Beleggingstip - Overig - 14. oktober 2022

100 punten voor Australische wijngigant: Investeer in Penfolds 2018 Grange

De Grange, het vlaggenschip van Penfolds, staat garant voor torenhoge scores en wordt voor de eerste keer aangeboden. De wijn komt rechtstreeks van de producent.

Het is verre van alledaags dat bij RareWine Invest, de categorie Rest of World oppermachtig is. Het verkrijgen van deze wijnen is extreem moeilijk. Investeren in Penfolds betekent niet alleen een investering in de Rest of World, maar ook een investering in het vlaggenschip van Penfolfds zelf. Wij hebben de mogelijkheid gekregen om de nieuwste release van Penfolds Grange 2018 direct in te kopen. Dit zorgt voor een scherpe prijs en tevens is dit de eerste keer dat wij deze wijn aanbieden.

Penfolds is groots - en dit niet alleen vanwege Grange, maar grotendeels vanwege hun ambities om wijnmagie te creëren buiten de grenzen van Australië. Hier praten we over een investering in de Grange 2018 met 100 punten. Maar het is ook een investering in Penfolds, die door succesvol en koppig doorzettingsvermogen steeds meer de aandacht van de wereld trekt.

Penfolds - Australische wijnperfectie op zijn best

Tegenwoordig heeft Penfolds gewonnen en zichzelf gepositioneerd als de beste wijnproducent van Australië. In het midden van de 19e eeuw zijn de Engelse dokter Christopher Rawson Penfold en Mary Penfold naar Australië gemigreerd, zonder de droom te hebben als succesvolle wijnproducent. Wat de bedoeling ook is, het resultaat is Australische wijnperfectie die over de hele wereld wordt gezocht.

Het echtpaar Penfold vestigde zich in 1844 aan de rand van Adeleide. Met de stokken die zij hadden meegenomen konden ze glühwein ‘Down Under’ maken. De boerderij Magill werd het landgoed voor het echtpaar, met daarop een dokterspraktijk, een wijngaard, waarvan de laatste plotseling de grootste praktijk op de boerderij werd. En in 1907 was Penfolds winery de grootste in Australië.

Penfolds' 2018 Grange

Max Schubert verzekerde zich van triomf

In 1948 werd Max Schubert aangesteld als wijnmaker bij Penfolds, en zijn innovatieve ideeën, vasthoudendheid en, niet in de laatste plaats, sterke koppigheid werden de beslissende sleutel tot het succes van Penfolds. Schubert had vrij spel – er was geen rigide Franse appellatiewet, dus de wijnmaker kon doen wat hem behaagde. En dat deed hij.

Penfolds was een fusiehuis waar alle druiven gemengd konden worden. En dat deden ze zodat de kracht van verschillende gebieden in één wijn gecombineerd kon worden. Wijnsterren werden gecreëerd, maar het echte succes kwam met het vlaggenschip van het huis: Grange.

Lees meer over hoe Grange onder geheime omstandigheden terechtkwam waar Max Schubert de productie een aantal jaren verborgen hield voor de eigenaren van Penfold: Penfolds: The Story Of Australian Wine Triumph

Grange: De Beste Uit Wijn Van Penfolds

Op dit moment lijdt het absoluut geen twijfel dat Grange de beste wijn van Penfolds is, ook al omvat hun portfolio verschillende naaste concurrenten. Grange is precies het voorbeeld van hoe de fusie van verschillende wijngaarden uit verschillende districten een prachtige wijnsymbiose kan vormen. Maar de weg naar de top was geplaveid met uitdagingen.

Schubert wilde een wijn maken die complex genoeg was om in de loop van de tijd te rijpen, wat geenszins een traditie was in Australië. Hij produceerde daarom wijn op Shiraz volgens Europese ideeën met het potentieel om zich te ontwikkelen. Keer op keer werd het afgewezen, maar Jeffrey Hyland , die de leiding had over Penfolds, stond gelukkig een geheime productie van Grange toe.

In 1963 ontving de Grange eindelijk de eer die het verdiende en sindsdien heeft het zijn weg gevonden door heel Australië en over de hele wereld, weerspiegeld in uitzonderlijke continuïteit van hoge scores.

WIJNOOGSTWaWij.JSAvg
2018999810099,0
201796979696,3
201699989898,3
2015989810098,7
201498979697,0
2013100969697,3
201299979898,0
201193939393,0
201099-10099,5
200997949595,3
WA: Wine Advocate VI: Vinous JS: James Suckling AVG: Gemiddeld

De bovenstaande punten bevestigen Grange's positie onder 's werelds beste - ongeacht de vintage. En hoewel iedereen vrijwel meespeelt op eliteniveau, staat de Grange van 2018 nog steeds bovenaan met een fantastische 99 punten gemiddeld. Vintage 2015 zit hem op de hielen en 2018 wordt pas in 2010 overtroffen, hoewel dit niet wordt beoordeeld door Vinous.

Ongeacht de vergelijking met 2010 en 2015, kan worden gesteld dat de nieuwe 2018-release perfectie benadert. De historische gegevens over Grange ontbreken natuurlijk bij RareWine Invest omdat dit een debuut is. Volgens winesearcher.com is de prijs van de Grange uit 2015 sinds de release in oktober 2019 gestegen met 36%. Kijkend naar de scores van alle drie de critici dan is de vintage 2015 is qua kwaliteit bijna identiek aan die van 2018.

Volgens Liv-ex is Grange een garantie voor rendement, al worden de grote prijsstijgingen pas gezien naarmate Grange ouder wordt. Dit is natuurlijk consistent met vrijwel alle beleggingswijnen die u bij RareWine Invest tegenkomt. Deze wijn heeft echter een potentieel voordeel, omdat de schijnwerpers van de wereld nog niet volledig op Penfolds gericht zijn.

Peter Gago op 2018 Penfolds

Penfolds neemt geen genoegen met succes

Grange heeft zich niet gekwalificeerd voor de wereldelite op een wildcard. Het heeft zich gekwalificeerd vanwege sublieme kwaliteit die kan concurreren met de klassieke regio's zoals Bourgogne, Bordeaux en Champagne. Penfolds Grange is een van de beste buiten de klassieke regio's - de beste van een heel continent. En er is geen teken dat Penfolds stopt. In tegendeel.

Peter Gago is de huidige wijnmaker bij Penfolds en hij heeft een voorliefde voor Champagne. Penfolds heeft de afgelopen jaren gewerkt aan het creëren van eentje voor hun productportfolio, van Champagne natuurlijk. Voeg hieraan toe dat Grange niet de enige Penfolds-wijn is die 100 punten van Wine Advocate heeft behaald - hun 2016 Bin 111A Shiraz behaalde topscores. De nieuwste toevoeging is hun nieuwe spectaculaire Quantum in de "wijn van de wereld" appellatie, waarvan de eerste vintage 2018 was. Het heeft een sublieme ontvangst gekregen van de buitenwereld.

Niets wijst er dus op dat de Australische wijndominantie tevreden is met succes. Ze vermenigvuldigen zich en trekken steeds meer de aandacht van de wijnwereld.

Mening van RareWine Invest

Sublieme wijnen worden vrijgegeven uit de klassieke wijngebieden, waarvan de prijzen ook de torenhoge kwaliteit en mythische reputatie weerspiegelen. Het is dan ook niet verwonderlijk om op zoek te gaan naar aantrekkelijke alternatieven. Onze blik is al lang gericht op Penfolds omdat hun vooruitgang niet te stoppen lijkt en hun potentieel torenhoog.

Scores benadrukken de uitzonderlijke kwaliteit van Grange. Het ambitieniveau zorgde voor het meesterwerk Grange. De vastbarendenheid verspreidt de kennis van de Australische wijn die de toon zet. Binnenkort zullen Penfolds tegenwoordig zijn, en zoals bekend komen alle goede dingen naar degenen die wachten. En daarom raden we aan om vanaf het begin betrokken te zijn.

Dit is een nieuwe release rechtstreeks van Penfolds. Dit betekent dat de prijs geweldig is. Maar hoewel de flessen rechtstreeks van de fabrikant komen, kunnen slechts weinig beleggers ervan profiteren. Daarom raden we aan om nu te handelen als u gelooft in het langetermijnpotentieel van Penfolds Grange van 2018, die 99 punten scoort bij 's werelds meest erkende critici.

Investeer in Penfolds 2018 Grange

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2018Penfolds Grange750OWC6€ 375
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op