Beleggingstip - Italië - 4. januari 2024

Sassicaia En Primeur: neem een voorsprong op de jaargang 2021

De 2021 Sassicaia En Primeur. De jaargang in het gebied wordt bestempeld als zeer goed, en Sassicaia heeft de neiging om beter te presteren dan het gebied...

We hebben een partij van de nog uit te brengen 2021 Sassicaia verworven, die nu "En Primeur" wordt aangeboden - een voorverkoop waar u een investering in de nieuwste jaargang van een van 's werelds favoriete wijnen kunt veiligstellen en vanaf het begin kunt profiteren.

Dit is een optie waarbij u als basis investeert in het over het algemeen aantrekkelijke geval van het supermerk Sassicaia, maar tegelijkertijd instemt met het grote potentiële voordeel dat bestaat uit het feit dat geen van de critici nog scores heeft gepubliceerd. En het lijkt erop dat dit heel interessant kan zijn.

Supermerk, Super Tuscans, Super-Sassicaia

Als we het hebben over 's werelds meest populaire wijnen, zijn het niet per se de duurste juweeltjes uit met name Bourgogne. In de afgelopen 10 jaar heeft Italië de schijnwerpers gestolen in de grote wijnscene. Met wijnen van uitstekende kwaliteit en een toegankelijke prijsklasse zijn bijvoorbeeld de Super Tuscans en Brunello's op de kaart gezet, waarbij met name Sassicaia volledig onvermijdelijk is geworden.

De Super Tuscan vlam werd ontstoken in 2018 toen de Sassicaia 2015 door Wine Spectator werd uitgeroepen tot wijn van het jaar, terwijl een paar maanden later de jaargang 2016 de magische 100 Parker-punten behaalde. Met uitzondering van de jaargang 2017, die een consistenter niveau oplevert, hebben de volgende jaargangen extreem hoge niveaus en torenhoge scores opgeleverd die de reputatie van Sassicaia naar nieuwe hoogten hebben gebracht.

Sassicaia spreekt jong en oud, kenners en nieuwkomers aan en gedijt zowel in snobistische hoge cultuur als in de pop en voetbal scene. Sassicaia heeft het allemaal. 

De essentie van een En Primeur-investering

Het Primeur-concept is ontstaan in Bordeaux in de 18e eeuw. In die tijd waren Châteaux niet erg liquide, dus boden ze geïnteresseerden de mogelijkheid om de nieuwste jaargang in een voorverkoop te kopen voordat de wijn klaar en gebotteld was. In dit geval wist je niet hoe het eindproduct zou uitpakken, maar dit risico werd beloond met een lagere prijs. Als het eindproduct gunstig uitpakte, had de koper een zeer goede deal gesloten. Tegenwoordig zijn er veel betere voorwaarden om En Primeur-wijnen te beoordelen, en de klassieke Bordeaux En Primeur-verkoop is vandaag de dag waarschijnlijk meer geworteld in traditie dan in noodzaak.

Deze En Primeur-optie op de Sassicaia 2021 heeft een sterk opwaarts potentieel, en dat is precies wat de essentie is van En Primeur-beleggen.

Maar eerst kijken we hoe voorgaande jaren hebben gepresteerd.

2021 Sassicaia

Dit is de situatie vanaf de jaargang 2016 en later:

  • De jaargang 2016 werd in januari 2019 door Wine Advocate met 100 punten beloond. Op dat moment werd het verhandeld tegen ongeveer € 130. Slechts een maand later lag de prijs rond de € 160, terwijl het de volgende zomer € 190 was. Onze laatste taxatie van de jaargang 2016 is € 265. Dus de 100 Parker-punten gaven bijna van de ene op de andere dag +23%.
  • We hebben de jaargang 2017 pas behandeld toen de critici hun partituren hadden gepubliceerd. De prijs van deze is met 55,5% gestegen sinds onze eerste aanbeveling in december 2019.
  • De jaargang 2018 leek meer op een En Primeur-case. Toen we het in juli 2020 in de voorverkoop konden aanbieden, kostte het €145, alleen met scores van Vinous (93-96). Vinous gaf de eindscore in februari 2021 (97) terwijl Wine Advocate in januari 2021 een beoordeling gaf (97+). 2018 Sassicaia kost €200 aan het einde van Q1 2021, een stijging van 37,9%. Vandaag is de stijging 62,1%.
  • De jaargangen 2019 en 2020 waren ook geen En Primeur-investeringen, en de prijs hiervan is niet veranderd sinds we ze voor het eerst aanboden - iets wat niet ongewoon is in de begindagen van een nieuwe wijn.

Waarom potentieel voordeel in 2021 Sassicaia?

Hoewel de Sassicaia 2021 nog geen scores heeft gekregen van de toonaangevende wijncritici, kunnen we de verhoudingen van het oogstjaar bekijken en een idee krijgen van het resultaat.

Vinous beoordeelt het wijnjaar in het bereik van 94-97 punten. Ter vergelijking: de jaargang 2020 scoort in het bereik van 94 punten, waarbij de Sassicaia 2020 € 225 kost. De super vintage 2016 heeft een score van 98 punten. In dit perspectief suggereert het dat je in het slechtste geval een wijn kunt krijgen die vergelijkbaar is met 2020, die momenteel 12,5% duurder is, of een wijn die bijna de top kan bereiken.

Wine Advocate heeft geen beoordeling van de jaargang 2021 in Bolgheri gepubliceerd, maar heeft de jaargang 2020 90 punten gegeven, terwijl 2016 96 punten krijgt.

Wine-searcher.com doet ook dit soort analyses en beoordeelt de jaargang 2021 als Goed/Uitstekend, waar de jaargang 2020 "slechts" Goed wordt. De referentiejaargang 2016 heeft het label Excellent.

Dit suggereert dat de omstandigheden in de jaargang 2021 echt geweldige wijnen kunnen opleveren, maar interessanter is dat Sassicaia de gewoonte heeft om het ideaal uit zijn jaargangen te halen, en daarom scoort het meestal hoger dan wat de algemene score van de critici voor het gebied dicteert.

2021 Sassicaia

Worst case: een ijzersterke investeringscase

Het bovenstaande ontleedt het opwindende potentiële voordeel van de En Primeur-investering, maar het moet niet worden gezien als een lottoticket. De case staat op een solide fundament van een sterk merk, hoge kwaliteit en solide historische rendementen, en mochten de critici teleurstellen met hun scores, dan staat de case nog steeds als een ijzersterke investeringscase.

In de afgelopen vijf jaar hebben de 10 meest recente jaargangen die minstens vijf jaar op de markt zijn (2006-2015) gemiddeld 66,3% opgeleverd. Dit komt neer op een gemiddeld jaarlijks rendement van 10,7%.

Daarnaast is het ook opvallend hoe Italiaanse wijnen opnieuw hebben gepresteerd en stabiliteit hebben getoond in een uitdagende markt. Terwijl de belangrijkste categorieën in 2023 enkele klappen hebben gekregen, hebben de Italiaanse wijnen onder ons beheer de storm doorstaan en zijn ze vrijwel vlak met een gemiddelde groei van 0,04%.

De hoge kwaliteit, erkende merken en prijzen die een enorm publiek hebben, zijn slechts enkele van de redenen waarom geweldige Italiaanse wijnen het goed doen in onzekere tijden, wat we ook zagen tijdens de financiële crisis en de Corona-crisis.

Als u dieper wilt ingaan op de sterke punten van Italiaanse wijnen en waarom ze goed presteren in tumultueuze tijden, lees dan meer in deze analyse: Investeren in Italiaanse wijn: wat brengt de toekomst?

De mening van RareWine Invest

Dit is het startpunt voor het investeren in de nieuwste Sassicaia, en of u nu een nieuwe of meer ervaren belegger bent, dit is een interessante case. Sassicaia heeft de gewoonte om zeer goed te presteren en is ook een van de grote favorieten onder investeerders sinds we zijn begonnen met het aanbieden van investeringswijn op professioneel niveau.

Met een vijfjarig gemiddeld rendement van 66,3% over de laatste tien jaargangen, is Sassicaia een schoolvoorbeeld van hoe een sterke merkwijn van hoge kwaliteit solide rendementen kan genereren en is het een echt opwindende investeringscase voor de lange termijn.

Maar het is de En Primeur-invalshoek en het gebrek aan scores die 2021 nu en op korte termijn nog interessanter maken. De indicaties zijn duidelijk: 2021 lijkt een sterk wijnjaar te worden in de regio en Sassicaia heeft de gewoonte om beter te presteren dan het algemene niveau van de regio. Dit is waar het echt spannend wordt.

Als u Sassicaia al in uw portefeuille heeft en misschien zelfs meerdere jaargangen, kan het kunnen aanbieden van percelen met meerdere jaargangen een positief synergie-effect hebben wanneer het later wordt gerealiseerd.

Als u uw investering veilig wilt stellen en vanaf het begin wilt instappen, is dit uw kans.

LET OP: Dit is een voorverkoop voordat de wijn fysiek op de markt is. 2021 Sassicaia zal naar verwachting rond augustus/september van dit jaar door de producent worden vrijgegeven.

Investeer in 2021 Sassicaia En Primeur

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2021Sassicaia750OWC6€ 200
* Tutti i prezzi sono espressi in EUR, privi di IVA, dazi e accise, nella previsione che vengano consegnati al nostro deposito doganale. I prezzi comprensivi di IVA, dazi, accise e spedizione possono essere inviati su richiesta. I vini sono venduti solo in scatole intere, salvo diversa indicazione, e il prezzo si intende per bottiglia. L’ordine minimo corrisponde a € 2.500 e presuppone un portafoglio totale di minimo € 10.000. Si declina qualsiasi responsabilità per eventuali errori di battitura

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op