Beleggingstip - Bourgogne - 21. juni 2022

Investeer in enkele van de beste wijnen van Domaine De La Romanée-Conti

Hoog rendement, groot rijpingspotentieel en fantastische wijnen van een ongekende vintage. Dit is een van de grootste wijnen die DRC ooit heeft uitgebracht.

Domaine de la Romanée-Conti is niet iets wat je elke dag ziet. Of elke week. In feite is het absoluut het tegenovergestelde. In deze investeringstip krijgt u een zeldzame kans om vier van de mythische wijnen van DRC te bemachtigen, waaronder het vlaggenschip Romanée-Conti - en dit in een van de beste jaargangen die DRC ooit heeft uitgebracht.

De essentie van deze beleggingstip is niet of u gelooft in het potentieel van een van 's werelds beste wijnmakers of niet. De essentie is dat nu de kans zich voordoet. Of er ooit een mogelijkheid zal zijn om te investeren in 2005 Domaine de la Romanée-Conti in hele gevallen en perfecte staat is niet gegarandeerd.

Lees hieronder meer en word wijzer over de historische rendementen, de kwaliteit in het jaar 2005, de levenscyclus en niet in de laatste plaats het potentieel.

Domaine de la Romanée-Conti: Mythische producent heeft vele namen

Op het eerste gezicht zou het gemakkelijk moeten zijn om 's werelds waarschijnlijk meest legendarische wijnmaker te portretteren, maar in feite zijn weinig woorden voldoende. Domaine de la Romanée-Conti heeft zijn positie aan de top van de Bourgogne al lang gecementeerd, wat tot uiting komt in zowel de gigantische vraag als de prijzen die de flessen uiterst exclusief en voor velen volledig onbereikbaar maken.

"DRC", "Conti", "Het Domaine": De bijnamen zijn één ding, de bijvoeglijke naamwoorden iets anders. Als Domaine de la Romanée-Conti moet worden beschreven, is het niet ongebruikelijk dat bijvoeglijke naamwoorden zoals legendarisch, mythisch, krachtig, extravagant, superieur en perfect worden gebruikt. Terecht.

Domanie de la Romanée-Conti creëert wijnen tot in de perfectie en de vraag naar de druppels van de legende is onuitputtelijk.

Grand Cru voor investering

De beste wijnmakers kunnen natuurlijk overal wijnmagie creëren, hoewel de wijngaarden van het grootste belang zijn. Daarom is het voor zowel wijnliefhebbers als wijnkenners een geluk dat Domaine de la Romanée-Conti op enkele van 's werelds allerbeste Grand Cru-wijngaarden opereert. Match made in Burgundy-Heaven, zeg maar.

In deze investeringstip staat uitsluitend Grand Cru op het menu - allemaal van de 2005 vintage, die volgens wine-searcher.com in Bourgogne "gewoon fantastisch was" eindigde met: "Over het algemeen was de Bourgogne vintage 2005 uitstekend".

U heeft nu de mogelijkheid om te investeren in Domaine de la Romanée-Conti's Romanée-Conti, Echézeaux, Grands Echézeaux en Romanée Saint Vivant uit de vintage 2005. Inclusief een review van de wijnen. Zie prijzen en meer details onderaan deze pagina.

Romanée-Conti-920x1100.jpg Let op: Reclamebeeld – niet de wijnen die in deze beleggingstip worden aangeboden

Romanée-Conti: zowel bovennatuurlijk als zeldzaam

Met 5.489 flessen geproduceerd in de 2005 vintage, is Romanée-Conti uit de DRC al zeldzaam bij release. De wijngaard heeft een sterrenstatus gekregen, omdat de wijn van hier altijd torenhoge scores krijgt van 's werelds meest prominente wijncritici, en het is (natuurlijk) geen uitzondering op deze uit 2005. Romanée-Conti is simpelweg de holy grill van de wijnwereld.

Deze krijgt 99+ punten van Burghound, 99-100 punten van Wine Advocate en 100 punten van Vinous, waardoor hij een gemiddelde score van 99,5 heeft. Sinds 2005 wordt deze score slechts marginaal overtroffen door vintage 2019 (99,7), die nu al een legendarische vintage is in Bourgogne, waardoor 2005 een van de beste ooit is. Als we de recente tijden buiten beschouwing laten, moeten we teruggaan naar 1985 of 1945 om dit kwaliteitsniveau te bereiken.

Als we historische gegevens van zowel Liv-ex als wine-searcher.com vergelijken, is de prijs van 2005 Romanée-Conti de afgelopen vijf jaar met gemiddeld 52% gestegen. Als het wordt vergeleken met het gemiddelde* over de laatste 10 jaargangen (2005-2014), dat minimaal vijf jaar op de markt is, is dit eigenlijk laag aangezien het gemiddelde* voor alle 10 jaargangen 90% is. De meest vergelijkbare jaargang als 2005 onder deze (2010) heeft in dezelfde periode een prijsstijging van 97% meegemaakt.

Met zo'n hoge kwaliteit en dat het nu pas zijn optimale drinkvenster bereikt en tegelijkertijd een extreem lange levensduur voor de boeg heeft, lijkt 2005 Romanée-Conti een aantrekkelijke optie omdat de cijfers suggereren dat hier een sterk onbenut potentieel ligt. Zeker in vergelijking met de andere vintages.

Tel daarbij op dat sinds april 2021 de 2005 DRC Romanée-Conti met 16,6% is gestegen onder het beheer van RareWine Invest.

2005 Romanée-Conti nadert de perfectie, en met een drinkvenster tussen 2020-2070 (Vinous) kan de wijninvesteerder ervoor zorgen dat er ook Romanée-Conti is voor de kenners van de toekomst.

*historische gegevens van zowel Liv-ex als wine-searcher.com

2005 Echézeaux heeft zijn potentieel nog niet bereikt

Vanuit Echézeaux produceerde DRC 16.313 flessen in de jaargang 2005. Dit is natuurlijk aanzienlijk meer dan van Romanée-Conti, maar nog steeds een minimale productie die niet aan de vraag voldoet.

De Echézeaux van 2005 krijgt 94 punten van Vinous, 94-95 punten van Wine Advocate en 94 punten van Burghound. Dit geeft een gemiddelde score van 94,2 en is sindsdien niet meer overtroffen. De enige jaargang die in de buurt komt is de geweldige jaargang 2019 met 94 punten.

Door historische gegevens van zowel Liv-ex als wine-searcher.com te vergelijken, hebben de laatste 10 vintages (2005-2014) van Echézeaux, die minimaal vijf jaar op de markt zijn, een gemiddeld rendement van 205% of 25,1% in gemiddeld jaarlijks rendement opgeleverd.

De 2005 vintage is dus de vintage op dit gebied die het hoogste rendement heeft gegeven, wat niet zo verwonderlijk is, aangezien het degene is die het langst op de markt is geweest. Aan de andere kant is het niet zo ver in zijn levenscyclus * als sommige van de mindere jaargangen, en hoewel het al grote prijsstijgingen heeft gezien, kan men alleen maar raden hoe hoog de prijs kan zijn met zoveel jaren achter de rug en zoveel jaren voor de boeg zelf in perfect volwassen staat, met status als de grootste Echézeaux tot nu toe.

*Volgens Vinous is het drinkvenster hierop van 2018-2045

Romanée-Saint-Vivant-920x1100.jpg Let op: Reclamebeeld – niet de wijnen die in deze beleggingstip worden aangeboden

2005 Grands Echézeaux: Een van de beste uit de afgelopent tijd

In Grands Exhézeaux heeft de DRC 3,5 hectare beplant met 60 jaar oude wijnstokken, waarvan ze in 2005 11.800 flessen produceerden. Dit ligt iets onder het gemiddelde voor hun productie. 2005 Grands Echézeaux ontvangt 97 Vinous-punten, 95-96 punten van Wine Advocate en 96 punten van Bourgondische expert Burghound. Dit geeft een gemiddelde score van 96,2, die de afgelopen tijd alleen wordt overtroffen door vintage 2019 (96,3)*. Volgens Vinous is het drinkvenster hierop ook van 2020-2050.

Door historische gegevens van zowel Liv-ex als wine-searcher.com te vergelijken, hebben de laatste 10 jaargangen (2005-2014) van Grands Echézeaux, die minimaal vijf jaar op de markt zijn, een gemiddeld rendement van 217% of 26% in gemiddeld jaarlijks rendement opgeleverd.

Hier is het verhaal dus hetzelfde als bij Echézeaux, en het gaat erom of je geïnteresseerd bent om een beetje extra te betalen voor een iets hogere gemiddelde score in vergelijking met Echézeaux.  Het potentieel is niet te missen, of je nu in de ene of de andere richting kijkt.

* De jaargang 1962  (97,5 punten) en 1948 (96,2 punten) overtreffen ook 2005, hoewel de beoordeling alleen is gebaseerd op beoordelingen van Vinous en Burghound.

Romanée Saint Vivant 2005 maakt indruk op Burghound

De DRC produceerde 17.392 flessen in de vintage 2005 en krijgt 96,2 punten bij critici (BH: 97, WA: 96-97, VI: 95) en overtrof daarmee alleen de 2019 vintage (97,3). Zelfs de fantastische vintage van 1966 heeft met gemiddeld 96 punten iets zwakker gescoord. Hier is het interessant dat Burghound, de grote Bourgogne specialist, 97 punten toekent, wat ook het geval is met de vintage 2019. Volgens Vinous is het drinkwindow op deze ook open van 2020 tot 2055.

Door historische gegevens van zowel Liv-ex als wine-searcher.com te vergelijken, hebben de laatste 10 jaargangen van Romanée Saint Vivant, die minimaal vijf jaar op de markt zijn, een gemiddeld rendement van 196% of 24,3% opgelopen. Dit zijn dus dezelfde mechanismen die van toepassing zijn op zowel Grands Echézeaux als Echézeaux.

Romanée-Conti-800x800.jpg Let op: Reclamebeeld – niet de wijnen die in deze beleggingstip worden aangeboden

Blijven de prijzen stijgen voor het duurste domein van Bourgondië?

Ook de prijzen van alle bovenstaande wijnen zijn het afgelopen jaar gestegen, wat in lijn is met de prijsontwikkeling waar ook de wijnbeurs Liv-ex over rapporteert. Eind 2021 werden hier de stijgende wijnprijzen gemeld - zowel in de DRC, maar ook in de Bourgogne in het algemeen: "De zeldzaamheid die beide drijft, lijkt alleen maar te worden versterkt door nieuws over " historisch lage " opbrengsten in 2021."

De Bourgogne van de toekomst lijken dus niet minder zeldzaam te zijn als het gaat om aanbod. En als het gaat om de DRC, bestaat er niet zoiets als "goedkoop kopen". In dit perspectief is het echter belangrijk om te vermelden dat het nu vele jaren geleden is dat de industrie voor het eerst zei dat de hoogste prijzen waren bereikt ... .. Het is sindsdien gezegd en de rede is keer op keer te schande gemaakt en het is waarschijnlijk de vorige keer niet gebeurd, rekening houdend met de historische opbrengsten.

Verder is het belangrijk om erop te wijzen dat wijnbelegging via RareWine Invest moet blijven worden beschouwd als een langetermijninvestering, daarom moeten de bovengenoemde enorme jaarlijkse rendementen niet als een regel worden gezien, maar als een uitdrukking dat dit buitengewone wijnen zijn, in een buitengewone tijd.

Mening van RareWine Invest

Niet voor niets laat men zich verleiden door Domaine de la Romanée-Conti, dat herhaaldelijk de wijnwereld stormenderhand verovert. In dit geval hebben we zelfs te maken met een fantastische Bourgogne vintage, waarvan de DRC-wijnen tot de beste behoren.

Historisch gezien zijn de prijzen gestegen - zelfs voor 's werelds duurste wijnen. Het gaat er dus niet zozeer om of de vraag naar misschien wel 's werelds beste producent blijft stijgen. Het is de vraag hoe lang het überhaupt mogelijk is om in 2005 wijnen uit de DRC te krijgen. En zoals u weet, dicteren vraag en aanbod de prijs.

Tel daarbij op dat het drinkwindo hierop al vele, vele jaren open staat, daarom is dit een optimale gelegenheid om op een aantrekkelijk moment mee te doen.

De hype is enorm. Het drinkwindow is hetzelfde - en Domaine de la Romanée-Conti is alleen voor enkelen.

Investeer in Domaine de la Romanée-Conti

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als je meer wilt weten over jouw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGAANTAL FLESSENPRIJS/FL.*
2005DRC Romanée-Conti750OWC33€ 28.000
2005DRC Echézeaux750OWC33€ 4.000
2005DRC Echézeaux750OWC612€ 4.000
2005DRC Grands Echézeaux750OWC66€ 4.300
2005DRC Grands Echézeaux750OWC36€ 4.300
2005DRC Romanée Saint-Vivant750OWC66€ 4.600
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op