Beleggingstip - Champagne - 8. juni 2022

Investeer In Krug Rosé 25ème Édition – Waarschijnlijk 's Werelds Beste

Champagne rosé is zowel zeldzaam, begeerd als duur. Maar dit is hier een kans voor een goedkopere toetreding tot Krug’s legendarische portfolio. Ontdek Krug's Rosé editie...

Joseph Krug had een droom "om elk jaar de allerbeste Champagne aan te bieden, ongeacht het jaarlijkse klimaatvariaties". Hij werd gedreven door het inzicht dat de ware essentie van Champagne het genot zelf is. Die droom en dat begrip maakten zijn Champagnehuis en diverse Champagnes tot de beste ter wereld en daarom vindt een niet-vintage Champagne zijn weg naar onze beleggingstip.

Krug staat garant voor kwaliteit en de wereld wil rosé. Twee zeer belangrijke componenten in een investering. Zeker in een investeringszaak rondom Krug Rosé. En als u gelooft in het verhogen van de prijzen bij de grootste champagnehuizen ter wereld, is dit een goede plek om te kijken. 

's Werelds beste niet-vintage champagne - een introductie

Het lijdt absoluut geen twijfel dat Krug enkele van de beste en meest legendarische champagnes voor één wijngaard maakt: Clos D'ambonnay en Clos du Mesnil. Tel daarbij op dat hun "gewone" vintage champagne Krug Vintage tot de absolute top ter wereld behoort. Je zou kunnen stellen dat Salon hun enige echte rivaal is.

En als klap op de vuurpijl is Krug ook de maker van wat velen beschouwen als 's werelds beste niet-vintage Champagne in nauwe concurrentie met mythische Selosse. De niet-vintage stempel is echter niet helemaal geschikt voor deze Krug editie. Elke keer als Krug dit uitbrengt, weten ze precies uit welke wijnen het is samengesteld, daarom zijn hun wijnen beperkt. Nu is het niet alleen hun non-vintage, maar ook hun 25ème editie Rosé.

Almachtige Krug

Onder leiding van Oliver Krug die expertise en toewijding door zijn aderen heeft stromen, is Krug misschien wel het beste Champagne-huis ter wereld. Voor hem hadden zijn familieleden hun leven gewijd aan bruisende wijn, en dat is waarschijnlijk de reden waarom Krug Champagne is gehuld in onbetwistbare kwaliteit.

Gelukkig is Krug een oude en dierbare bekende bij RareWine Invest. En het is Krug in verschillende vormen. De legendarische Krug Collection, sublieme Krug Vintage, unieke Krug Clos du Mesnil en de zeldzame Krug Clos D'ambonnay.

Nu staat Krug Rosé 25ème Édition op de agenda, wat een gevolg is van de grote vraag naar een Krug Rosé, die voor 1983 niet bestond. Gelukkig nu wel.

Krug Rosé 25ème Édition Krug Rosé 25ème Édition

Krug Rosé zag het levenslicht

Krug Rosé is het resultaat van de vijfde generatie visie. Remi en Henri Krug kregen herhaaldelijk de vraag waarom Krug geen rosé-editie in hun prachtige repertoire van wijnen had.  Dus in 1976 kwamen ze overeen om te beginnen met het proces van het maken van een rosé. In 1983 werd het proces verfijnd en werd de eerste Krug Rosé uitgebracht.

De familie Krug wilde een rosé Champagne bedenken die elk jaar opnieuw kon worden gemaakt, en elke Édition van Krug Rosé bestendigt deze erfenis. Het is gemaakt van een voortreffelijke mix van de wijn van het jaar en een met wijnen uit de reservebibliotheek van het huis, aangevuld met traditioneel gemacereerde Pinot Noir om structuur en kruiden toe te voegen.

Deze 25ème Édition bestaat uit 28 verschillende wijnen uit vijf vintages. 50% is van de jaargang 2013 en het oudste element is de 2008 vintage. Ten slotte krijgt het de kleur met 11% rode wijn, die afkomstig is van een wijngaard in Aÿ.

Net als de andere wijnen van Krug Champagne kan ook deze Rosé zich over meerdere decennia onder optimale omstandigheden ontwikkelen. 

Hoge kwaliteit Rosé Champagne

Deze Krug Rosé 25ème Édition wordt alleen beoordeeld door Vinous die hem 95 punten toekent. Zowel Richard Juhlin als Vinous gunnen de Rosé over het algemeen* tussen de 92-96 punten, vandaar dat dit bovenaan staat.  Omdater geen scores worden toegekend van Wine advocate, James Suckling en Richhard Juhlin, is het interessant om Decanter die 97 punten toekent en WineSpectator die 96 punten toekent, op te nemen.  Om maar eens de consensus over de kwaliteit van deze 25ème Édition te versterken.

* Geen van de critici heeft bijgevolg elke release geproefd, waarom deze "over het algemeen" gebaseerd zijn op de scores die bij elke criticus beschikbaar zijn.

Krug-Rosé-25ede-800x600.jpg

Een groeiende Amerikaanse interesse in Rosé Champagne

Op 1 april 2022 presenteerde Liv-ex een overzicht van de meest dure wijnen in Q1 2021. Hier vind je Krug Rosé, die constant is vanwege de toenemende vraag in rosé Champagnes, vooral van Amerikanen. Dit is een trend die al zichtbaar was in mei 2021, toen Liv-ex betoogde dat rosé Champagne qua waarde drie keer hoger was dan het gemiddelde van de afgelopen drie vintages bij elkaar. Rosé Champagne bereikte de all-time high in 2021 en het eerste kwartaal van 2022 geeft aan dat de trend nog steeds sterk is.

Mening van RareWine Invest

In 1999 werd 's werelds grootste luxebedrijf LMVH-groep (Louis Vuitton Moet Hennessy) eigenaar van Krug, en het lijdt geen twijfel dat Krug de diamant in hun collectie is. Dat LVHM-groep eigenaar is zorgt voor een grotere slagkracht en in de laatste plaats professionele marketingvaardigheden.  Oliver Krug is nog steeds de regisseur, en de Krug-geest is daarom meer dan aanwezig, maar de eigenaren hebben er ongetwijfeld belang bij om Champagne in de toekomst zowel wijdverspreider als duurder te maken.

Als je de almachtige Krug probeert te rangschikken, heb je consequent uitzonderlijke Champagne aan zowel de boven- als onderkant. Er is echter een aanzienlijk prijsverschil tussen de verschillende edities van Krug. Hier krijg je een Champagne van hoge kwaliteit voor slechts € 265. En met de toenemende vraag naar rosé Champagne en een kwaliteitskeurmerk zoals de Krug naam, is er een groot potentieel in deze Krug Rosé 25ème Édition.

Krug behoort tot de grote elite in Champagne en hun niet-vintage Champagne biedt een mogelijkheid voor goedkopere toegang tot hun legendarische portfolio. De grote Rosé Champagnes zijn over het algemeen duur. Dat gezegd hebbende, biedt deze campagne een mooi akternatief voor de Krug rosé Champagne.

Ten slotte is slechts 15% van de totale mousserende wijnproductie in de wereld rosé. Bovendien is Italië de grootste producent van mousserende wijnen, dus de Franse rosévolumes zijn klein. Het is in het voordeel van de wijninvesteerder.

Investeer in Krug Rosé 25ème Édition

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als je meer wilt weten over jouw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
NVKrug Rosé 25ème Édition750OC3€ 265
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op