Beleggingstip - Overig - 11. april 2022

100 punten voor 2019 Scarecrow: Recordwijn met slechts 24.000 flessen beschikbaar

In 2026 zijn naar verwachting +41 % van 's werelds multi millionairs Amerikanen - en Amerikanen houden van Amerikaanse wijn.

Deze beleggingstip gaat over het fantastische verhaal van de Scarecrow. Het is ook het verhaal van:

  • 100 punten van de Wine Advocate voor de jaargang 2019, waarmee hij zich in de top van Napa's beste in 2019 plaatst - en alle grenzen doorbreekt van wat het huis eerder heeft geproduceerd...
  • Aanbod van slechts 24.000 flessen per jaar
  • Liv-ex index California 50, stijgende groei (+32% in 2021)
  • Een groeiend aantal Noord-Amerikaanse dollarmiljonairs (+12,2% in 2021). Amerikanen drinken Amerikaanse wijn.

Lees hieronder nog veel meer over het investeringspotentieel van 2019 Scarecrow.

De tovenaar van Napa Valley

In 1945 liet J.J. Cohn zich overhalen om 80 hectare Cabernet wijngaarden aan te planten op het 180 hectare grote perceel dat hij enkele jaren eerder in Napa Valley had verworven en dat anders bestemd was voor zomerbewoners.

De eigenaar van Inglenook was de overhaler en beloofde de druiven te zullen verwerven. Cohn ging dus akkoord.

In feite was Cohn geen wijnmaker, maar een productiemanager voor MGM in Hollywood en bekend als de maker van de wereldberoemde film, The Wizard of Oz.

"Niets is onmogelijk" voor een Scarecrow

Cohn's kleinzoon Bret Lopez nam 25 hectare over na Cohn's dood in 1996. En de wereldminnende, eeuwig optimistische vogelverschrikker uit de Wizard of Oz werd de directe naamgever voor het wereldberoemde merk van vandaag: Scarecrow. Zowel als verwijzing naar de Scarecrow als landbouwicoon, maar ook naar Cohns motto: "Niets is onmogelijk".

De weg naar succes

Inglenook gebruikte de druiven van J.J. Cohn voor uitstekende Cabernet Saugvignons, en meer recent zijn de druiven ook gebruikt door Opus One en Mondavi, Duckhorn, en Etudes vanwege hun hoge kwaliteit.

De kwaliteit is grotendeels te danken aan Cohn die ervoor koos om zijn wijnstokken in de jaren zestig te behouden toen anderen aan het omschakelen waren.

De nieuwe wijnstokken werden aangevallen door phylloxera, terwijl de oorspronkelijke wijnstokken van Cohn stand hielden. Vandaag worden ze "oude mannen" genoemd en leveren ze de druiven voor de volle Scarecrow-wijn.

2019 Scarecrow

2019 Scarecrow danst overwinningsdans

De 2019 vintage is de beste Scarecrow tot nu toe. Vinous kent 99 punten toe, terwijl The Wine Advocate de magische 100 punten toekent, waarmee hij boven eerdere jaargangen uitsteekt, die ook in de hoogste regionen dansen.

Voeg daarbij het feit toe dat 2019 volgens de Wine Advocate een drinkvenster heeft van 2024-2054, waardoor de wijnbelegger meer dan perfecte omstandigheden heeft om te bewaren voor toekomstige wijnliefhebbers en 100-puntenpubliek.

Napa's grootste in 2019

Napa's beste wijnen prikkelen de wijncritici van de wereld, daarom is het in dit geval interessant om te kijken naar de scores van Napa's andere 2019 jaargangen:

2019 Opus One: WA: 98-100, VI: 97
2019 Harlan Estate: WA: n/a, VI 96-100
2019 Screaming Eagle: WA: n/a, VI: 100
2019 Dominus: WA: n/a, VI: n/a

Scarecrow plaatst zich dus niet alleen aan de top binnen de eigen gelederen, maar ook bij de concurrenten - de overwinningsdans kan dus tot nu toe worden gedanst. Maar wat de uitkomst met de andere producenten ook zal zijn, twee dingen zijn zeker: 2019 is de grootste Scarecrow tot nu toe en wijnen met 100 punten raken niet uit de mode.

+32% voor Californië's beste in 2021

Volgens Liv-ex stijgt de California 50-index in 2021 met 31,9 % en doet daarmee beter dan de brede Liv-ex 100-index.

De stijgingen worden gedreven door hoge kwaliteit en stijgende vraag. Scarecrow wordt geprezen met 100 punten, en hoewel ze nog niet in de California 50 index zitten, is er hier iets bijzonder interessants op te merken:

De prijs van Scarecrow is namelijk niet zo sterk gestegen als het gemiddelde van de California 50, wat suggereert dat hier sprake is van onbenut potentieel - de kwaliteit is er, en het aanbod is vrij beperkt. Slechts twee hectare van de oorspronkelijke wijngaarden worden gebruikt en volgens Wine Advocate werden in het wijnjaar 2019 slechts 24.000 flessen van Scarecrow geproduceerd.

2019 Scarecrow

Meer vermogende Noord-Amerikanen

Volgens het Wealth Report 2021 van Frank Knight groeide de wereldbevolking van UHNWI's* in 2021 met 9,3 %. Ter vergelijking: in 2020 bedroeg de groei 2,4 %.

Afzonderlijk bedroeg deze stijging in Noord-Amerika maar liefst +12,2 %, de hoogste wereldwijd. Als het gaat om individuen die "slechts" miljonair zijn, is de trend al even interessant:

Van 2021-2026 verwacht Frank Knight dat het aantal wereldwijd met 52,3 % zal stijgen tot meer dan 106 miljoen personen. Daarvan zal naar verwachting meer dan 41% Noord-Amerikaan zijn.

En Amerikanen willen Amerikaanse wijn. Steeds meer mensen kunnen het zich dus veroorloven om Scarecrow te drinken, terwijl het aanbod gelijk blijft.

*Mensen met een netto vermogen van $30 miljoen of meer.

De mening van RareWine Invest

De vader van de Wizard of Oz werd ook de vader van een van Napa Valley's beste wijnen. 2019 Scarecrow is zelfs de vintage die de beste ranking ooit krijgt.

Er zal altijd vraag zijn naar wijnen met 100 punten, en deze heeft een formidabel rijpingspotentieel. Tel daarbij op dat de vraag naar 's werelds beste wijnen toeneemt, evenals het feit dat welgestelden steeds talrijker worden.

Er is dus wederom een ongelijke verhouding tussen vraag en aanbod, en dat werkt in het voordeel van de belegger.

Investeren in 2019 Scarecrow

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als je meer wilt weten over jouw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2019Scarecrow750OWC3€ 825
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op