Beleggingstip - Italië - 24. oktober 2022

Iconische Giacomo Conterno - Investeren in single vineyard Barolo: 2018 Barolo Cascina Francia

Plaatsing in Italië 100 index: verhoogde handelsactiviteit ondersteunt consistente kwaliteit van getalenteerde Barolista

U heeft al eerder wijnen van Giacomo Conterno aangeboden gekregen, want deze Barolo-reus levert de ene na de andere top wijn. En we hebben er nog een voor u. Wellicht iets specifieker dan de vorige, de nieuwste release van de single-vineyard Barolo Cascina Francia.

Dit is een investering in een van de sterkste Barolo-producenten. En een investering in een wijn die vanuit beleggingsperspectief grote prijstendensen heeft laten zien.

Tel daarbij op dat Giacomo Conterno Cascina Francia in 2022 een plaats heeft verworven op de - Liv-ex 2021 Italy 100 index - als gevolg van de toegenomen handelsactiviteit. Handelsactiviteit die de toegenomen vraag naar Cascina Francia weerspiegelt, grotendeels te danken aan Robert Conterno's oog voor het produceren van een sublieme Barolo.

Robert Conterno - De meest getalenteerde Barolista

Giacomo Conterno doet een belletje rinkelen, en niet zonder reden. Giacomo Conterno is een van de grootste namen uit Piemonte en misschien wel de belangrijkste van allemaal als het gaat om Barolo.

Generatie na generatie is de Barolo-fakkel doorgegeven om het voorbestaan van Roberto Conterno te waarborgen. Roberto is een van de meest getalenteerde Barolista in zowel de wijngaard als kelder. Een talent dat uiteraard wordt overgebracht naar alle wijnen van Conterno.

Iconische Cascina Francia

Tot 1974 kocht Giacomo Conterno zijn druiven van lokale boeren, maar in die tijd begonnen steeds meer boeren wijn onder hun eigen naam te produceren. Als gevolg hiervan kocht Conterno de reeds gerenommeerde Cascina Francia-wijngaard in Serralunga en maakte deze iconisch. Deze wijngaard heeft een belangrijke rol gespeeld in de immense erkenning en het internationale succes van het huis.

Conterno’s vlaggenschip Monfortino komt van de wijngaard Cascina Francia. De Monfortino wordt alleen geproduceerd in de allerbeste vintages, wat ook wordt uitgedrukt in een heel andere prijsklasse. De Cascina Francia wordt in vrijwel alle vintages uitgebracht en wordt beschreven als de zeer competente zus van de Monfortino: en deze 2018 Conterno Cascina Francia wordt alleen geproduceerd in 18.000 flessen, wat volgens Italiaanse normen uiterst schaars is.

Kwaliteit en consistente stabiele prijsstijgingen

Net als de andere topwijnen van Giacomo Conterno is ook Cascina Francia een garantie voor sublieme kwaliteit. Dit komt jaar na jaar tot uiting in de geweldige scores. Deze 2018 Cascina Francia is alleen geproefd door Vinous en Wine Advocate, die beide een barrel score hebben gegeven. Vinous komt met 93-96 punten terwijl de Wine Advocate 94-97 punten geeft. Overgiens erkend met een mening van Monica Larner:

"Ik heb mijn reeks scores dienovereenkomstig geopend om te compenseren voor de magische onbekenden die waarschijnlijk zullen optreden als de wijn naar meer harmonie en integratie gaat."

Wat "de magische onbekenden" ook zullen betekenen voor de eindscore, de trends van wine-searcher.com laten het licht schijnen op de prijstrend van de Cascina Francia. De trend is dat de prijs gestaag stijgt over vijf vintages*. Met scores van 94 en 98 door eerdergenoemde critici. Alle vintages zijn al meer dan vijf jaar op de markt. De trend is dat alle vijf de wijnen sinds de release** een gemiddelde jaarlijkse prijsstijging hebben gezien van 9,5 % en 11,9 %. Hierin vertegenwoordigen de releases met de meeste jaren op de markt de hoogste stijgingen.

*2012, 2011, 2010, 2009 en 2008

**2012 (6 jaar sinds release), 2011 (7 jaar sinds release), 2010 (8 jaar sinds release), 2009 (9 jaar sinds release) 2008 (10 jaar sinds release)

Mening van Rarewine Invest

Er bestaat simpelweg niet zoiets als een zwart schaap onder de Barolo's van Conterno. Het lijdt geen twijfel dat Giacomo Conterno hun bekendheid hebben verworven vanwege de hoge Barolo-niveaus en hun Monfortino - een Monfortino die ook aanzienlijk meer kost dan deze. Met zo'n hype zullen de schijnwerpers automatisch andere edelstenen van dezelfde producent raken. Zeker als dat pareltje geflankeerd wordt door mooie scores.

Een gehypet merk zal natuurlijk de vraag stimuleren, en dit feit ondersteunt Conterno's positie op de Italy 100-index. Het feit dat de prijstrend zelfs consequent omhooggaat is mooi meegenomen in deze investeringstip.

Investeer in Giacomo Conterno Cascina Francia

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2018Giacomo Conterno Cascina Francia750OC6€ 225
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op