Beleggingstip - Bourgogne - 30. juni 2022

Driedubbele Cijfers Als Rendement Op Leroy's Domiane d'Auvenay - Investeer In 2005 Auxey-Duresses Macabrée

Het lijkt erop dat alles wat Lalou Bize-Leroy aanraakt in goud verandert. En haar topwijnen van de lieveling d'Auvenay zijn het toppunt van zeldzaam zijn.

De koningin van Bourgogne. Madame Lalou Bize-Leroy. De meester van de wijnmagie. Dit is het verhaal van hoe Leroy haar wijnavontuur begon. En dit is de kans om te investeren in wijn van de eigen hand van de vorst. D'Auvenay was Leroy's eerste domein, en het is een domein waaraan ze nog steeds veel van haar liefde wijdt.

De wijnen van d'Auvenay zijn zeldzaam en exclusief. En driecijferige historische rendementen bevestigen hoeveel vraag er echt is naar wijnen van Leroy. Nu heeft u een zeldzame kans om een van de beste wijnen uit de Bourgogne te bemachtigen. Lees hieronder veel meer over de mogelijkheden.

Domaine d'Auvenay: waar het allemaal begon

Op de heuvels boven Auxey-Duresses buiten Saint-Romain ligt een jachthuis dat Lalou Bize-Leroy deelde met haar man totdat hij overleed in 2004. Het jachthuis kreeg de naam d'Auvenay, onderdeel van het Leroy-rijk, waartoe ook Domanie Leroy en Maison Leroy behoren. Het succesverhaal gaat terug tot 1868 toen François Leroy het domein oprichtte.

In 1955 stapte Lalou Bize Leroy in het familiebedrijf. In 1966 begon Lalou met het organiseren van grote wijnproeverijen en diners, zodat de prominente chef-koks en politici van die tijd het beste van Bourgondië konden ervaren. In het jaar 1980 erfden Lalou en haar zus Domaine d'Auvenay van hun vader, dat was acht jaar voordat Lalou Domaine Leroy oprichtte, en in 1990 verwierf ze het aandeel van haar zus in het domein. De rest heeft een voorname plaats in het prachtige geschiedenisboek van de wijn - naast de andere fantastische wijnen van Leroy.

Vier fantastische hectaren voor het beoefenen van wijnmagie

Het pand is uiterst belangrijk voor Lalou Bize-Leroy omdat het het oorspronkelijke domein van de familie was en daarom het oudste bezit is dat geassocieerd wordt met de familie Leroy. Een perceel van slechts vier hectare, met 16 appellations en inclusief de oorspronkelijke eigendommen van de familie in Auxey-Duresses en Meursault. Verder heeft Lalou sindsdien percelen toegevoegd in Puligny-Montrachet Les Enseignières, Meursault Gouttes d'Or en Puligny-Montrachet Premier Cru Les Folatières, evenals vijf Grands Crus: Chevalier-Montrachet, Bâtard-Montrachet, Criots-Bâtard-Montrachet, Mazis-Chambertin en Bonnes-Mares.

De percelen zijn uiterst beperkt en de opbrengst is natuurlijk hetzelfde. Deze componenten en Leroy's lang bewezen magische touch resulteren in Domaine d'Auvenay wijnen die zowel uiterst zeldzaam als duur zijn.

Madame Lalou Bize-Leroy Madame Lalou Bize-Leroy

Auxey Duresses La Macrabre

In Auxey-Duresses heeft Domaine d'Auveneay 0,63 hectare in La Macabrée, waarvan jaarlijks slechts ongeveer 1650 flessen worden geproduceerd. Deze bijna niet-bestaande hoeveelheden zijn waarschijnlijk ook de reden waarom noch Wine Advocate, James Suckling, Burghound noch Vinous de jaargang 2005 hebben geproefd en beoordeeld, die beschikbaar is voor investering in de huidige investeringstip.

In zijn recensie van de 2010 d'Auveneay Auxey-Duresses La Macabrée, zegt Wine Advocate iets generieks over deze specifieke wijnen dat het bovenstaande postulaat ondersteunt:

"In ieder geval blijven deze (d'Auveneay Auxey-Duresses La Macabrée RED) enkele van de meest meeslepende wijnen ter wereld. Het enige probleem is om ze te vinden."

Met een wijnmaker als Lalou Bize-Leroy, een verwaarloosbare hoeveelheid en een enorme vraag naar het beste van Bourgondië, is het niet verwonderlijk dat Domaine d'Auvenay Auxey-Duresses Macabrée in de vintage 2009 in liv-ex's top tien van duurste witte wijnen staat die in 2021 op Liv-ex worden verhandeld. De wereld wil blijkbaar Leroy en duidelijk tegen elke prijs.

Rendement bevestigen en verklaren de Leroy-dorst

Madame Lalou Bize-Leroy is een van de absoluut beste wijnmakers ter wereld, en met titel komt natuurlijk de vraag. Met die titel komt ook een verantwoordelijkheid om wijn van wereldklasse te blijven leveren, en Leroy doet precies dat.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat alle d'Auvenay onder leiding van RareWine Invest de afgelopen vijf jaar een gemiddeld rendement van 177% heeft opgeleverd.

Alles wat Leroy aanraakt, vertaalt zich nu in hoge prijzen. Er bestaat niet zoiets als goedkoop kopen in de beste van Bourgogne, maar het is vele jaren geleden dat de wijnindustrie voor het eerst zei dat het prijsplafond was bereikt. Het is sindsdien meerdere keren gezegd, maar de wereld past zich duidelijk keer op keer aan een "nieuw normaal" aan.

Het is echter belangrijk om erop te wijzen dat wijninvesteringen via RareWine Invest nog steeds moeten worden gezien als een langetermijninvestering, dus deze rendementen moeten niet als een regel worden gezien, maar als een uitdrukking dat dit echt uitzonderlijke wijnen zijn in een uitzonderlijk moment - met een groot toekomstig potentieel.

RareWine Invest's Mening

Alles wat door de handen van Leroy wordt aangeraakt, ervaart een enorme wereldwijde vraag. En dat verklaart natuurlijk de historische rendementen hierboven. Deze kans komt dus echt neer op het al dan niet geloven in de ongekroonde koningin van de Bourgogne.

Lalou is nog steeds erg actief in zowel de wijngaard als de kelder, en natuurlijk komt er een dag dat ze aftreedt en het stokje overdraagt aan een nieuwe erfgenaam. Als dat gebeurt, worden de wijnen die ze zelf heeft aangeraakt een nog zeldzamer gezicht. Dus, hoewel Wine Advocate zegt: "Lalou Bize-Leroy maakt wijnen niet voor het heden, maar voor de eeuwigheid", verwijst het meer naar het enorme opslagpotentieel dat heerst in de wijnen van Lalou.

Dit is niet "zomaar" een investering in een specifieke wijn uit een specifieke jaargang van d'Auvenay. Dit is een investering in Domaine d'Auvenay zelf en een investering in Madam Lalou Bize-Leroy.

Als u Lalou Bize-Leroy aan uw portefeuille wilt toevoegen, is dit een unieke kans. Een kans om wijnmagie te bewaren voor de wijnkenners van de toekomst. En omdat de productie zo beperkt is, kunnen we niet zeggen wanneer er nog zo'n mogelijkheid beschikbaar zal zijn. We verwachten dan ook grote belangstelling voor deze, en zoals altijd is het wie het eerst komt, het eerst maalt.

Investeer In 2005 Auxey-Duresses Macabrée

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als je meer wilt weten over jouw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS/FL.*
2005d'Auvenay Auxey-Duresses Macabrée 750 ml.Loose€ 6.750
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op