Beleggingstip - Champagne - 14. juli 2022

2013 Cuvée William Deutz - Prestige Cuvée tegen een gunstige prijs

Richard Juhlin plaatst 2013 bij de beste van het huis. Zijn voorganger heeft hoge rendementen behaald en het startpunt is bijna identiek. Lees meer over het.

Deutz Cuvée William Deutz is een prestige cuvée, alleen uitgebracht in de jaren dat de kwaliteit goed is. De 2013 vintage is de nieuwste release van het huis en de laatste keer dat de wereld genoot van een release was met hun 2009 vintage. Over de nieuwe release zegt Richard Juhlin: "Een van de echte hits van de vintage."

En inderdaad, de verfijnde smaakpapillen en bijbehorende oordelen van Richard Juhlin zullen consistent zijn tijdens de huidige beleggingstip. Inderdaad, hij plaatst de jaargang 2013 bij de beste uit het huis. En op dit moment kunt u het voor de laagste prijs ter wereld krijgen op basis van informatie van wine-searcher.com.

Leer meer over William Deutz en zie hoe het de vorige keer ging toen we William Deutz beschikbaar hadden ter investering. Zie ook een vergelijking tussen Dom Pérignon, Cristal en William Deutz en beoordeel zelf het potentieel.

De geschiedenis van Champagne Deutz

Cuvée William Deutz is een eerbetoon aan de sterke en charismatische oprichter van Champagne Deutz. Een wijn met een groot karakter, gebaseerd op de fundamentele principes die Deutz altijd hebben gekenmerkt. Een wijn met een basis van Pinot Noir, die pas na ongeveer 10 jaar in de kelder vrijkomt. Een wijn waar de tijd de kwaliteit tot op de top heeft opgebouwd.

Cuvée William Deutz is de prestige cuvée van het huis sinds de eerste vintage in 1961. Sindsdien zijn er andere producten toegevoegd, maar dit wordt nog steeds beschouwd als de prestige cuvée van het huis. Jean Marc Lallier is het laatste lid van de familie Deutz die het fundament voortzet. Hij zorgt ervoor dat de stijl en kwaliteit behouden blijven op het hoge niveau dat Deutz sinds de oprichting in 1838 kenmerkt. In 1990 kocht de familie Rouzeau zich in, in Deutz - alleen om de toch al immanente kwaliteit te stabiliseren en te versterken. De familie Rouzeau is ook eigenaar van Louis Roederer en verschillende andere topwijngaarden, waardoor financiële stabiliteit en de basis voor het huis om verder te werken aan zijn eigen formidabele identiteit wordt gewaarborgd.

De stichting van de Deutz-dynastie

In 1838 stichtten William Deutz en Pierre-Hubert Geldermann wat later Champagne Deutz werd. Vanaf het begin bouwden ze goede markten op in Duitsland, Engeland en Frankrijk, terwijl Deutz ook hielp bij de oprichting van het "Syndicat des Grandes Marques", dat sinds 1882 de belangen van de grootste en beste huizen in champagne behartigt.

Maar de tijden werden moeilijk aan het begin van de 20e eeuw. Eerste wereldoorlog, de recessie en de tweede wereldoorlog drukte ook zijn stempel op Deutz. Lange tijd heeft de familie een harde strijd gevoerd voor het familiebedrijf en om de kwaliteit hoog te houden.

Champagne Deutz Cuvée William Deutz Champagne Deutz Cuvée William Deutz

Het keerpunt kwam met de bijdrage van de familie Rouzeau in 1993

Vandaag de dag bezit Deutz nog steeds bijna 40 hectare wijngaarden in Grand Cru geklasseerde dorpen. Bovendien betrekken ze 80 % van hun druiven uit contracten met families waarmee ze al generaties lang handelen. Voor de familie Deutz is de kwaliteit van de druiven altijd een prioriteit geweest, dus deze samenwerking wordt het hele jaar door voortdurend gekoesterd. De overgrote meerderheid van de druiven die worden gebruikt voor alle wijnen in het assortiment zijn afkomstig van Grand Cru- of Premier Cru-wijngaarden. En dit helpt om de hoge kwaliteit te waarborgen die het kenmerk is van de prestige cuvée.

2013 Cuvée William Deutz: Gunstige toetreding tot investering in Prestige Champagne

De Cuvée William Deutz 2013 scoort 96 punten door Richard Juhlin en kost € 105*, wat volgens wine-searcher.com de laagste prijs ter wereld is.

Een ander interessant perspectief is een vergelijking met enkele van de grote spelers uit Champagne. Ter vergelijking: de Cristal 2013 scoort ook 96 punten van Richard Juhlin maar wordt door RareWine Invest gewaardeerd op € 235*.

2012 Moët & Chandon Dom Pèrignon (2012 wordt gebruikt ter vergelijking omdat 2013 nog niet is uitgebracht) scoort ook 96 punten. Dit wordt door RareWine Invest beoordeeld op € 200*.

De wereld ligt natuurlijk wat genuanceerder, maar het is vanuit investeringsperspectief nog steeds interessant dat je bij Deutz een prestige cuvée van vergelijkbare kwaliteit kunt krijgen, voor de helft van de prijs in vergelijking met Dom Pérignon en Cristal.

Maakt dat Dom Pérignon en Cristal miskopen? Helemaal niet. Getuigt het van een verhoogd potentieel in Deutz? Absoluut.

* Per fles excl. BTW en belasting, in orginele kisten en perfecte staat.

Deutz-Champagne-800x800.png

Grote rendementen op 2008 William Deutz

De eerste (en enige) keer dat we bij RareWine Invest William Deutz aanboden voor investering was in april 2021. Dit was de 2008 vintage, die algemeen bekend staat als een mythische vintage in Champagne. Als u toen hebt geïnvesteerd, hebt u vandaag een rendement van 26% behaald - dit in iets meer dan een jaar.

Juhlin kende de vintage uit 2008 ook 96 punten toe. Hij deed hetzelfde met de fantastische vintage 1996, terwijl vintage 1988 "slechts" 93 punten kreeg. Volgens wine-searcher.com is de minimumprijs van de William Deutz uit 1996 momenteel € 246* (gemiddelde prijs: € 461), terwijl de minimumprijs van de Willian Deutz uit 1988 € 644* is (gemiddelde prijs: € 648). En hier moet natuurlijk rekening mee worden gehouden dat deze flessen in hun jonge jaren geen € 105 kostten.

Dus hier hebben we een 2013 vintage, gewaardeerd op hetzelfde niveau als de grote jaargangen, maar tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Bovendien is de 2013 nog zo nieuw op de markt dat alleen Juhlin* hem heeft geproefd. Dus zelfs als historische rendementen al getuigen van een ondergeprijsde prestige cuvée, kunnen scores van James Suckling, Vinous en Wine Advocate een potentieel voordeel toevoegen aan de William Deutz uit 2013.

* Per fles excl. BTW, in hele koffers en perfecte staat.

Mening van Rarewine Invest

Dit is in feite een heel klassiek voorbeeld van een wijninvestering. De prijs is gunstig en eigenlijk de laagste ter wereld. En de beoordeling van Richard Juhlin plaatst de William Deutz van 2013 onder de absolute beste van het huis - en inderdaad onder grote prestige cuvées zoals Cristal en Dom Pérignon.

Met de vintage 2008 hebben we betoogd dat je hier zou kunnen investeren in een van de grootste Champagnes van Champagne Deutz aller tijden tegen 's werelds laagste prijs. En het rendement op deze heeft bewezen dat onze argumenten geldig zijn. Hier gelden dezelfde argumenten.

Dit is dus een goedkoop instappunt om te investeren in prestige cuvées van een van de al lang gevestigde huizen van Champagne, en bovendien is het de mogelijkheid om vroeg in te stappen. We hebben slechts minder dan 500 flessen beschikbaar, dus zoals gewoonlijk is het wie het eerst komt, het eerst maalt.

Investeer in 2013 Deutz Cuvée William Deutz

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als je meer wilt weten over jouw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS/FL.*
2013Deutz Cuvée William Deutz 750 ml.OC6€ 105
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op