Beleggingstip - Whisky - 7. oktober 2021

Lancering van slechts 3.000 flessen: 1988 Bowmore 31 YO Timeless nu verkrijgbaar

We hebben een klein aantal Bowmore 31 YO Timeless aangekocht, die anders alleen verkrijgbaar was in de travelretail.

Een collector's item

In maart van dit jaar waren we tot groot genoegen van beleggers met interesse in whisky heel blij Bowmore 30 YO 1988 ter investering aan te bieden. We hebben het nu voor elkaar gekregen een klein aantal 31 YO 1988 Timeless-serie van Bowmore in de wacht te slepen, die anders uitsluitend verkrijgbaar was in de travelretail - dat wil zeggen die luchthavens in de wereld die een fles van dit kaliber kunnen handelen. Hij is uitermate gelimiteerd, wat zowel verzamelaars als whiskyliefhebbers aanspreekt en is nu hier verkrijgbaar als investering zolang de voorraad strekt.   

OPMERKING: Bowmore 31 YO 1988 Timeless wordt verkocht op basis van de eerst gegadigde.  

242 jaar whiskygeschiedenis - uitgedrukt in de expressie van één fles

Als je ook maar enige interesse hebt in de wereld van whisky, is Bowmore zeker geen nieuwe naam. Bowmore is een van de acht iconische distilleerderijen van het Schotse eiland Islay, dat oprecht kan worden beschouwd als een van 's werelds topcentra voor single malt whisky. Onder de zwaargewichten van het eiland, zoals Port Ellen, Laphroaig, Ardbeg en Lagavulin, is Bowmore met zijn aanwezigheid van meer dan 240 jaar op het eiland de oudste.   

De lange historie van een trotse traditie werd in maart van dit jaar gemarkeerd met de lancering van de Bowmore Timeless-serie - een serie die bestaat uit een 27 YO-editie en de exclusieve 31 YO, waarvan de laatste zelfs nog moeilijker verkrijgbaar was door het uiterst krappe verkoopkanaal, de travelretail, zoals eerder vermeld. Maar nu krijg jij de mogelijkheid.   

Een reis van 31 jaar

Terwijl de eerste Die Hard-film in première ging, Michael Jackson 'Man in the Mirror' uitbracht en de Sovjet-Unie zich terugtrok uit Afghanistan, was Bowmore op Islay druk bezig met een nieuw brouwsel.   

Na de diverse behandelingen die Bowmore eropna houdt, werd de sterke drank in bourbonvaten gegoten, waar hij de mogelijkheid kreeg geduldig te rijpen onder perfecte omstandigheden. Toen de whisky na 29 jaar zijn optimale rijping bereikte, werd hij zorgvuldig in Matusalem Sherry-butts* (speciale vaten) geschonken, waar hij twee jaar werd vervolmaakt om zijn uiteindelijke 'afdronk' te krijgen. Een reis van 31 jaar die in een volgende stap deel van je portefeuille kan worden.   

*Butt is de naam voor het soort vat dat meestal wordt gebruikt voor sherry, waarvan de meest voorkomende inhoudsmaat 500 liter is. 

10 jaar met een gemiddelde jaarrendement van meer dan 19%

Het klinkt bijna te goed om waar te zijn, maar het is de werkelijkheid als het om zeldzame whisky gaat. Volgens de meest recente editie van The Wealth Report* van Frank Knight is de prijs van zeldzame en exclusieve whisky de afgelopen 10 jaar meer dan 478% gestegen, wat overeenkomt met een gemiddeld jaarrendement van meer dan 19%.   

Met deze prijstoenames presteert de whiskycategorie in de verste verte beter dan alle andere alternatieve beleggingen in de categorie verzamelobjecten (waaronder horloges, tassen en wijn), wat haar tot een bijzonder aantrekkelijke beleggingscategorie maakt.   

De whisky's die door de geschiedenis de meeste aandacht hebben gekregen en daarom genieten van de grootste prijsstijgingen, zijn meestal de oudste en beste single malt whisky's op vatsterkte, die tijdens de lancering of later uit voorraad tevens in bijzonder beperkte aantallen verkrijgbaar zijn - kenmerken die je aantreft bij de Bowmore 31 YO 1988 Timeless-serie.  

OPMERKING: Er is momenteel maar een aanbod beschikbaar op wine-searcher.com voor de Bowmore 31 YO 1988 Timeless-serie.   

*Frank Knight The Wealth Report 2020

Bowmore 31 YO Timeless uit 1988 Bowmore 31 YO Timeless uit 1988

Alleen suffe oude mannen drinken whisky ...

... of dat is tenminste het vooraf opgevatte idee. Tegenwoordig is dit verre van de waarheid. Een enquête van de analysegigant YouGov van eind 2019 beweert dat de waardering voor Schotse whisky steeds vroeger plaatsvindt.     

De op het VK gebaseerde studie stelt vast dat meer dan 84% van de bevolking het gouden nat begint te waarderen voor het 31e levensjaar. Als we kijken naar het zuiden van het land, in het bijzonder het trendy Londen, beantwoordt het merendeel dat die leeftijd dichter bij de 20 ligt.   

De trend is niet echt toevallig. De whisky-industrie heeft inderdaad naarmate het traditionele klantenbestand ouder wordt de noodzaak ingezien om nieuwe volgers aan te trekken. Dit hebben ze geprobeerd met stroomlijning van het merk en eigentijdse afbeeldingen.    

Een artikel door The Drinks Business beschrijft hoe deze transformatie een opmars maakt. Hierin stelt Maria Ropero-Ortiz, senior brand manager voor Glenfiddich ('s werelds bestverkopende single malt Schotse whisky) dat "De consumentenperceptie van single malt whisky heeft de afgelopen paar jaar een verschuiving gezien omdat er zich meer mensen onder de categorie scharen. (...) De nieuwkomers onder de single malt whisky neigen jonger te zijn, tussen de 25 en 35 jaar, wat een teken is dat de jongere bevolkingsgroep meer wordt aangetrokken (...)"    

Dit suggereert dat de initiatieven hun vruchten afwerpen en de markt nieuwe whiskyliefhebbers trekt. Wanneer de brede vraag toeneemt, neemt ook de vraag voor specifieke categorieën toe omdat consumenten de neiging hebben zich opwaarts te ontwikkelen. In dit geval zijn dat de beste en meest geraffineerde whisky's.   

Opinie RareWine Invest

Je hebt nu de mogelijkheid toe te treden tot of je belegging uit te breiden met de whiskycategorie. De Bowmore 31 YO 1988 Timeless-serie is een echt collector's item dat met zijn bijzonder krappe tot de travelretail beperkte distributie, direct de harten van de wereldwijde whiskyverzamelaars bekoort.     

Zet daar de klassieke kenmerken van een solide whisky-investering naast; een krachtig merk, een uitermate beperkte lancering (slechts 3.000 flessen), vatsterkte en een hoge leeftijd van meer dan 30 jaar.   

De whiskycategorie presteert duidelijk beter dan de andere alternatieve beleggingscategorieën en met de focus van de branche op transformatie en aantrekken van nieuwe volgelingen zijn de vooruitzichten interessant. Het proces om nieuwe single malt whisky op vatsterkte te produceren kan zeker niet worden versneld en als de vraag met de komst van nieuwe whiskyfans stijgt, zal de balans tussen vraag en aanbod zelfs nog schever trekken.   

We hebben onze hand gelegd op een klein aantal van de Timeless-serie van de 31 YO-editie, die nu als belegging wordt aangeboden. De fles zit in een prachtige doos die zowel verzamelaars als whiskyliefhebbers aanspreekt. 

Investeren in 1988 Bowmore 31 YO Timeless

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als je meer wilt weten over jouw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGAANTALPRIJS*
1988Bowmore 31YO700OWC120€ 3.650
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op