Beleggingstip - Italië - 22. november 2022

Invest In De Beste Barolo Van 2018 Volgens Wine Advocate. Sterke Prestaties In Verglijking Met Voorgangers

97+ punten en slechts 15.000 flessen vrijgegeven: Bartolo Mascarello Barolo toont continue kracht en stabiliteit.

"In de mond is deze Barolo zo glanzend en gepolijst dat het aanvoelt als zijde. Dit is zonder twijfel een van de topwijnen van 2018" - Monica Larner, Wine Advocate

Wine Advocate heeft zich een weg gebaand door 233 Barolo wijnen uit de 2018 vintage. Twee van hen presteren beter dan alle anderen en overtreffen de vintage met 97+ punten. Een daarvan is de 2018 Bartolo Mascarello Barolo, beschikbaar in deze investeringstip. In onderstaande leest u hoe Bartolo Mascarello Barolo met meerdere vintages historisch gepresteerd heeft.

Maak bovendien een reis naar Italië met ons en leer veel meer over Barolo, Brunello en Piemonte in de video onderaan het artikel.

Bartolo Mascarello: een van Barolo's allerbeste

Tegenwoordig wordt Bartolo Mascarello beschouwd als een van de grootste van Barolo, dankzij talent, doorzettingsvermogen en uitstekende opleiding van nieuwe generaties.

Vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog tot zijn dood in 2005 stond Bartolo Mascarello bekend om zijn grote persoonlijkheid, evenals zijn vermogen om consequent majestueuze en monumentale Barolo tevoorschijn te toveren. Hij verdedigde de traditionele benadering van het maken van Barolo, en de traditie werd vakkundig verdedigd door Bartolo's dochter Maria Teresa, die de teugels van Bartolo Mascarello overnam na de dood van haar vader.

Toen Maria Teresa de fakkel van haar vader overnam, had ze ervoor kunnen kiezen om geheel nieuwe benaderingen van wijnbereiding te introduceren - maar dat deed ze niet. Ze ziet zichzelf als de hoeder van een nobele traditie en ze is ervan overtuigd dat ze het belangrijke werk van haar vader zal voortzetten. Bartolo deelde zijn diepste geheimen met Maria Teresa en zij erfde niet alleen het talent voor wijnmaken - ze erfde ook zijn filosofie, die Bartolo had geërfd van zijn vader Giulio.

Bartolo zat achter enkele van de beste Barolo’s ooit gemaakt. Hoewel Maria Teresa de traditionele aanpak erfde, hebben de kleine aanpassingen van Maria Teresa de wijnen nog eleganter gemaakt en zijn ze naar een hoger niveau getild, maar ze heeft nooit opgegeven wat Barolo zou moeten zijn:

"Het idee van een perfecte wijn bestaat niet. Ik probeer een eerlijke wijn te maken, een die alle kwaliteiten van ons grondgebied weerspiegelt, zowel zijn sterke als zijn gebreken. Er zijn maar een paar gaarden die echt expressieve wijnen kunnen geven. Onze voorouders keken in de winter naar de heuvels en waar de sneeuw het eerst smolt, plantten ze Nebbiolo. Vandaag de dag wordt Nebbiolo overal geplant."  - Maria Teresa

Maria Teresa's Barolo komt uitsluitend uit dezelfde Nebbiolo-percelen waarop haar vader met succes opereerde.

2018 Bartolo Mascarello Barolo 2018 Bartolo Mascarello Barolo

Prestaties in alle vintages

Terugkomend op de quote waarmee deze investeringstip begon, is het duidelijk dat Wine Advocate enthousiast is over de 2018 Bartolo Mascarello Barolo. Ze erkennen de wijn met 97+ punten, slechts één keer overtroffen, door de vintage 2016, die de maximale 100 punten scoorde. Vinous kent 94 punten toe, wat in Vinous-termen het noch boven als onder plaatst. Met 95,5 punten over de twee critici, scoort deze 2018 Bartolo Mascarello Barolo bovengemiddeld van alle uitgebrachte jaargangen uit dit millennium, hoewel Wine Advocate het tot de beste rangschikt.

Dat Vinous en Wine Advocate het oneens zijn, is natuurlijk omdat smaak individueel is, ongeacht het vakgebied - en hun incidentele grote verschillen in scores benadrukken alleen maar hun integriteit. Het is echter een feit dat Bartolo Mascarello Barolo optreedt. In november 2020 kon u via RareWine Invest investeren in 2016 Bartolo Mascarello Barolo. Als u had belegd, heeft u in twee jaar een rendement behaald van 30%.

2016 was een geweldige vintage - in feite de beste ooit voor het huis, maar de prijs weerspiegelt dat ook. De vintage 2018 is niet zo geweldig als 2016, maar de instapprijs is ook aanzienlijk goedkoper. Op dit moment krijg je toegang tot de 2018 Bartolo Mascarello Barolo voor een prijs die 40% lager is dan wat de 2016 vintage nu kost. Bovendien is uw investeringsprijs van € 300* op dit moment lager dan de gemiddelde prijs in de wereld volgens winesearcher.com, waardoor u een aantrekkelijk startpunt heeft. Zeker gezien de volgende historische rendementen.

Volgens Liv-ex hebben de laatste 10 vintages** die de afgelopen vijf jaar minimaal vijf jaar op de markt zijn geweest, een rendement opgeleverd van 103,1 %, wat overeenkomt met een gemiddeld jaarlijks rendement van 15,2 %.

*Prijs per fles, excl. BTW en btw. **Oogst 2004-2013

Liv-Ex: Bartolo Mascarello toont zijn kracht

Bartolo Mascarello behoort tot de beste van Barolo, daarom is hun Barolo vermoedelijk ook geboren met inherente vraag. En volgens de Britse wijnbeurs is er veel vraag naar Liv-ex, Bartolo Mascarello Barolo in het bijzonder.

In januari 2022 werd het officieel dat Bartolo Mascarello Barolo in 2021 toetrad tot de Italy 100-index, een ranglijst die wordt aangedreven door handelsactiviteit, en dus tot de wijnen behoort die de algemene Italiaanse trend op de rug van rapporteert.

Vervolgens meldde Liv-ex in maart 2022 dat de meest verhandelde wijnen van Piemonte in drie jaar tijd tussen 11% en 48% waren gestegen. En hier is Bartolo Mascarello Barolo de best presterende geweest - een stijging van 48,2%, waarbij de vintages van 2016 en 2017 de meest verhandelde waren, en 2009 en 2010 de grootste prijsstijgingen zagen. Van deze vier vintages hebben zowel 2009 als 2017 lager gescoord dan 2018 op scores van Vinous en Wine Advocate, terwijl zowel 2010 als 2016 de magische 100 punten hebben gescoord en bovenaan staan.

WijnoogstVinousWine AdvocateAVG
20189497+95,5
2017949695
201698+10099
20101009698
2009949494

Tel daarbij op dat Liv-ex in juli 2022 een lijst presenteerde met de best presterende wijnen in de eerste helft van 2022. Bartolo Mascarello benadrukte hier zijn 2016 in de eerste helft van het jaar was gestegen met 18,9%.

Tot slot kondigde Liv-ex in augustus 2022 aan dat Bartolo Mascarello Barolo 2010 en vier andere wijnen in augustus het meest werden verhandeld naar waarde.

Bartolo Mascrello toont zo zijn kracht in tal van jaargangen, onbetwist door scores - wat de vraag alleen maar benadrukt. Jaarlijks worden ongeveer 15.000 flessen Bartolo Mascrello Barolo geproduceerd een zeer beperkt aantal voor een wereldwijde markt.

De Mening Van Rarewine Invest

De 2018 Bartolo Mascarello Barolo is een van de twee allerbeste Barolo's van de 233 geproefde en beoordeelde door Wine Advocate uit de vintage 2018. En hoewel het enthousiasme bij Vinous lang niet zo hoog is, is de beoordeling nog steeds hoog genoeg om het in de bovenste helft van dit millennium te plaatsen over scores van beide critici.

Het feit is dat dit een eervolle jaargang is die een goedkoop instappunt biedt om te investeren in Bartolo Mascrello. En hoewel historische rendementen de toekomst niet kunnen voorspellen, is het niettemin opvallend dat talloze vintage van Bartolo Mascrello Barolo, ongeacht scores, in de loop van de tijd knappe rendementen hebben opgeleverd.

Een ranking op liv-ex's Italy 100 index ondersteunt ook de vraag, maar de vraag is of 15.000 flessen aan die vraag kunnen voldoen. Een grote vraag en een laag aanbod zijn, zoals u weet, de hoekstenen van een klassieke wijninvestering. 

Gelooft u in een van de beste producenten van Barolo, wiens prestaties historisch gezien beter presteren dan de meeste klassieke activa? De 2018 vintage is net uit, daarom is dit ook jouw kans om vanaf het begin in te stappen.

Investeer in 2018 Bartolo Mascarello Barolo

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2018Bartolo Mascarello Barolo750OC6€ 300
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Maak een reis naar Italië met ons en kom hier meer te weten over Barolo, Brunello en Piemonte:

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op