Beleggingstip - Overig - 28. april 2022

Alleen aan de top: Invetseer in Screaming Eagle

Nu kunt u investeren in de nieuwste release van Napa's cultwijn Screaming Eagle, die in eerdere jaargangen sterke rendementen heeft opgeleverd voor investeerders.

Als je van het beste, meest exclusieve, het meest prestigieuze, het duurste houdt en als je van wijnen uit Napa Valley houdt, dan is er eigenlijk maar één manier om naar te kijken - en dat is naar Screaming Eagle.

Screaming Eagle is zonder twijfel de koning van Napa Valley en daarmee het mooiste dat wijnliefhebbers van het Amerikaanse continent in handen kunnen krijgen. Maar naast het voor de hand liggende potentieel van de beroemde en de zeldzame, wordt Screaming Eagle ook ondersteund door een multimiljardair die weet hoe hij continuïteit in succes kan creëren en zo uw partner kan zijn in uw Screaming Eagle-investering.

De nieuwste vintage, vintage 2019, van Screaming Eagle's vlaggenschip wijn is uitgebracht. Daarmee kunt u  nu de lange wachtlijsten overslaan, deelnemen aan de microproductie en investeren in wat de benchmark van Amerikaanse wijn is geworden.

Screaming Eagle: In het kort

De voormalige makelaar, Jean Phillips, verwierf in 1986 ongeveer 22 hectare wijngaarden in Oakville, Napa Valley. Het meeste werd snel verkocht aan andere producenten in het gebied, met uitzondering van 0,4 hectare beplant met Cabernet Sauvignon. Jean Phillips nam contact op met de al beroemde Robert Mondavis werknemers voor advies over het commerciële potentieel van haar land, en kort daarna huurde zij haar eerste wijnmaker.

De vintage 1992 was de eerste (commerciële) release van Screaming Eagle en de combinatie van extreem weinig geproduceerde flessen en positieve recensies, waaronder 99 punten van Wine Advocate. Een  spectaculaire score voor een eerste wijn en dit resulteerde erin dat Screaming Eagle een van de meest erkende en dure wijnen uit Napa Valley werd.

In 2006 kwam een ander keerpunt voor Screaming Eagle toen Jean Phillips het landgoed verkocht aan financiers Charles Banks en Stanley Kroenke, waarbij vooral de laatste van bijzonder belang was - zowel voor Screaming Eagle, maar ook voor u als belegger.

Tegenwoordig worden er slechts 6.000-10.000 flessen Screaming Eagle per jaargang geproduceerd.

Screaming Eagle

Financier, sportmagnaat en eigenaar

Multimiljardair Stanley Kroenke is geen Mr. Anybody. Kroenke heeft zijn fortuin deels gemaakt door sport (niet atletiek) en onroerend goed, en op 74-jarige leeftijd staat hij op nummer 183 op de 2022-lijst van Forbes van 's werelds rijkste. Een ranglijst die overigens zijn huwelijk met Ann Walton Kroenke, erfgenaam van Walmart en zelf een multimiljardair, niet omvat.

Stanley Kroenke's portfolio omvat de Denver Nuggets (NBA), Colorado Avalanche (NHL), Colorado Rapids (Major League Soccer) en Arsenal (Premier League), maar hij is ook veruit een van de grootste landeigenaren in de VS. Zijn portefeuille omvat ruim 5,5 miljoen vierkante meter aan grond, voornamelijk winkelcentra en dergelijke.

Het is dus geen zakenman zonder capaciteit of format, die in 2006 Screaming Eagle gedeeltelijk overnam en in 2009 100% eigenaar werd. Zoals we weten uit de champagnewereld is het voor een producent van groot belang om spierballen als back-up te hebben. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld Moët & Chandon, eigendom van de LVMH-groep en Perrier-Jouët, eigendom van Pernod Ricard.

Naast financiële sterke punten die kunnen bijdragen aan groei en merkopbouw, zijn marketingvaardigheden en algemene zakelijke flair niet onbelangrijk. We kunnen alleen maar speculeren of Screaming Eagle gewoon een passieproject is voor Kroenke, maar als dat zo is, is het nog steeds moeilijk voor te stellen dat er ook voor hem geen zaken in zitten. Je zou kunnen zeggen dat het in zijn DNA zit. De prijs van Screaming Eagle is sinds 2006 enorm gestegen, mede omdat Screaming Eagle zelf de prijs opdrijft - iets dat in de toekomst zeker zal doorgaan. Bovendien zijn toekomstige investeringen in het landgoed ook verzekerd en blijven de fundamenten voor Screaming Eagle om door te gaan als de koning van Napa Valley op hun plaats.

Nieuwe Screaming Eagle is nog nooit zo duur geweest...

Afhankelijk van de situatie kan een overweldigend prijskaartje een zeer goede zaak zijn, en zoals in het begin beschreven, bestaat een investeringspotentieel in deze wereld soms ook uit gewoon het duurste zijn. Een nieuwe Screaming Eagle is nog nooit zo duur geweest, maar het is veel meer dan alleen dat. Iets waar Antonio Galloni van Vinous een paar gedachten aan heeft gekoppeld:

"Vanwege de prijs, zowel bij release als op de secundaire markt, is Screaming Eagle de meest besproken wijn in Napa Valley. Het is een hype of niet? Het enige wat ik kan zeggen is dat ik het geluk heb gehad om tijdens de lockdown een aantal oudere jaargangen te drinken en al die wijnen hebben hun reputatie waargemaakt."

Ondanks het prijskaartje doet Screaming Eagle zijn reputatie eer aan. En hier is het ook belangrijk om te onthouden dat vijf jaar geleden € 12.000 als overdreven werd beschouwd voor een fles DRC Romanée-Conti. Tegenwoordig verkopen dezelfde flessen voor +50-100% meer.

2019 Screaming Eagle Screaming Eagle

2019: geweldige vintage in Napa - nog groter voor Screaming Eagle

De 2019 vintage wordt door Vinous beoordeeld als een potentiële geweldige vintage in Napa Valley - in feite geven ze de vintage 2019 (in de hele regio) 94-97 punten, wat wijst op een geweldige vintage. Maar het suggereert wel dat Screaming Eagle dit overtreft...

De Screaming Eagle van 2019 is zo nieuw op de markt dat we nog steeds wachten op de kritiek en beoordeling van de Wine Advocate, maar dat houdt Antonio Galloni van Vinous of James Suckling niet tegen.

James Suckling kent de vintage 2019 99 punten toe, terwijl Vinous het een perfecte 100 punten geeft  - iets wat ze slechts twee keer eerder hebben gedaan, namelijk voor de jaargangen 2016 en 2007.

Dit geeft een voorlopig gemiddelde van 99,5 punten, de tweede beste vintage tot nu toe. Alleen de vintage 2016, drie keer 100 punten, scoorde hoger. Het moet echter gezegd worden dat de eindscore van de Wine Advocate hier uiteraard invloed op zal hebben. Dus moet de Wijnadvocaat geven:

  • 100 punten, de 2019 vintage nadert inherent perfectie en zal 2016 op de hielen zitten als de beste vintage ooit. Het gemiddelde zou 99,7 zijn.
  • 99 punten, de vintage 2019 blijft met gemiddeld 99,3 punten de op één na beste Screaming Eagle ooit.
  • 98 punten, de klasse van 2019 zal landen op een gemiddelde van 99 punten, wat hetzelfde is als de 2018 vintage, en deze zullen dus de 3e plaats delen, één punt achter de 2016 vintage.
  • 97 punten, de vintage 2019 deelt met 98,7 punten nog steeds de 4e plaats met de vintage 2012, die overigens 100 punten kreeg van zowel Wine Advocate als James Suckling.

En zo kan het nog wel even doorgaan. De critici zijn onafhankelijk en hun paden zijn onvoorspelbaar. De hoge score van de een betekent niet noodzakelijkerwijs een hoge score van de ander. Dat gezegd hebbende, is er in de recente vintage geen grote onenigheid geweest over de kwaliteit van Screaming Eagle.

Dit is slechts een vermoeden, maar één ding is zeker: bij Screaming Eagle gaat het er meer om of je wat flessen kunt krijgen, in plaats van de luxe te hebben om te kunnen kiezen tussen jaargangen. Met de jaargang 2019 kun je nu een vintage van 100 punten krijgen die zelfs een extra potentieel voordeel heeft in de ontbrekende score van de Wine Advocate.

Screaming Eagle heeft solide rendement opgeleverd

Als u op zoek bent naar diepgaande gegevens in de wijnwereld, heeft de Britse wijnbeurs Liv-ex de meest uitgebreide dataset ter wereld met meer dan 875 miljoen historische prijspunten. De beste plek om te zoeken naar trends in "de anderen niet-Franse wijnen”, is door te kijken naar de Rest of World-index.

Liv-ex's Rest of Index heeft de afgelopen vijf jaar een groei van meer dan 42% gezien, grotendeels gedreven door Californische wijnen en Screaming Eagle in het bijzonder. Volgens Liv-ex komt dit tot uiting in het feit dat de laatste vijf jaargangen van Screaming Eagle, die al minstens vijf jaar op de markt zijn,  de afgelopen vijf jaar gemiddeld 79,4% hebben opgeleverd.

Bij RareWine Invest hebben we nog niet zo’n uitgebreide data als Liv-ex. Op 25 juni 2019 kregen we de kans om Screaming Eagle (de jaargang 2016)3 voor het eerst aan te bieden voor investering via een beleggingstip. Als u toen had geïnvesteerd, had u  vandaag een rendement van 44,5% genoten.

1: De laatste 10 jaargangen van, volgens Liv-ex, zes toonaangevende merken uit Californië (Screaming Eagle, Dominus, Opus One), Australië (Penfold's), Portugal (Taylor's) en Spanje (Vega Sicilia)

2: 2014, 2013, 2012, 2011 en 2010

3: Beleggingstip alleen beschikbaar in het Deens

Mening van RareWine Invest

Uitzonderlijk niveau. Screaming Eagle kan zo omschreven worden. Het wordt er simpelweg niet beter op als het gaat om Amerikaanse wijn.

Nu heb je de mogelijkheid om te investeren in de nieuwste release van Screaming Eagle's topwijn met dezelfde naam, die met 100 punten van Vinous laat zien waarom Screaming Eagle is wat het is.

Eerdere jaargangen hebben ook het potentieel gevalideerd met sterke rendementen. Het uitgangspunt is niet veranderd voor de jaargang 2019 en als u uw investering wilt veiligstellen, raden we u aan nu te handelen. We zien slechts zeer beperkte hoeveelheden Screaming Eagles op de markt en hebben om dezelfde reden zelden het genoegen om ze aan te bieden voor investeringen.

Als je gelooft in de beste, zeldzaamste en meest prestigieuze, zoals wij, dan is de Screaming Eagle 2019 een voor de hand liggende investeringscase voor jou.

Investeer in 2019 Screaming Eagle

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als je meer wilt weten over jouw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGAANTALPRIJS*
2019Screaming Eagle750OWC357€ 3.650
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op