Beleggingstip - Italië - 4. mei 2023

Argiano Brunello 2015 : De perfecte timing om te investeren in een van de beste wijnen van de toekomst

Geweldige wijn, geweldige prijs. Benchmark vintage, opnieuw een recordjaar voor de verkoop van Brunello en een aanbod van Argiano 2015 die volledig terugloopt. Dit is een goed

Argiano - Geweldige wijn, geweldige prijs

Als u denkt dat de naam Argiano bekend in de oren klinkt, dat kan kloppen. Argiano behoort tot een exclusieve club van de beste producenten van Brunello di Montalcino samen met namen als Biondi-Santi, Il Poggione , Casanova di Neri en Altesino. En niet omdat er een tekort aan producenten is in dit gebied. Degenen die het voorrecht hebben gehad om naar het gebied te zijn gereisd, weten dat producenten naast elkaar zitten en dat de standaard torenhoog is. De beste producenten in dit gebied behoren tot de wereldtop- niets minder.

Argiano heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw, maar pas in 1992, na de aankoop van het pand door Noemi Marone Cinzano*, begon een grote modernisering en verbetering van de wijnproductie. Sindsdien is Argiano een van de meest erkende producenten in de regio geworden.

Argiano produceert voornamelijk rode wijn, waarbij de nadruk ligt op het weerspiegelen van het unieke terroir van het gebied. De Brunello di Montalcino is het hart en de ziel van Argiano , maar het huis zit ook achter de Super Tuscan Argiano Solengo en een Riserva die zeker het vermelden waard is.

Wat alle wijnen van Argiano gemeen hebben , is dat u er geweldige wijnen vindt met een relatief laag prijskaartje. En dit is ook iets dat door de rest van de wijnwereld wordt gerealiseerd – en interessant is voor de wijninvesteerder. Hier heeft u de mogelijkheid om te investeren in een vintage die voor Brunello is wat 2002 of 2008 is voor Champagne. En het aanbod loopt volledig terug.

*Cinzano is een rijke en invloedrijke Italiaanse familie die bekend staat om de productie van Cinzano vermout en andere sterke dranken.

Investering in Italiaanse wijnen

Wijn als investering wordt gekenmerkt door een laag risico, maar als we Italiaanse wijnen afzonderlijk bekijken, hebben ze eigenlijk een verhoogde ingebouwde veiligheid en crisisbestendigheid. Zie waarom dit is in onze analyse van de toekomst van Italiaanse wijn en bekijk de video's over het Pareto-principe en de zogenaamde "Lipstick-index", die vooral relevant is voor de Brunello-investeerder.

Zie hier meer: Investeren in Italiaanse wijn: wat brengt de toekomst?

Kwaliteit en historisch rendement op Argiano Brunello di Montalcino

Terugkijkend op jaargangen van dit millennium van Brunello di Montalcino, vallen drie jaargangen op als uitzonderlijk: 2010, 2015 en 2016. En het is ook hier dat Argiano het meeste uit zijn Brunello di Montalcino heeft gehaald. Over Wine Advocate, Vinous en James Suckling scoorde de vintage 2010 gemiddeld 95,7p, 2015 94,3p en 2016 95,0p*. Buiten deze drie jaargangen komt er geen gemiddeld boven de 93 procent uit. Met de vintage van 2015 hebben we te maken met een van Argiano's beste Brunello di Montalcino, die ook afkomstig is van een vintage die voor Brunello gelijk is aan wat 2002 of 2008 is voor Champagne.

De hele stelling van investeren in goede Italiaanse wijnen is dat hun prijzen historisch gezien niet zoveel zijn gestegen als bijvoorbeeld hun Franse tegenhangers. En dat is precies wat Argiano bijzonder interessant maakt. Historisch gezien heeft Argiano vanuit een breed perspectief geen indrukwekkende rendementen opgeleverd, die u nu in uw voordeel kunt gebruiken. Volgens Liv-ex hebben de laatste 10 jaargangen** die al minstens vijf jaar op de markt zijn, gemiddeld "slechts" 29,4% opgeleverd over de afgelopen vijf jaar. Maar hier is het belangrijk vooruit te kijken in plaats van achteruit. Goede Italiaanse wijnen bevinden zich tegenwoordig op een andere plaats dan vijf jaar geleden. De timing om te investeren in Italiaanse wijn is nog nooit zo goed geweest, en het grote voordeel ligt nog in het verschiet.

Grote jaargangen zoals 2015 laten de juiste tekenen zien. Wine-searcher.com meldt dat de gemiddelde aanbiedingsprijs van de Argiano Brunello di Montalcino 2015 al met 35,8% is gestegen sinds de release in februari 2020.

*2010 - WA: 95 Vi: 94 JS: 98, 2015 - WA: 95+ VI: 93 JS: 95, 2016 - WA: 94 VI: 94 JS: 97

**Wijnoogst 2004-2013

2015 Argiano Brunello di Montalcino 2015 Argiano Brunello di Montalcino

Opnieuw een recordjaar voor de verkoop van Brunello

ItalianFOOD.net, onderdeel van Gruppo Food, al meer dan 30 jaar leider in B2B-communicatie in de voedingssector in Italië, heeft onlangs commentaar geleverd op de verkoop van Brunello . De verkoop van Brunello di Montalcino is in 2022 met 18% (in waarde) gestegen in vergelijking met het voorgaande jaar. In termen van volume steeg de verkoop met 7%, dus terwijl er meer wijn werd gekocht, was het ook voor een hogere prijs.

Het meldt ook dat de positieve ontwikkeling te danken is aan goede prestaties in bijna alle exportmarkten, terwijl de binnenlandse markt de grootste blijft met een stijging van 27% in 2022 in waarde.

De handelsorganisatie " van Brunello di Montalcino (Consortium voor de bescherming van Brunello di Montalcino) wijst erop dat de sterke prestatie, na een reeds succesvolle periode met het vrijgeven van de grote jaargangen van 2015 en 2016, kan worden toegeschreven aan de groeiende waardering van de wijnwereld en erkenning van het merk Brunello.

Beschikbaarheid in volledige achteruitgang

Zoals gezegd is de Brunello di Montalcino van Argiano begin 2020 op de markt gekomen, waarbij het lijkt alsof de circa 100.000 geproduceerde flessen relatief efficiënt zijn verdeeld. Vanaf februari en een jaar later getuigt wine-searcher.com van een snel toenemende beschikbaarheid in termen van het aantal aanbiedingen voor deze specifieke wijn:

Availabillity over tim - 2015 Argiano.png

Maar na de piek is de beschikbaarheid volledig gedaald en is er zelfs een vermindering van het aanbod met 84,2%. Ondertussen schat Wine Advocate dat het optimale drinkvenster voor vintage 2015 2021-2033 is, terwijl Vinous 2024-2031 schat.

Dit is wat we de 'sweet spot' noemen: we staan aan het begin van het optimale drinkvenster van deze geweldige wijn en de beschikbare hoeveelheden worden drastisch verminderd.

Mening van RareWine Invest

Door te investeren in Argiano's Brunello di Montalcino, investeert u in de mogelijkheid om Brunello di Montalcino te leveren van een van de meest erkende producenten in het gebied en van een referentiejaargang.

Er is eigenlijk een perspectief op Champagne als we kijken naar het potentieel en de marktmechanismen rond Brunello di Montalcino. Een argument om te investeren in champagne is dat dit een consumentenproduct is, waar maar weinig mensen aan denken om te sparen voor later. Daarom is de hoeveelheid champagne van grote, rijpe jaargangen uiterst beperkt. Dit wordt nog meer uitgesproken als we kijken naar Brunello di Montalcino. Hier is de prijs nog lager, wat je alleen maar aanmoedigt om er meteen van te genieten, want over een paar jaar komt er een nieuwe vintage. Maar volwassen Brunello di Montalcino is van een heel andere klasse - en dat weet de wijnwereld.

Hier kunt u investeren in de vintage 2015 voor slechts € 28 per fles. Daarin schuilt zowel extra veiligheid als potentieel. Zekerheid in de zin dat de prijs zo laag is dat waardeverlies nauwelijks denkbaar is. Er is gewoon een ondergrens aan wat goede wijn mag kosten. Potentieel in de zin dat als je over vijf jaar het dubbele zou betalen voor een Argiano uit 2015 op zijn hoogtepunt, het een aanbieding lijkt waar de meeste wijnliefhebbers op in zouden springen. En tot die tijd zouden wijnliefhebbers het überhaupt merken als de prijs van zo'n fles van de ene op de andere dag met vijf of tien euro omhoog gaat? Dat zouden ze waarschijnlijk niet doen.

Hier is een van de grote wijnen van de toekomst.

Investeer in 2015 Argiano Brunello di Montalcino

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2015Argiano Brunello di Montalcino750OC6€ 28
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op