Beleggingstip - Overig - 29. februari 2024

Napa Valley zelden aangeboden | 2019 Hundred Acre Ark Vineyard

99 punten zullen waarschijnlijk niet uit de mode raken, en u krijgt ook een beperkte beschikbaarheid met een interessante investeringsprijs.

Het is uiterst zeldzaam dat Hundred Acre zijn weg vindt naar dit investeringsplatform, en de laatste keer dat we Hundred Acre – Ark Vineyard via een e-mailcampagne konden aanbieden was in 2022. Dit zegt iets over hoe zeldzaam deze kans is. De vraag naar Hundred Acre is groot!

In dit geval is de 2019 Hundred Acre Ark Vineyard beschikbaar. Het gaat gepaard met 99 punten, een flamboyante maker, een beperkt aanbod en een vleiend prijskaartje. Duik hieronder in het potentieel.

Jayson Woodbridge had een droom om meesterlijke Cabernet Sauvignon te maken

"Dat zijn onconventionele ideeën en manieren om dingen te doen duidelijk de resultaten opleveren, versterkt alleen maar de heersende opvattingen van een soort mysterieus, onzichtbaar, donkere materie-element dat zijn succes verklaart."  

— Lisa Perrotti-Brown, pleitbezorger voor wijn

Vlak voor de millenniumwisseling zette Jason Woodbridge zijn Canadese voeten in de Californische Napa-bodem. En als u niet bekend bent met Napa Valley, moet u weten dat in het noordelijke deel van Californië een beroemde vallei ligt die wordt beschermd door twee bergketens. De vallei baadt in de zon en de vulkanische bodem bederft met mineralen.

De vallei herbergt ongeveer 475 wijnmakers, en hoewel de vallei klein is, weten de meeste wijnkenners van het bestaan ervan. Van hieruit verbouwen enkele van 's werelds beste wijnmakers enkele van 's werelds beste wijnen. En Jason Woodbridge schreef zichzelf in dat verhaal toen hij in 1999 zijn leven in de beleggingsindustrie omdraaide en van Napa zijn thuis maakte.

En dat deed hij omdat hij ervan droomde uitzonderlijke Cabernet Sauvignon te creëren. En misschien is het de persoonlijkheid van Woodbridge die cruciaal is geweest voor zijn succes. Hij is beschreven als briljant, gepassioneerd, flamboyant, arrogant, wispelturig en visionair. En misschien was het juist dit en zijn enorme aandacht voor detail die voor hem cruciaal was om bijna vanaf het begin meesterlijke Cabernet Sauvignon te creëren.

Hundred Acre: geworteld in kunstwaardering, kinderverhalen en oude Griekse literatuur

Woodbridge vernoemde zijn wijnmakerij naar het fictieve bos uit de boeken over onze honingminnende, zorgeloze Winnie de Poeh - om de eenvoudige reden dat zijn eerste bezoek aan de wijnmakerij hem deed denken aan het honderd hectare grote bos: Woodbridge wilde een zorgeloze sfeer in zijn wijnen inkapselen. En om zijn wijnen net wat mythischer te maken. Een beetje mysterieuzer. Woodbridge drukte de opening van Homerus' Odyssee op zijn etiketten. Het verhaal van de ongeëvenaarde zoektocht van een man waar Woodbridge zich misschien levendig mee kan identificeren?

De wijnmissie was in ieder geval geplaveid met culturele ambities. En het resultaat zijn hoog aangeschreven wijnen die consequent scores krijgen aan de zeer elitaire kant van de puntenschaal. 

Honderd Acre Ark Vinyard | "Het is in alle opzichten een complete wijn".

Aan de voet van Howell Mountain in Napa Valley ligt de 6 hectare grote Ark-wijngaard waaruit Hundred Acre zijn Ark-wijn produceert. Een wijn die, sinds de eerste release met de jaargang 2005, gemiddeld 97,7 punten heeft behaald van Wine Advocate. En als het gaat om Hundred Acre Ark, heeft alleen Wine Advocate consequent alle 15 jaargangen geproefd en beoordeeld, met 2019 als de nieuwste toevoeging. Wine Advocate kent 99 punten toe, vergezeld van de stelling dat: "Het is een complete wijn in welke mate dan ook". En Woodbridge lijkt het met die observatie eens te zijn.

"Ik denk dat 2018 een legendarisch wijnjaar was", zegt hij. "In 2017 hadden we last van de brandhaard - 2018 was toen zo gemakkelijk, zo natuurlijk, het fruit rijpte gewoon langzaam en mooi. Het probleem was dat 2019 nog mooier was."

Jason Woodbridge

De 2018 kreeg 97 punten, terwijl de 2017 98 Wine Advocate-punten kreeg. Dus terwijl Woodbridge en Wine Advocate terecht de jaargang 2019 prijzen, hebben we met Hundred Acre Ark te maken met een wijn op een constant hoog niveau. En om dat in perspectief te plaatsen, proefde en beoordeelde Wine Advocate 1631 wijnen uit 2019 uit Napa Valley, en slechts 14 daarvan kregen 99 punten.

Woodbridge heeft er naar verluidt voor gekozen om slechts één tros per wijnstok te oogsten, wat zowel extreem tijdrovend is als ook resulteert in zeer lage opbrengsten. Op het moment van schrijven zijn er bijvoorbeeld slechts 12 aanbiedingen beschikbaar voor de Hundred Acre Ark Vineyard 2019, waarvan er slechts vier in volledige kisten.

Tel daarbij op dat je je moet inschrijven op een wachtlijst bij Hundred Acre om hun wijnen te kopen, en dat we slechts 60 flessen van de Ark Vineyard-jaargang 2019 hebben weten te bemachtigen. Zo beperkt is het. 

Geweldige start, gunstige prijs en geweldige historische rendementen

Het is uiterst zeldzaam dat we de mogelijkheid hebben om Hundred Acre op grote schaal aan te bieden voor investeringen, wat natuurlijk te wijten is aan de immanent hoge kwaliteit en dito vraag. In juli 2022 kregen we bij RareWine Invest voor het eerst 2019 Hundred Acre onder beheer en sindsdien is het met 5,2% gestegen. Het is dus een goede start, maar zoals we allemaal weten, is het vaak wanneer de volumes van de markt beginnen te verdwijnen dat de prijsstijgingen echt beginnen op te treden.

Volgens Liv-ex hebben de laatste 10 jaargangen* Hundred Acre Ark Vineyard die al minstens vijf jaar op de markt zijn, gemiddeld 59,8% opgeleverd, wat neerkomt op een gemiddeld jaarlijks rendement van 10%. Tel daarbij op dat de goedkoopste prijs op wine-searcher.com op dit moment €555** is. Uw prijs is €500**.

*Jaargang 2006-2015

**Excl. btw, btw en belasting. In volledige koffers en perfecte staat.

De mening van RareWine Invest

Deze investeringscase heeft het allemaal. Een geweldig wijnhuis waarvan de unieke maker erin is geslaagd wijn van wereldklasse te maken. Er is gewoon niet veel van, want Woodbridge zal koste wat het kost kwaliteit boven kwantiteit stellen. En samen met de immanente vraag als gevolg van constant hoge kwaliteit, zijn dit de redenen waarom Hundred Acre zelden zijn weg vindt naar een investeringstip als deze.

99 punten raakt nooit uit de mode, dus deze Hundred Acre Ark Vineyard 2019 zal waarschijnlijk een hongerig publiek hebben zolang het drinkvenster van de wijn open is. En volgens de Wine Advocate gaat het pas in 2025 open en sluit het in 2045. Deze heeft dus een lang leven voor de boeg, wat in het voordeel van de belegger spreekt.

Voorgangers hebben goed gepresteerd. En de prijs van deze lijkt op dit moment bijzonder gunstig, cf. de goedkoopste prijs op wine-searcher.com. We verwachten hier veel belangstelling voor, dus zoals altijd is het wie het eerst komt, het eerst maalt.

Investeer in 2019 Hundred Acre Ark Vineyard

Neem contact met ons op door middel van het contactformulier onderaan de pagina als u meer te weten wilt over uw beleggingsopties of om de wijnen rechtstreeks te bestellen via het formulier.

WIJNJAARWIJNVOLVERPAKKINGPRIJS*
2019Hundred Acre Ark Vineyard750OWC3€ 500
*Alle prijzen zijn in euro, excl. douanekosten, belasting en btw voor levering aan het douane-entrepot. Prijzen inclusief douanekosten, belasting en btw kunnen op aanvraag worden verstuurd. De wijnen worden uitsluitend verkocht in hele kisten, tenzij anders wordt gespecificeerd, en de prijs is per fles. Minimumbestelling van € 2.500. Uitgegaan van een totaal minimuminvestering van € 10.000. Prijzen kunnen sinds de uitgave van dit artikel zijn gewijzigd. Onder voorbehoud van fouten.

Neem contact op met RareWine Invest

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op