Beleggingstip - Bourgogne - 10. november 2022

Investeer in de 2020 Rossignol-Trapet Chambertin Grand Cru met aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding!

In een economische recessie zijn consumenten op zoek naar "betaalbare luxe" - en dat is wat Rossignol-Trapet Chambertin kan bieden. En Bourgogne presteert beter dan de beurs..

Luxe, lippenstift en goede wijn

Bourgogne lijkt een goede investering te zijn, zowel in tijden van inflatie. Deze beleggingstip gaat volledig over beleggen in Bourgogne, zelfs in het Grand Cru-icoon Chambertin, dat tot 's werelds beste wijngaarden behoort. 2020 Rossignol-Trapet Chambertin biedt de belegger een goedkope maar aantrekkelijke mogelijkheid om Chambertin aan de portefeuille toe te voegen. 

Volgens Liv-ex steeg de Liv-ex Fine Wine 50 met 1,3% in Q3, waardoor goede wijn stabiel bleef in Q3. Goede wijn toont dus stevigheid en stabiliteit ten opzichte van zowel grondstoffen als wereldwijde aandelen die in dezelfde periode in een bearmarkt vielen. Dus ook al liggen stijgende inflatie en angst voor een recessie op de loer, de vraag naar goede wijn blijft. De Burgundy 150-index is ook de best presterende subindex YTD met een groei van 27% en in feite zijn de best presterende wijnen in de Liv-ex 1000-index ook uit de Bourgogne.

De essentie van deze investeringstip is natuurlijk wijn van wereldklasse. Maar het is ook een verhaal over Bourgondische investeringen in historisch perspectief, lippenstift index en betaalbare luxe. Lees hieronder nog veel meer over de mogelijkheden.

Een introductie: Rossignol-Trapet en Chambertin in Formidabele Unie

Rossignol-Trapet is een formidabele vereniging van twee families waarvan het DNA voornamelijk bestaat uit de kunst van het wijnmaken. Sinds de 16e eeuw maakt Rossignol wijn in Volnay, terwijl de familie Trapet al sinds de 18e eeuw wijn maakt in Gevrey-Chambertin. Jacques Rossignol en Mado Trapet trouwden en kregen hun zonen David en Nicholas. In 1990 erfde Mado de helft van de wijnbezittingen van de familie Trapet in Gevrey-Chambertin. De overige helft ging naar haar neef, Jean-Louis Trapet, die ook een erkend domein in de Bourgogne is.

In 1990 werd Domaine Rossignol-Trapet zo een feit met David en Nicholas aan het roer. Het domein bezit unieke wijnparels in Bourgogne, waarvan hun 1,6 hectare op de legendarische Chambertin wijngaard hun allerbeste vertegenwoordigt.

En Chambertin zal altijd worden aanbevolen als een langetermijninvestering, ongeacht de producent, omdat het de status van luxe heeft. Hieronder is 2020 Rossignol-Trapet Chambertin verweven in het verhaal van Bourgondische investeringen, maar we beginnen ergens anders, met Jemery Siegel.

Siegel's Constant En Bourgondische Investering

Als u ook maar een klein beetje geïnteresseerd bent in beleggen, heeft u waarschijnlijk het licht gezien: beleggers die een beetje (berekend) risico nemen, worden na verloop van tijd financieel beloond, in tegenstelling tot degenen die hun geld in het matras houden en dus na verloop van tijd koopkracht verliezen aan inflatie.

Waarschijnlijk de beroemdste pleitbezorger van het bovenstaande is de Amerikaanse economieprofessor Jeremy Siegel, die in zijn boek "Stocks for the long term" uit 1994 aantoonde dat juist die beleggers die gedurende een lange periode risico hebben genomen, aanzienlijk meer winst hebben geboekt dan degenen die minder of geen risico namen.

Siegel berekende bijvoorbeeld dat als je in 1802 een dollar in goud had geïnvesteerd, het in 1992 $1,42 was geworden. Als het in langlopende staatsobligaties was gestopt, zou de koopkracht 52 keer groter zijn geweest, terwijl deze met 86.100 keer zou zijn toegenomen als de dollar in aandelen was gestopt en de winsten voortdurend waren herbelegd.

Het resultaat van deze studie wordt in de financiële wereld "Sigel's constante" genoemd en suggereert dat het rendement op aandelen op de lange termijn een constante 6,5-7% per jaar is.

Helaas zijn geldige wijngegevens pas beschikbaar tot januari 2004. Maar als u dit tot 1 oktober 2022 (dus bijna 19 jaar) bekijkt, is het gemiddelde jaarlijkse rendement op Bourgogne* 12,5%.

Is dit uw teken om de beurs de rug toe te keren? Helemaal niet. Maar het geeft reden to nadenken.

*Liv-ex Bourgogne 150 index

Lipstick Index En Bourgogne Grand Cru

Het bovenstaande benadrukt dat op de lange termijn de prijzen van goede Bourgognes behoorlijk stijgen, ongeacht de hoge en lage economische cycli. Daarom blijven we aanbevelen om in de categorie te investeren wanneer de juiste investeringsmogelijkheden zich voordoen.

Op dit moment stijgt de inflatie, wat betekent dat minder mensen het duurste eisen, maar in plaats daarvan op zoek zijn naar alternatieven. Wellicht herkent u zichzelf in uw eigen consumptiegedrag. Dit fenomeen wordt in de financiële sector beschreven als de "Lipstick Index". Leonard Lauder, de erfgenaam van het cosmeticabedrijf Estee Lauder, merkte op dat de verkoop van zijn producten steeg tijdens perioden van recessie, wanneer de consumptie anders in veel opzichten de neiging heeft om te dalen. Dit was een gevolg van consumenten die op zoek waren naar zogenaamde betaalbare luxe. In plaats van de hoogste luxe, zoals designertassen, zochten consumenten betaalbare luxe, wat in dit geval dure make-up was.

Het mechanisme kan worden overgedragen aan de luxe wijnmarkt. Er zullen altijd mensen zijn die het ultieme eisen, terwijl in een recessie meer mensen op zoek zullen gaan naar de volgende beste in lijn. Hier heeft u de mogelijkheid om te investeren in wijn van de Grand Cru wijngaard Chambertin, die samen met Musigny en Romanée-Conti wordt aangeduid als de absoluut beste wijngaarden in de Bourgogne. Chambertin is dus een uitstekende luxe, en er zal vraag blijven naar zowel Leroy Chambertin, Rousseau Chambertin als Dujac Chambertin, terwijl goedkopere alternatieven zoals Rossignol-Trapet Chambertin extra populaire keuzes kunnen worden.

2020 Rossignol-Trapet Chambertin 2020 Rossignol-Trapet Chambertin

Rossignol-Trapet Chambertin: Betaalbare Luxe

Enkele van de beste producenten beoefenen wijnmagie bij Chambertin, waarvan Madame Leroy als de absoluut beste moet worden beschouwd. Vervolgens komen de producenten in de onderstaande tabel, en zoals de scores aangeven, is er qua kwaliteit niet veel verschil tussen hen. De Rossignol-Trapet Chambertin 2020, beschikbaar voor investeringen in deze investeringstip, heeft tot nu toe alleen vatscores van Burghound en Vinous ontvangen van respectievelijk 92-95 en 95-97 punten. Zoals het er nu uitziet, met een score van 94,8 punten van Burghound en Vinous, wordt het alleen overtroffen door de Rossignol-Trapet Chambertin van 2010. Burghound is echter de enige geweest die een score heeft toegekend, 95 punten.  

Het meest opvallende hierbij is echter dat Rossignol-Trapet aanmerkelijk goedkoper is dan zijn buren, al is de kwaliteit ook uitzonderlijk. De Rossignol-Trapet is dan ook een serieus bod op de comfortabele luxe waar consumenten in een recessie naar op zoek zijn. En met slechts 7.800 flessen geproduceerd in een gemiddelde vintage, zoals gebruikelijk in de Bourgogne, zal er niet genoeg zijn voor iedereen. Tel daarbij op dat het rendement voor 2020 Rossignol-Trapet 15 procent lager was dan normaal.

Chambertin 2020AVG-score*Prijs
Rousseau96,8€ 5.000
Dujac95,5€ 4200**
Denis Mortet96,2€ 1500**
Jean-Louis Trapet95,7€ 600
Rossignol-Trapet94,8€ 275
* Score over scores van Burghound, Wine Advocate en Vinous ** Noch de 2020 Dujac Chambertin noch de 2020 Denis Mortet Chambertin zijn nog vrijgegeven, dus dit zijn gekwalificeerde schattingen van onze prijsverwachtingen.

Mening van Rarewine Invest

Bij RareWine Invest houden we natuurlijk de wereldsituatie nauwlettend in de gaten, maar los daarvan is het een feit dat wijn, en Bourgogne in het bijzonder, een aantrekkelijke investering is geweest. Ongeacht het economische klimaat en daarom is het natuurlijk interessant om zo'n beleggingstip in een breder perspectief te plaatsen.

Het is veelzeggend dat het gemiddelde jaarrendement op Bourgogne sinds 2004 12,5% bedraagt. En het is interessant dat consumenten betaalbare luxe zoeken in recessies, wat de pijl van de consument stuurt naar een wijn als 2020 Rossignol-Trapet Chambertin.

In werkelijkheid is het echter een belediging om 2020 Rossignol-Trapet Chambertin te beschrijven als iets dat op de tweede plaats staat. Puur omdat de secundaire rangschikking in de hiërarchie alleen te danken is aan namen als Leroy en Rousseau. Hiertoe is het ook essentieel om in gedachten te houden dat 2020 Rossignol-Trapet Chambertin tot de beste behoort die het domein heeft uitgebracht. Tegelijkertijd weerspiegelt de prijs echter niet dat hij qua punten precies op de staart van zijn machtige Chambertin-buren zit.

Dit is dan ook een unieke entree in Chambertin: een van 's werelds beste wijngaarden.

Investeer in 2020 Rossignol-Trapet Chambertin

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2020Rossignol-Trapet Chambertin750OC6€ 275
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op