vormen ze nu een duet op Poggio di Sotto.

Riserva - alleen in uitzonderlijke wijnjaren

De Riserva van het domein wordt enkel geproduceerd in de allerbeste wijnjaren, waardoor dit het voorbeeld is van het allerbeste van Poggio Sotto. Hij wordt geselecteerd uit de allerbeste keldervaten en het huis zelf omschrijft hem als bijzonder elegant en imposant. 

De 2016 vintage is 4 jaar gerijpt en geproduceerd in slechts 8.000 flessen. Piero Palmucci's perfectionisme en compromisloze aanpak kenmerken nog steeds de wijnen van Poggio Sotto. En dat wordt weerspiegeld in de formidabele scores die deze Riserva uit 2016 ontvangt.

Poggio di Sotto Poggio di Sotto

100 Punt - "Een wijn die ik nog steeds in mijn gedachten kan proeven"

Bovenstaand citaat is afkomstig van Monica Larner van de Wine Advocate, en het is in feite de eerste keer dat een Poggio di Sotto Brunello di Montalcino Riserva van hen de driecijferige score heeft ontvangen. Zowel Vinous als James Suckling geven 97 punten, waardoor de 2016 vintage met een gemiddelde score van 98 punten hoge ogen gooit.

Dit maakt de 2016 vintage van Riserva van Poggio di Sotto als de beste ooit. Het is echter belangrijk om u erop te wijzen dat James Suckling het jaargang 2004 niet heeft beoordeeld, die zonder scores van hem een totaal van 97,5 punten scoort. 

Met hoge punten komt de vraag

Wanneer een wijn 100 punten krijgt van 's werelds meest vooraanstaande wijncritici, gaat de aandacht er natuurlijk naar uit. Volgens Wine Advocate heeft de 2016 Poggio di Sotto Brunello Montalcino Riserva een drink window van 2024-2055, wat in het voordeel is van de belegger. Inderdaad, er is hier volop gelegenheid om 100-punten wijnen op te slaan voor de hongerige wijnliefhebbers van de toekomst, die zoeken naar wijnen met een score van 100 punten.

Bij Vinous erkennen ze zelfs hun 97 punten met dit: "Zo motiverend en levendig als dit vandaag is, zal het een aantal jaren in de kelder nodig hebben om op zijn beste niveau te komen", wat alleen maar onderstreept hoe belangrijk het is om te sparen voor de toekomst - en dat degenen die kunnen sparen, beloond worden. 

Poggio di Sotto estate Poggio di Sotto estate

Onder de grootste Brunellos. Niet alleen in de 2016 Vintage - maar voor altijd.

100 punten is het hoogst haalbare in de wijnwereld. Daarom is het ontzettend interessant om naar het boordelingsperspectief van de 2016 Poggio di Sotto Brunello Montalcino Riserva te kijken, zeker als he gaat om Brunello di Montalcino in de 2016 vintage. 

Bij Wine Advocate hebben ze in totaal 198 Brunello di Montalcino's uit het oogstjaar 2016 geproefd en beoordeeld. Daarvan scoorden slechts 3 wijnen de magische 100 punten: waaronder Poggio di Sotto Riserva. 

Vinous is de ultieme Italiaanse expert. Zij hebben maar liefst 320 Brunello di Montalcino's van de jaargang 2016 geproefd en beoordeeld. Geen enkele daarvan scoorde de magische 100 punten. Dit onderstreept alleen maar hoe kritisch Vinous eigenlijk is. Van de 320 beoordeelde wijnen kregen slechts 27 wijnen tussen de 97-99 punten en daarom behoort de 2016 Poggio di Sotto Riserva tot de 8,5 % van de best door Vinous beoordeelde wijnen van het oogstjaar. 97 punten van de Italië-specialist is dus een serieus hoge score.   

De 2016 vintage wordt terecht beschouwd als de grootste Brunello di Montalcino vintage, ooit. Dus, deze veronderstelling erkennend, gebaseerd op het feit dat deze Riserva slecht een van de drie is met 100 punten (Wine Advocate) en in de top 8,5 % van de best beoordeelde wijnen van het wijnjaar staat (Vinous), is de conclusie eenvoudig: de 2016 Poggio di Sotto Brunello di Montalcino Riserva behoort tot de elite van de wereld en behoort tot de beste Brunellos ooit geproduceerd. 

Lees meer over de 2016 Brunello di Montalcino vintage: https://www.rarewineinvest.com/news/2020/pre-sale-has-started-2016-is-the-greatest-vintage-of-brunello-di-montalcino-ever/

De mening van Rarewine Invest

Poggio di Sotto is synoniem met de beste producenten in Brunello di Montalcino. Hun Riserva staat synoniem voor een zeer beperkte productie van slechts 8.000 flessen in de 2016 vintage en verder torenhoge kwaliteit. Bovendien zal de 2016 vintage voor Brunello di Montalcino zijn wat 1988 of 1996 is voor Champagne - een wijnjaar waarbij wijnliefhebbers en kenners nog vaak naar zullen referen of over blijven praten.   

U kunt zich wellicht inbeelden dat bovenstaande in combinatie met het feit dat Poggio di Sotto's Riserva, als slecht een van de drie wijnen uit de 2016 vintage in Montalcino 100 punten scoorde en behoort tot de 8,5% van Vinous' 2016 Brunello ratings, er een fantastische toekomst in het verschiet ligt.

Dit is niet alleen de best beoordeelde Poggio di Sotto Riserva ooit - hij behoort tot de beste in de Brunello di Montalcino geschiedenis. En als u een van degenen bent die gelooft in de toekomst van de beste, duurste en meest prestigieuze wijnen, dan is dit er zeker een van als we het hebben over Brunello di Montalcino.

Investeren in 2016 Poggio di Sotto Brunello di Montalcino Riserva

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als je meer wilt weten over jouw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2016Poggio di Sotto Brunello di Montalcino Riserva750OWC6€ 310
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op